• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Doğu Anadolu Bölgesi OSB'lerle kalkınacak
Ekonomi
Yayınlanma: 31 Temmuz 2024 - 19:07
Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 21:48

Doğu Anadolu Bölgesi OSB'lerle kalkınacak

OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Ekonomi
31 Temmuz 2024 - 19:07
Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 21:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Doğu Anadolu Bölgesi OSB'lerle kalkınacak
OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Erzurum Merkez 1. OSB Başkanı Murat Urkuç, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 28 OSB'nin başkan ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda, bölge OSB'lerinin talep, sorun ve çözüm önerileri istişare edildi. Toplantıda konuşan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye açısından önemini vurguladı. Kütükcü, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 28 organize sanayi bölgesinden 20'sinin işletme aşamasında olduğunu kaydederek, "Bu OSB'lerimizde bin 174 fabrikamız üretim yapıyor, 80 bine yakın insanımıza doğrudan istihdam sağlanıyor" dedi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Türkiye'nin sanayileşme mücadelesinde son derece kritik bir öneme sahip olduğunun da altını çizen Kütükcü, "Doğu Anadolu'da güçlü bir sanayi inşa etmeden, bu bölgedeki organize sanayi bölgelerimizin yatırım ve üretim kapasitesini artırmadan, Türkiye'yi gerçek bir sanayi ülkesi haline getirmek mümkün değil. Çünkü tüm olumsuzluklara rağmen bu bölgenin müthiş bir yatırım ve üretim iştahı var. Türkiye'de 1961 ile 1976 yılları arasında kurulan ilk 10 OSB'den ikisi olan Erzurum Merkez 1. OSB ve Kars OSB'miz, bu bölgede kuruldu. Yani Doğu Anadolu Bölgemiz, Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgelerini kurmuştur. Ülkemizin üretim yolunu seçerek yoğun bir sanayileşme mücadelesi verdiği bu dönemlerde, Doğu Anadolu Bölgemizin de, üretim yolunu seçmesi takdire şayandır" dedi.

"En büyük ortak hedefimiz güçlü bir Türk sanayisi"

Konuşmasının devamında, OSB'lerdeki her fabrikanın Türkiye'nin geleceği için çok kıymetli olduğunu aktaran Kütükcü, güçlü sanayi, güçlü Türkiye vurgusu yaptı. Kütükcü konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Türkiye'nin dört bir köşesinde yatırım yapan, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan organize sanayi bölgeleri olarak bizim en büyük ortak hedefimiz, güçlü bir Türk sanayisidir, güçlü Türkiye'dir. Tüm zorlu şartlara rağmen bu motivasyonla çalışıyor, üretiyoruz. İnşallah aynı motivasyonla, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. OSBÜK Başkanı olarak, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Doğu Anadolu Bölgemizin sanayileşmesi için mücadele etmeye her zaman hazırım. Yeter ki, yatırımlar artsın, sanayi üretimimiz güçlensin, Türkiye büyüsün. Bizim, yatırım yapmaktan ve sanayi üretimimizi artırmaktan başka yolumuz yok. İnanıyorum ki, devletimizin desteğiyle Doğu Anadolu Bölgemizde de kalkınmanın öncüsü OSB'lerimiz olacak."

"Erzurum'a yatırım yapacaklar hiç tereddüt etmesin"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise bakanlık olarak bir taraftan Türkiye'de mevcut sanayi alanlarını rehabilite etmek için çalışırken, bir yandan da yeni sanayi alanları kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Erzurum'daki OSB'lerin doğrudan 6. Bölge Teşvikleri kapsamında yer alma talebine değinen Bakan Yardımcısı İnan, "Teşvik programı ile ilgili Erzurum rahat olsun. Erzurum'a yatırım yapacaklar hiç tereddüt etmesin" dedi. Konuşmasında OSB Uygulama Yönetmeliği'nin de tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden İnan, "Yönetmeliğimiz yayınlandıktan sonra OSB'lerimizi ve Erzurum sanayisini geliştirmek için yolumuza hep beraber devam edeceğiz" diye konuştu.

"Erzurum OSB'leri doğrudan 6. bölge teşviki istiyor"

Toplantıda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, Erzurum ekonomisi ve sanayisi hakkında bilgi verdi. Erzurum sanayisini geliştirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Özakalın, Erzurum 2. OSB'nin lokasyon olarak avantajlı bir bölgede olduğunu, yaklaşık 5 milyon metrekare büyüklüğe ulaşan bölgeye 280'e yakın yatırımcı başvurusu olduğunu söyledi. Erzurum'daki OSB'lerin doğrudan 6. bölge teşvikleri kapsamına alınmasını talep eden Özakalın, "Bizim OSB'lerimiz, teşvik sisteminde 5+1 statüsünde. Bu sene sonunda da bu durum sonlanıyor. Biz teşvik konusunda 5+1 dediğimizde yatırımcı endişeleniyor. Dolayısıyla biz OSB'lerimizin doğrudan 6. Bölge teşvikleri kapsamına alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzurum Merkez 1. OSB Başkanı Murat Urkuç da taleplerini iletti. Urkuç, "Krediye ulaşmakta zorlanıyoruz. Güneş Enerjisi Santrali kuracak sanayicilerimize çağrı mektubu verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca Dünya Bankası'nın OSB'lere vereceği destekler konusunda pozitif ayrımcılık bekliyoruz" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise sanayinin bir ülkenin olmazsa olmazı olduğunu ifade ederek, "Tarım ve hayvancılık elbette çok önemli. Ama ben sanayisi olmayan şehirleri yetim evlada benzetirim. Onun için sanayi çok önemli" şeklinde konuştu. Sekmen konuşmasında, Doğu Anadolu Bölgesi'nin halen göç vermeye devam ettiğini de belirterek, bu göçün önüne geçilmesi için bölgenin sanayi alt yapısının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

OSBÜK Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, yapılan konuşmaların ardından istişare bölümü ile devam etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Enflasyonun 2027'de yüzde 15 ve 2028'de yüzde 9 olacağı tahmin edilmektedir"
Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Enflasyonun 2027'de yüzde 15 ve 2028'de yüzde 9 olacağı tahmin edilmektedir"
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2026 yılı enflasyon ara hedefini yüzde 24'e çıkardı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2026 yılı enflasyon ara hedefini yüzde 24'e çıkardı.
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Espressolab, 1 milyonuncu üyesine ömür boyu kahve hediye edeceğini duyurdu
Haksız hacze rekor tazminat
Haksız hacze rekor tazminat
Son Haberler
Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Enflasyonun 2027'de yüzde 15 ve 2028'de yüzde 9 olacağı tahmin edilmektedir"
Merkez Bankası Başkanı Karahan: "Enflasyonun 2027'de yüzde...
Geleceğin sağlıkçıları, sektör temsilcileriyle buluştu
Geleceğin sağlıkçıları, sektör temsilcileriyle buluştu
Aydın Büyükşehir'den, Kuşadası'nda bakım ve temizlik çalışması
Aydın Büyükşehir'den, Kuşadası'nda bakım ve temizlik çalışması
Karaman'da yaşlı adamın yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı
Karaman'da yaşlı adamın yaralandığı kaza anı kameraya yansıdı
Diyarbakır merkezli 23 ilde 334 adrese eş zamanlı narkotik operasyonu
Diyarbakır merkezli 23 ilde 334 adrese eş zamanlı narkotik operasyonu
Kütahya'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo eroin ele geçirildi
Kütahya'da uyuşturucu operasyonu: 10 kilo eroin ele geçirildi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi