• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Diyarbakır'dan Harvard'a uzanan başarı hikayesi
Eğitim
Yayınlanma: 04 Nisan 2023 - 15:25
Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 15:26

Diyarbakır'dan Harvard'a uzanan başarı hikayesi

Diyarbakır'da yaşayan ve dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri olarak gösterilen Gül Karen Aça, dünyanın en prestijli üniversitelerden Harvard ve Stanford'un da aralarında bulunduğu 9 üniversiteden tam burslu kabul aldı.

Eğitim
04 Nisan 2023 - 15:25
Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 15:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyarbakır'da yaşayan ve dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri olarak gösterilen Gül Karen Aça, dünyanın en prestijli üniversitelerden Harvard ve Stanford'un da aralarında bulunduğu 9 üniversiteden tam burslu kabul aldı.

Diyarbakır'da doğup büyüyen başarılı çalışmalarıyla ailesinin ve öğretmenlerinin büyük takdirini toplayan 18 yaşındaki 12. sınıf öğrencisi Gül Karen Aça, iki sene önce, Google ve Oxford'un ortak inisiyatifi "Rise for the World" tarafından dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçildi. Yaşam boyu eğitim bursu kazanan Karen, dünyanın en prestijli üniversitelerinin de bir anda dikkatini çekmeyi başardı. Üniversite eğitimi için kısa süre önce başvurularını tamamlayan Karen, merakla beklediği kabul duyurularının açıklanmasıyla önce şaşkınlık daha sonra da büyük gurur yaşadı.

"9 üniversiteden kabul aldım"

Başarı hikayesini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Gül Karen Aça, 5 yıldır yurt dışına hazırlandığını söyledi. Bu yıl da son başvurularını yaptığını ifade eden Aça, "Amerika ve Kanada'da okullara başvurdum ve 9 üniversiteden kabul aldım. Bu üniversiteler arasında Harvard ve Stanford da var. Nörobilim okumak istiyorum. Gece 02.00'de başvuru sonuçları açıklanıyor. Harvard sonucuma ise bu yıl yılın eğitmenine aday gösterilen öğretmenim Cemil Yıldız ve New York Üniversitesinden kabul alan arkadaşım ve bir de geçen senelerde Harvard'a giren arkadaşım Ezgi ile birlikte baktık. Bu kadar özel bir anı bu kadar kıymetli insanlarla paylaşmak benim için çok güzeldi" dedi.

"Çok uzun, bir o kadar da yorucu süreç"

Annesinin müzik, babasının da matematik öğretmeni olduğunu belirten Aça, şöyle konuştu:

"Bu süreçte beni hep desteklediler. Pek çok noktada benim için rol model oldular. Şu anda Harvard ve Stanford arasındayım. 1 Mayıs'a kadar karar vermem gerekiyor. Bu süreçte hangi yol benim için daha uygun olur diye öğretmenlerime, bu yıl proje hazırladığımız danışmanlarıma soracağım. Sonrasında da kararımı vereceğim. Çok uzun, bir o kadar da yorucu süreç. Pek çok yarışma ve projeye katıldım. Son katıldığım The Earth Prize yarışmasıydı. Dicle Üniversitesinde okuldaki alt dönemlerimle birlikte biyoplastik hazırladık. Finalist olarak ilk 10 takıma girdik. Buna benzer pek çok çalışmam oldu."

"Bu sürecin bana pek çok getirisi oldu" diyen Aça, "Kabulünde ötesinde hem pek çok deneyim kazandım, hem de benim için çok özel olan insanlarla tanıştım. Bir yandan da benim için hayat boyu anlamlı olacak ve işime yarayacak beceriler edindim. Bu 5 yıl boyunca hiç test çözdüğüm, saatlerce ders çalıştığım bir dönem olmadı. Tamamen projelere, yarışmalara yönelik ve bana bir şeyler katacak insanlarla birlikte olmaya yönelik çalıştım. Bazı şeylerin mümkün olduğuna inanmak gerekiyor" diye konuştu.

"Şu ana kadar yaklaşık olarak 30'un üzerinde öğrenci gönderdik"

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Kurucusu Zeki Esen, buradaki okullarının 2019'dan beri yurt dışına öğrenci göndermeye başladıklarını dile getirdi. Şu ana kadar yaklaşık olarak 30'un üzerinde öğrenci gönderdiklerini söyleyen Esen, "Gerek Avrupa'daki okullara, gerek Amerika'daki okullara gönderdiğimiz öğrencilerin hepsi yüzde yüz burslu kabul alarak gidiyorlar" şeklinde konuştu.

Gül Karen Aça'ya rehberlik eden İngilizce öğretmeni ve yurt dışı eğitim danışmanı Cemil Yıldız, her bir üst dönemin alt dönemine yardımcı olduğunu ve bunu bir ekip olarak başardıklarını aktararak, "Bu sene de bayrağımızı Karen taşıyor. Çok büyük bir başarı" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehitler anıldı
Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehitler anıldı
Bayburt'ta 6 okul yeni binalarına taşındı
Bayburt'ta 6 okul yeni binalarına taşındı
MABEM öğrencilerinin LGS başarısı kutlandı
MABEM öğrencilerinin LGS başarısı kutlandı
Bilecik'te okul güvenliği için toplantı
Bilecik'te okul güvenliği için toplantı
Son Haberler
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 0 - Bodrum FK: 0
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 0 - Bodrum FK: 0
Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Fenerbahçe: 2
Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Fenerbahçe: 2
Yemen Ulusal Direniş Güçleri: "Kızıldeniz'de İran'dan Husilere teçhizat sevkiyatı engellendi"
Yemen Ulusal Direniş Güçleri: "Kızıldeniz'de İran'dan...
Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 788'e yükseldi
Nepal'deki sel felaketinde can kaybı 788'e yükseldi
Niğde'de 30 Ağustos'un 104. yılında fener alayı
Niğde'de 30 Ağustos'un 104. yılında fener alayı
Zonguldak'ta internetten yapımını öğrendiği hasır çantalarla kendisine gelir kapısı oluşturdu
Zonguldak'ta internetten yapımını öğrendiği hasır çantalarla kendisine gelir kapısı oluşturdu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi