• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Birlik, beraberlik ve seferberlik halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz"
Yaşam
Yayınlanma: 17 Şubat 2023 - 15:25

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Birlik, beraberlik ve seferberlik halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Depremin ilk gerçekleştiği andan itibaren birlik, beraberlik ve seferberlik halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" dedi.

Yaşam
17 Şubat 2023 - 15:25
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Depremin ilk gerçekleştiği andan itibaren birlik, beraberlik ve seferberlik halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Ziyaretinden dolayı Başkan Otpenov ve heyetine teşekkür eden Başkan Erbaş, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Erbaş, "dünya tarihinin görmediği büyüklükte iki deprem yaşadık. Bu depremden dolayı sizin de taziyeniz oldu. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu acılı günlerimizi inşallah aşmaya çalışacağız. Cenab-ı Hak yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

"İlk andan itibaren birlik, beraberlik ve seferberlik halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz"

Başkan Erbaş, Türkiye'de büyük bir seferberlik başlatıldığına dikkati çekerek, "Deprem bölgesine ülkemizin bütün şehirlerinden kurtarma ekipleri ve yardımlar gidiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz de ilk andan itibaren deprem bölgesindeyiz. Burada kurmuş olduğumuz bir koordinasyon merkezimiz var. İlk andan itibaren birlik, beraberlik ve seferberlik halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Hep birlikte üstesinden geleceğiz"

Depremin 13,5 milyon insanı etkilediğine işaret eden Başkan Erbaş, "Bu insanların barınması, enkazların kaldırılması, çadırların ve konteyner kentlerin kurulması, sonra kaldırılan enkazların yerine yeni binaların inşa edilmesi hakikaten büyük bir iş ama elhamdülillah devletimiz, milletimiz büyük. Sizlerin desteği, duaları bizim için çok önemli. Hep birlikte üstesinden geleceğiz inşallah" değerlendirmesinde bulundu.

"Milletimiz maddi manevi yardım etmeye çalıştı"

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauryzbay Taganuly Otpenov ise, depremlerin Allah'ın bir imtihanı olduğunu belirterek, depremden etkilenen vatandaşlara acil şifalar, vefat edenlere Allah'tan rahmet diledi. "Biz kardeş milletiz. Böyle afet zamanlarında olsun, iyi günde olsun birbirimize gönülden bağlıyız" ifadelerini kullanan Başkan Otpenov, "Kazakistan devleti bağımsızlığını ilan ettiğinde ilk olarak kardeş Türk milleti bizim bağımsızlığımızı kutlamıştı. Bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Bu bizim size karşı vefa borcumuzdur. Türkiye'de olan deprem dolayısıyla milletimiz, Türkiye ile beraber olduklarını gösterdi. O günden itibaren maddi ve manevi olarak yardım etmeye çalıştılar" şeklinde konuştu.

"Topladığımız yardımları AFAD'ın hesaplarına gönderdik"

Başkan Otpenov, depremden sonra Başkanlık olarak ülke genelinde bir yardım kampanyası başlattıklarını dile getirerek, "Topladığımız yardımları AFAD'ın hesaplarına gönderdik. İki ülkenin Diyanet İşleri Başkanlıkları arasındaki birliğin, beraberliğin kıyamete kadar sürmesini diliyoruz. Biz kardeşiz ve beraberiz. İnşallah daha iyi günlerimiz olacak ve Allah bize o günleri de göstersin" diye konuştu.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Aydın'da camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı
Aydın'da camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi