• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Diyarbakır OSB'de Raif Türk adına kreş ve Şirin Açar adına kongre merkezi açıldı
Yaşam
Yayınlanma: 20 Ekim 2023 - 15:17

Diyarbakır OSB'de Raif Türk adına kreş ve Şirin Açar adına kongre merkezi açıldı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamı "Raif Türk Çocuk Kreşi" ve trafik kazasında hayatını kaybeden mühendis Mehmet Şirin Acar adına kongre merkezi açıldı.

Yaşam
20 Ekim 2023 - 15:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamı "Raif Türk Çocuk Kreşi" ve trafik kazasında hayatını kaybeden mühendis Mehmet Şirin Acar adına kongre merkezi açıldı.

500 kapasiteli olarak inşa edilen Mehmet Şirin Açar Kongre Merkezi'ndeki açılış programında konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, iki güzel insan adına yaptırılan, iki güzel hizmetin açılışını beraber gerçekleştirdiklerini belirterek, insanların eserleriyle ve bıraktıkları izlerle öldükten sonra da hayatları devam ettiğini söyledi.

"Raif ağabeyimiz çok değerli iş insanımız ve sağ olsun eşi ve ailesi adına OSB'de Kreş ve Gündüz Bakım Evi yaptı" diyen Vali Su, "5 derslikli, içinde mutfağı, uyuma odası, çok özel bir hizmeti bugün hayata geçirmiş oluyoruz. Raif ağabey, bu hizmetleri kendi hayatında da yaptığı gibi ailesi de devam ettiriyor. Diğer bir ailemiz Mehmet Şirin Açar ailesi var. Onu da rahmetle anıyoruz. Çalışmalarıyla kendini sevdiren bir kardeşimiz. Her iki hizmetinde ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

Kentin önemli iki ismini yaşatmak için önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekerek, "Mazlum ve masum sivilleri ve çocukları katletmek, hastanelere saldırmak bir insanlık suçudur" şeklinde konuştu.

Fidan, "Fabrikalarda üretimin ana lokomotifi olan kadınların iş sahalarında daha mutlu olmalarını sağlayan kreşin Diyarbakır'ın pek çok üretim alanlarına yansımasını ve örnek alınmasını temenni ederim. "Raif Türk Kreş ve Gündüz Bakımevinde, 3 ve 6 yaş arası çocuklar eğitim görecek, Büyükşehir Belediyemizin atadığı eğitmenleri sayesinde gelişimlerine katkı sunacaktır" diye konuştu.

OSB Mehmet Şirin Açar Kongre Merkezi ile ilgili bilgiler de veren Fidan, yapım sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılışta konuşma yapan Yıldız Türk, çocuk kreşlerinin çalışan kadınlar açısından önemine değinerek, eşi Raif Türk'ün kadın çalışanlara her zaman değer verdiğini dile getirdi. Türk, "Sevgili eşim, kadın çalışanlara her zaman çok değer verirdi. Onun vizyonuna sadık kalarak, aynı zamanda bir sosyal projesi olarak gördüğümüz çocuk kreşimizi kentimize kazandırdık. Yıllardır iş dünyasında kadın istihdamını artırmak için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Buradaki somut adımlardan biri kreştir. Kreşler çalışan annelerin iş ve aile yaşamları için daha iyi denge kurmalarına olanak sağlar, annelerin işe devam edebilirliğini artırır, sevgili annelerin işteki stresi azalır, çocukların sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimlerine yani çocuk gelişimine katkıda bulunur" dedi.

Açılışa Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, Raif Türk'ün eşi Yıldız Türk, oğlu Erman Türk, STK başkanları ve çok sayıda iş dünyasından davetli katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Özel bireyler askerlik kına gecesinde hem duygulandı hem eğlendi
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Kurbanlıklarda stres, besleme ve ayak sağlığına dikkat
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okula gitmek yerine tarlada
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Son Haberler
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Gümüşhane'de iktidar ve muhalefet partileri Filistin için birleşti
Gümüşhane'de iktidar ve muhalefet partileri Filistin için birleşti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi