• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Doğada birlikte öğrenecekler
Genel
Yayınlanma: 17 Haziran 2023 - 11:42

Doğada birlikte öğrenecekler

Genel
17 Haziran 2023 - 11:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Doğada birlikte öğrenecekler
- TÜRKİYE'de kadınların ücretsiz eğitimlerle fikirlerini geliştirme ve gerçekleştirmelerine katkı sunan Pernod Ricard Türkiye ana sponsorluğunda, IDEMA danışmanlığında hayata geçen Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu'nun ikinci döneminin birincisi 'Hepimiz Doğayız' grubu oldu. Doğada birlikte öğrenmeyi hedefleyen ve dezavantajlı gruplardan çocukları da kapsayarak orman okulu yaratma projesi, başlangıç fonunu almaya hak kazandı.

Her yaştan, her eğitim seviyesinden kadının, ücretsiz eğitimlerle ve alanında uzman mentor ve eğitmenlerin desteğiyle, fikirlerini geliştirmelerine ve gerçekleştirmelerine katkı sunan Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu'nun ikinci dönemi sona erdi. 10 Mayıs'ta Maslak Kolektif House'da yarışmacı gruplarında katılımıyla 'Final Pitch' etkinliği gerçekleştirildi. Final etkinliğinde, Brothers Hayata Karışan Kadınlar Platformu mentorları ekibinden Prof. Dr. Itır Erhart, Hande Şekerciler ve Arda Yalkın, Nilay Örnek ve Serdar Kuzuloğlu, IDEMA'dan Sait Beyazyürek ve Galata Business Angels'dan Ata Uzunhasan, Commencis CEO'su Fırat İşbecer, Yemeksepeti kurucusu, Gen Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın, EKA Global Kurucusu, Robert Kolej Mezunlar Derneği Başkanı Arif Akdağ ve Simya-212 VC General Partner'ı Selma Bahçıvanoğlu ile İhtiyaç Haritası İcra Kurulu Üyesi Evren Aydoğan jüri olarak yer aldı.

BAŞLANGIÇ FONU 'HEPİMİZ DOĞAYIZ' GRUBUNA

Son değerlendirmeye kalan 'Hepimiz Doğayız', 'Bi'Tıkla', '65 Hayata Artı Kat', 'Air Archive', 'Tenceren', 'Next Gen Care', 'Renewed Story' ve 'Nunu' adlı sekiz grup, projelerini jüriye sundu. Jürinin değerlendirmesinin ardından Hepimiz Doğayız,  grubunun doğada birlikte öğrenmeyi hedefleyen, dezavantajlı gruplardan çocukları da kapsayarak orman okulu yaratma projesi, başlangıç fonunu almaya hak kazandı.

'ÇOCUKLARDA DEĞİŞİM VE GELİŞİM KAÇINILMAZ'

İzmir'de Bahçeşehir Koleji öğrencileri ile Neşe Palamudu Orman Okulu'nda çalışmalarına başlayan 'Hepimiz Doğayız' grubunda Pakize Kaya Top, Ümran Hancı, Aybüke Özkan, Arzu Kızbaz yer aldı. Proje grubundan Pakize Kaya Top, "Bizim grup olarak buluşma noktamız doğa, eğitim ve çocuk oldu. 2-10 yaş arasındaki çocuklara doğada orman seansları düzenlemek üzere yola çıktık. Bizim diğer orman okullarından farkımız, projemizde özel gereksinimli ve dezavantajlı çocuklara yer veriyor olmamız. Bu anlamda bir depremzede çocukla birlikte çalıştığımızda, ondaki değişim ve gelişimi açıkça gördük. Bu farkı daha çok çocuğun yaşaması gerektiğine inandık. Kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.  

FOTOĞRAFLI

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Ağır hasarlı binada kurtarma tatbikatı yaptılar
Ağır hasarlı binada kurtarma tatbikatı yaptılar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi