• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Diyarbakır'da gerçekleşen faili meçhul cinayet aydınlatıldı
Haberler
Yayınlanma: 10 Temmuz 2026 - 12:48
Güncelleme: 10 Temmuz 2026 - 13:50

Diyarbakır'da gerçekleşen faili meçhul cinayet aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 18 Nisan 2016 tarihinde başından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Mehmet Emin Karaalp'in faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını açıkladı.

Haberler
10 Temmuz 2026 - 12:48
Güncelleme: 10 Temmuz 2026 - 13:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 18 Nisan 2016 tarihinde başından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Mehmet Emin Karaalp'in faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını açıkladı.

Türkiye'de faili meçhul cinayetler aydınlatılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Adalet Bakanı Akın Gürlek, 18 Nisan 2016 tarihinde başından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Mehmet Emin Karaalp'in faili meçhul cinayetin aydınlatıldığını belirtti. 10 yıl sonra yeniden ele alınan olayda, olay yerinde bulunan sigara izmaritleri üzerinde yapılan ileri moleküler genetik incelemeler ile HTS ve daraltılmış baz analizleri sonucunda şüphelilere ulaşıldığını ifade eden Gürlek, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde İçişleri Bakanlığımızla yürüttüğümüz güçlü iş birliği ve eşgüdüm sayesinde, hiçbir cinayetin karanlıkta kalmasına müsaade etmiyor; faili meçhul dosyaları yeniden ve çok yönlü olarak inceleyerek aydınlatıyoruz. Bu çerçevede Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 18 Nisan 2016 tarihinde başından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Mehmet Emin Karaalp'in faili meçhul kalan cinayeti, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda 10 yıl sonra yeniden ele alınmış ve aydınlatılmıştır. Çermik Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan ve Ergani Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından sürdürülen soruşturmada, olay yerinde bulunan sigara izmaritleri üzerinde yapılan ileri moleküler genetik incelemeler ile HTS ve daraltılmış baz analizleri sonucunda şüphelilere ulaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Karanlıkta kalan cinayetlerin bir bir aydınlatmaya devam edeceklerini ifade eden Gürlek, "Elde edilen DNA eşleşmeleri, iletişim kayıtları ve diğer deliller doğrultusunda cinayetle bağlantılı oldukları ve şüphelilere yardım ettikleri değerlendirilen 8 kişi, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda JASAT ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştır. Bu operasyonla birlikte; hiçbir mağdur ailemizin adalet arayışının karşılıksız bırakılmayacağı ve zamanın geçmesinin faillere hiçbir zaman güvence sağlamayacağı bir kez daha ortaya konmuştur. Geçmişin karanlıkta kalan bütün dosyalarının üzerine aynı kararlılıkla gidilecektir. Bu vesileyle soruşturmayı titizlikle yürüten Ergani ve Çermik Cumhuriyet Başsavcılıklarımıza, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımıza, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımıza, Adli Tıp Kurumumuza ve JASAT ekiplerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, adaletin tecellisi ve milletimizin huzuru için tavizsiz bir kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yenidoğan çetesi davasında yeni gelişme: Ölen bebeklerin ATK raporları ortaya çıktı
Yenidoğan çetesi davasında yeni gelişme: Ölen bebeklerin ATK raporları ortaya çıktı
Diyarbakır'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi
Diyarbakır'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi
Orman Bölge Müdürü Şen'den Büyükşehire 'ekipman' eleştirisi
Orman Bölge Müdürü Şen'den Büyükşehire 'ekipman' eleştirisi
Aksaray'da otomobil takla attı: 3 ölü, 1 yaralı
Aksaray'da otomobil takla attı: 3 ölü, 1 yaralı
Son Haberler
Denizli Büyükşehir'den Karapınar Mahallesi'ne 3 bin 500 metrekarelik yeni yaşam alanı
Denizli Büyükşehir'den Karapınar Mahallesi'ne 3 bin 500 metrekarelik...
Büyük yangından etkilenen oto tamircisi orman yangınlarına hızlı müdahale aracı geliştirdi
Büyük yangından etkilenen oto tamircisi orman yangınlarına hızlı...
Kağıthane'ye yeni spor yatırımı: Nurtepe Spor Tesisi'nde çalışmalar başladı
Kağıthane'ye yeni spor yatırımı: Nurtepe Spor Tesisi'nde...
İletişim Başkanı Duran'dan AP'nin Kıbrıs kararına tepki: "Kararı kabul edilemez buluyor, en güçlü şekilde kınıyorum"
İletişim Başkanı Duran'dan AP'nin Kıbrıs kararına tepki:...
Yenidoğan çetesi davasında yeni gelişme: Ölen bebeklerin ATK raporları ortaya çıktı
Yenidoğan çetesi davasında yeni gelişme: Ölen bebeklerin ATK raporları...
Cumhuriyet Meydanı Sosyal Merkezi Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Cumhuriyet Meydanı Sosyal Merkezi Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi