• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Doğal gaz için kazılan çukur genç kızın hayatını kararttı
Asayiş
Yayınlanma: 14 Temmuz 2023 - 14:49
Güncelleme: 14 Temmuz 2023 - 14:53

Doğal gaz için kazılan çukur genç kızın hayatını kararttı

Manisa'nın Kula ilçesinde doğal gaz için kazılan ve yaklaşık 14 gün boyunca kapatılmayan bir buçuk metrelik çukur, genç kızın hayatını kararttı. Elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken çukura düşen ve yüz kısmının yere çarpmasıyla ağır yaralanan genç kızın tedavisi devam ederken, kazanın hemen ertesi günü sabahın erken saatlerinde çukurun kapatılması mahalleli vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.

Asayiş
14 Temmuz 2023 - 14:49
Güncelleme: 14 Temmuz 2023 - 14:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Manisa'nın Kula ilçesinde doğal gaz için kazılan ve yaklaşık 14 gün boyunca kapatılmayan bir buçuk metrelik çukur, genç kızın hayatını kararttı. Elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken çukura düşen ve yüz kısmının yere çarpmasıyla ağır yaralanan genç kızın tedavisi devam ederken, kazanın hemen ertesi günü sabahın erken saatlerinde çukurun kapatılması mahalleli vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.

10 Temmuz Pazartesi günü saat 23.30 sıralarında Kula ilçesine bağlı Zaferiye Mahallesi 149 Sokak ile 150 Sokağın kesiştiği noktada meydana gelen talihsiz kaza, genç kızın hayatını kararttı. Elektrikli bisiklet ile misafirlikten dönerken aydınlatmaların da yanmadığı sokak üzerinde yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki çukuru fark etmeyen Sema D. (38), kontrolden çıkan elektrikli bisikleti ile çukura düştü. Elektrikli bisikletin üzerine devrildiği genç kız, yüz kısmını yere çarpmasıyla ağır yaralandı. Dudak, burun, diş ve elmacık kemiklerinde oluşan kırıklar sebebiyle ilk tedavisin yapıldığı Kula Devlet Hastanesi'nden Salihli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen genç kız, buradan da Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahisi bölümüne sevk edildi. Burun kısmındaki kırıklar sebebiyle nefes almakta zorlanan, diş ve dudak kısımlarındaki yaralar sebebiyle de beslenme konusunda oldukça zorluk çeken genç kızın ailesi, yaklaşık 14 gündür açık bırakılan çukur sebebiyle şikâyetçi olacaklarını ifade etti.

Doğal gaz için kazıldı, 14 gün açık kaldı, kazanın ertesi günü kapatıldı

Öte yandan, genç kızın talihsiz bir kaza geçirerek ağır yaralanmasına neden olan yaklaşık bir buçuk metre derinliğindeki çukurun, bölgedeki doğal gaz hattı döşeme çalışmaları için kazıldığı, doğal gaz borularının döşenmesine rağmen yaklaşık 14 gündür açık bırakıldığı öğrenildi. Mahalleli vatandaşların da tepki gösterdiği açık çukur, gece saatlerinde meydana gelen kazanın hemen ertesi günü sabah saatlerinde kapatıldı.

"Kazanın ertesi günü apar topar çukur kapatıldı"

Yaklaşık 6 aydan beri doğalgaz çalışmaları için kazılan çukurlar kapatılmadan bir yenisinin daha kazıldığı dile getiren mahalle sakini Murat Bayram, kazanın hemen ertesi günü sabah saatlerinde çukurun kapatıldığını söyledi. Bu çukurlar sebebiyle mağdur olduklarını da dile getiren Bayram, "Kaza akşamı burası açık vaziyetteydi. Etrafında bariyer falan yoktu. Ayrıca sokak lambası da yanmıyordu, hatta hala yanmıyor. Kızımız abisinden gelirken kazılmış çukurun etrafında bariyer olmadığı ve sokak lambası yanmadığı için çukuru göremeyip içine düştü. Kaza vuku bulduktan sonra, iş resmiyete bindikten sonra ertesi gün apar topar burası göstermelik bir şekilde kapatıldı. 6 aydan beri bu sokak böyle. Bir tarafı kazıyorlar, kazdıkları yeri kapatmadan başka bir yeri bir daha kazıyorlar. Yani biz burada mahalleli olarak çok mağduruz. Allah göstermesin bir yangın çıkmış olsa, itfaiye mahalleye gelecek olsa bu sokağa hayatta itfaiye gelemez" ifadelerini kullandı.

Mahalleli vatandaşlar olarak kazanın hemen ertesi günü çukurun kapatılmasından dolayı tepkili olduklarını vurgulayan mahalle sakini Şükrü Saruhanoğlu, "Kazanın yaşandığı çukur yaklaşık 14 gün açık kaldı. Gelen giden buradan geçemez oldu. O kadar söyledik ama benim kapının önünü de kazdılar, su borusunu patlattılar 4 gün açık kaldı. Bu bariyerleri koyuyorlar fakat dikkatsiz koyuyorlar, yere yatırmışlar. Kızımız da misafirlikten gelirken karanlıkta demiri son anda fark etmesine rağmen çukurun içine düşüyor. Ertesi gün hastaneye götürüyorlar kızımızı, ilk operasyon bitiyor, geldiklerinde çukuru kapanmış olarak görüyorlar. Böyle iş yapılmaz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, kazada yüz kısmına aldığı darbelerle ağır yaralanan genç kızın, bölgedeki hastanelerde tedavileri devam ederken, talihsiz gencin ailesi sorumlu ya da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli...
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Irak'ta yeni Başbakan Zeydi yemin ederek göreve başladı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Evlerden hırsızlık yapan iki kadın kıskıvrak yakalandı
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Hortumun savaş alanına çevirdiği köy havadan görüntülendi
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis engeli: 2 tutuklama
Cizre'de kargo aracı ile gümrük kaçağı mal sevkiyatına polis...
Bursa'da otomobil, üst geçit ayağına çarptı; 2 kardeş ağır yaralı
Bursa'da otomobil, üst geçit ayağına çarptı; 2 kardeş ağır yaralı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi