• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Doğubayazıt'ta 5 bin kişilik yemek kapasiteli aşevinin açılışı yapıldı
Yaşam
Yayınlanma: 18 Eylül 2023 - 15:56
Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 15:58

Doğubayazıt'ta 5 bin kişilik yemek kapasiteli aşevinin açılışı yapıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle yapılan ve günlük 5 bin kişilik yemek kapasitesi olan aşevi ile gönüllü merkezinin açılışı yapıldı

Yaşam
18 Eylül 2023 - 15:56
Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 15:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Doğubayazıt'ta 5 bin kişilik yemek kapasiteli aşevinin açılışı yapıldı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi tarafından hayırseverlerin desteğiyle yapılan ve günlük 5 bin kişilik yemek kapasitesi olan aşevi ile gönüllü merkezinin açılışı yapıldı

Günlük 5 bin kişinin yemek yiyebileceği aşevi ve gönüllü merkezinin açılışı için program düzenlendi. Düzenlenen açılış programına Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Şahin, Kızılay İlçe Şube Başkanları, İlçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan açılış programında konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Türk Kızılay'ın, kurulduğu günden bu güne hiçbir ayrım yapmadan mazlumların yanında olduğunu belirtti.

Türk Kızılay'ın 155 yıldır ihtiyaç sahiplerinin yardımına aralıksız koştuğunu kaydeden Saygılı, " İyiliğin Amiral Gemisi Doğubayazıt'a demir attı. Burada bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Allah işlerini güçlerini rast getirsin. Kıymetli dostlar bizler içinde doğduğumuz medeniyetin içinde birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Hiçbirimiz doğarken annemizi tercih edemedik. Ama iyi, erdemli insan olmayı ve istikamet üzere olmayı bizi yaratan Allah beynimize yerleştirdi. Biz, iyilik yapmayı ve kendimizi bir ahlak öğreticisi olarak şiar edindiğimiz sürece hem iç dünyamız, ailemiz, devletimiz, toplumumuz hem de dünyamız cennet olur. Bu İyiliğin Amiral Gemisini sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin bağışları Ağrı Dağı eteklerinde yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerinin sofrasına katık olacak. Buraları emanet ederken yetime ve garibana dokunmaya devam edelim. Aynı zamanda desteklerinizi şimdi olduğu gibi sonra da artırmaya devam edelim. Genç kardeşlerimiz buraları kendi evleri gelip kullanabilir çalışabilirler. Burası zaten milletin evi. Herkesi buradan bir kez daha Kızılay'a destek olmaya davet ediyorum" dedi.

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci de açılış programında yaptığı konuşmasında, Türk Kızılay'ın kurulduğu ilk günden bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalıştığını ve hizmetlerinde hiçbir çıkar beklemediğini kaydederek; "her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen Türk Kızılay'ı ülkemizin en güçlü yardım kuruluşudur. 155 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılay'ı günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmıştır. Yeri geldiğinde evsizin dostu, kan ihtiyacı olan hastaya can olmuş bu güzide kuruluşumuzun Doğubayazıt Şubesi de yaptığı önemli çalışmalarla ilçemizin gururu olmuştur. Şubemiz, bağışçılarımızın da destekleri ile bu gün açılışını yaptığımız günlük 5 bin kişilik yemek kapasiteli aşevimiz ilçemiz için çok önemli bir çalışmadır. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu güne kadar yaptığımız her türlü sosyal çalışmayı Kızılay Şubemizle birlikte gerçekleştirdik. Bu birlikteliğimizi de daha güçlendirdi. Özellikle 6 Şubat depremlerinde Türk Kızılay'ı çatısı altında tüm Doğubayazıt tek yürek hareket ederek bölgede önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Birlik ve beraberliğimizin nelere vesile olduğuna şahit olduk. Yapmış olduğumuz çalışmalardaki Doğubayazıt'taki hemşerilerimizin desteği takdire şayandır. " Diye konuştu.

Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Kemal Şahin ise insan odaklı çalışma yaptıklarını, din, dil, renk ve fikir ayırt etmeksizin insan acısının bulunduğu her alanda sosyal yardımlaşma ve refahı artırmayı amaçladıkları söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kaymakam Murat Ekinci, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı, Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Türk Kızılay Doğubayazıt Şube Başkanı Şahin ve beraberindekiler, kurdele keserek açılışını yaptıkları aşevi ve gönüllü merkezinde incelemelerde bulundu.

Açılış programı yapılan ikramlarla sona erdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice'de tamamlandı
Üreten eller bilimle buluştu
Üreten eller bilimle buluştu
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Vali Taşolar'dan engelli bireye duygulandıran jest
Son Haberler
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda...
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
ALKÜ'de mezuniyet heyecanı başladı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Aksu Uçak Bakım Lisesi'nde bilim fuarı açıldı
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Nilüfer'de sloganlar engelleri aşmak için yükseldi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Uşak'ta kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Teknosa, müşteri deneyiminde 5 ödül kazandı
Teknosa, müşteri deneyiminde 5 ödül kazandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi