• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Diyarbakır'da "Filistin İçin Sözümüz Var" temalı konferans düzenlendi
Yaşam
Yayınlanma: 05 Ocak 2024 - 17:27

Diyarbakır'da "Filistin İçin Sözümüz Var" temalı konferans düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Diyarbakır'da, Gazze'de yaşanan zulmü gündemde tutarak, "Filistin İçin Sözümüz Var" temalı "Hayır Çarşısı, Ezgi ve Marşlar Programı" düzenlendi.

Yaşam
05 Ocak 2024 - 17:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Diyarbakır'da, Gazze'de yaşanan zulmü gündemde tutarak, "Filistin İçin Sözümüz Var" temalı "Hayır Çarşısı, Ezgi ve Marşlar Programı" düzenlendi.

"Filistin İçin Sözümüz Var" temalı "Hayır Çarşısı, Ezgi ve Marşlar Programı", merkez Yenişehir ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi'nde düzenlendi. Program, cami müezzin kayyımı Muhammed Aslan'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı. Programda konuşan Doç. Dr. Fatih Kurt, Gazze'de yaşanan zulmün gündemde tutulması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık üç aydır insanlıktan utanılacak günler yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Kurt, "Yaklaşık üç aydan beri insanlığımızdan adeta utanacağımız, başımızı eğerek yürüyeceğimiz günleri yaşıyoruz. Artık durmasını bekleyip istediğimiz büyük bir zulme, soykırıma tüm insanlık olarak maalesef şahit oluyoruz. Bizim Filistin'le, bizim Mescid-i Aksa ile, bizim Kudüs'le üç bağımız var. Bunun birincisi şüphesiz ki diniz bağımızdır. Peygamber Efendimizin namazlarını yönelerek kılmış olduğu mekandır. Ve yine Mescid-i Aksa aynı zamanda yeryüzünün ikinci mabedidir. Bizim Kudüs'le, Filistin'le bağımız sadece dini olmakla da kalmıyor. Tarihi bir bağımız var bizim o topraklarla. Oralar Müslüman yurdu ve diyarı olarak yüzyıllarca yıl yaşayıp var olmuş" dedi.

Gazze'de yaşanan dramın insanlığa sabrı, dayanışmayı öğrettiğini dile getiren Kurt, "Bugün Filistin toprakları gözü yaşlı annelerin her gün aktığı, ailelerin bombalanan evlerinin altında kaldığı, küçücük yavruların birbirlerini teselli edip omuzlarına yaslanıp dinlenmeye çalıştığı, şehit olmak üzere son nefesini adeta verecek olan kardeşine kelime-i şehadeti getirmek için gayret gösteren bebeleri bize gösteren Filistin topraklarıdır. Gazze bize imanı, teslimiyeti öğretiyor. İmanın ne büyük güç olduğunu gösteriyor. Müslüman'ın rabbine nasıl teslim olması gerektiğini Gazzeli kardeşlerimiz bize ve tüm insanlığa öğretiyor. Bugün Gazze bize sabrı, dayanışmayı öğretiyor. Yine Gazze bize dünya hayatını nasıl anlamamız gerektiğini öğretiyor" diye konuştu.

Gazze'de yaşanan soykırımın tüm insanlık meselesi haline geldiğini belirten Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük ise şunları kaydetti:

"Gazze'deki soykırım 3'üncü aya giriyor. Orada masum insanlar katlediliyor. Çocuklar katlediliyor. İnsanların tüm dinlerde olan dokunulmaz hayat hakkına müdahale ediliyor. Bu yaşananlar sadece Arap dünyasının meselesi değildir. Bu mesele ümmetin meselesidir. Zira üç açıdan bakıldığı zaman olayın aslında bütün Müslümanları ilgilendirdiği görülür. Bugün Filistin'de katledilenler Filistin'deki Müslümanlar olmasa da başka din mensupları da olsa biz yine bu tepkimizi gösterecektik. Göstermek de zorundayız. Dolayısıyla insanların orada katlediliyor olması bu meseleyi bütün insanların meselesi haline getiriyor."

Program, ilahilerin okunmasının ardından Doç. Dr. Fatih Kurt'un yaptığı dua ile sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu Karabük'te 'erik dalı' ile kutlandı
Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu Karabük'te 'erik dalı' ile kutlandı
Filenin Sultanları'nın Avrupa şampiyonluğu Osmaniye'de coşkuyla kutlandı
Filenin Sultanları'nın Avrupa şampiyonluğu Osmaniye'de coşkuyla kutlandı
Hayme Ana, vefatının 745. yılında Domaniç'te anıldı
Hayme Ana, vefatının 745. yılında Domaniç'te anıldı
Emekli bekçiye son görev
Emekli bekçiye son görev
Son Haberler
Hüseyin Çimşir: "Benim elimde sihirli değnek yoktu. Oyuncularımız reaksiyon gösterdi"
Hüseyin Çimşir: "Benim elimde sihirli değnek yoktu. Oyuncularımız...
Metin Diyadin: "Hakem maçı 10 dakikada bitirdi"
Metin Diyadin: "Hakem maçı 10 dakikada bitirdi"
Parkta tüfekle kendini vuran şahıs hayatını kaybetti
Parkta tüfekle kendini vuran şahıs hayatını kaybetti
Edirne'de maraton coşkusu: 1071 sporcu hem koştu hem eğlendi
Edirne'de maraton coşkusu: 1071 sporcu hem koştu hem eğlendi
Diyarbakır'da bir kişi, mezarlıkta ağaca asılı halde ölü bulundu
Diyarbakır'da bir kişi, mezarlıkta ağaca asılı halde ölü bulundu
Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentlere çok amaçlı çadır kuruldu
Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentlere çok amaçlı çadır kuruldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi