• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Doğaseverlerin yeni gözdesi 'Uzandı Vadisi'
Çevre
Yayınlanma: 20 Haziran 2024 - 10:51
Güncelleme: 20 Haziran 2024 - 10:53

Doğaseverlerin yeni gözdesi 'Uzandı Vadisi'

Niğde kent merkezine yaklaşık 7,5 kilometre mesafede yer alan Uzandı Vadisi, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Çevre
20 Haziran 2024 - 10:51
Güncelleme: 20 Haziran 2024 - 10:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Niğde kent merkezine yaklaşık 7,5 kilometre mesafede yer alan Uzandı Vadisi, doğal güzellikleri ile ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Gebere Barajı'ndan başlayan ve Yesilburç Köyü'nde sona eren vadiye gelenler, vadinin sahip olduğu doğal güzelliklerle doğayla iç içe yürüyüş gerçekleştiriyor. Vadide yılın belli dönemlerinde yoğunlaşan şelalede fotoğraf çektiren doğaseverler vadi boyunca devam eden akarsu kenarında yürüyüş yapıyor.

Zondi Vadisi olarak da bilinen vadiye 40 kişilik grupla gelen Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü ile Niğde Doğa Aşkı Buluşturuyor Kulübü üyeleri birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. ADASK Kulübü üyeleri ile yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyleyen Niğde Doğa Aşkı Buluşturuyor Kulübü Başkanı Muazzez Toğrul yaptıkları faaliyetlerle Niğde'nin doğal güzelliklerinin tanıtımına da katkı sağladıklarını da belirtti. Toğrul, "Çok şanslı bir yerde yaşıyoruz ben Niğde'ye gelene kadar Niğde'de bu kadar bakir güzelliklerin olduğunun farkında değildim. Niğde'ye taşındıktan sonra daha çok sevdim. Bugün yürüdüğümüz rotada beklemediğim güzellikteydi. Tüm doğaseverleri bekleyen bir yer" dedi.

Aksaray Dağ Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Avni Gökçe yaptığı açıklamada her bir köşesi cennet olan ülkemizin değerini bilmemiz gerektiğini söylediği açıklamasında çevreye karşı vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Tabiatın uyandığı dönemde muhteşem bir yürüyüş yaptık diyen Alper Lütfü Göncü ise Niğde'nin doğa sporları anlamında çok büyük imkanlar sunduğunu belirtti.

40 kişilik ekiple yürüyüşe gelen ADASK üyesi İbrahim Durmuş vadiyi çok beğendiklerini söyledi. Durmuş, "Niğde doğa sporlarına çok uygun. Bu vadide ilk kez yürüdüm ve çok beğendim, herkese tavsiye ederim ama beni üzen şeylerden bir tanesi yerlerde çok fazla çöp gördük. Doğa bize büyük bir armağan. Sadece biz değil, bizden sonraki kuşakların da bu güzellikleri görmesi için doğayı korumalı ve sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Çevreyi kirleten firmaya 9,3 milyon TL ceza
Tekirdağ açıklarında yunus sürüsü dronla görüntülendi
Tekirdağ açıklarında yunus sürüsü dronla görüntülendi
Tokat'ta köy girişindeki heyelan korkuttu
Tokat'ta köy girişindeki heyelan korkuttu
Son Haberler
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm formülü sergileniyor
Türkiye'nin ilk koku müzesi Isparta'da 4 bin 500 yıllık parfüm...
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini adına üstün bir sorumluluk anlayışıyla görev yapmaktadır"
Bakan Çiftçi: "Emniyet mensuplarımız, kamu düzeninin temini...
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle buluştu
Mersin Şehir Tiyatrosu, 'Misafir' oyun ile Silifkeli sanatseverlerle...
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydıntepe'de öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğrendi
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Aydın Büyükşehir'den Didim'e renkli dokunuş
Yurtta hava durumu
Yurtta hava durumu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi