• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki güvenlik toplantısına ilişkin İletişim Başkanlığından açıklama
Siyaset
Yayınlanma: 13 Ocak 2024 - 17:55

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ndeki güvenlik toplantısına ilişkin İletişim Başkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan toplantıya ilişkin, "Terörle mücadele stratejilerimiz bütünlüklü olarak değerlendirilmiş, dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında attığımız ve atacağımız adımlar ele alınmıştır. Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye'deki terör bataklıkları tamamen

Siyaset
13 Ocak 2024 - 17:55
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan toplantıya ilişkin, "Terörle mücadele stratejilerimiz bütünlüklü olarak değerlendirilmiş, dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında attığımız ve atacağımız adımlar ele alınmıştır. Mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye'deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir" açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen güvenlik toplantısına ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir güvenlik toplantısı yapılmıştır. Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katılmışlardır. Toplantıda terörle mücadele stratejilerimiz bütünlüklü olarak değerlendirilmiş, dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında attığımız ve atacağımız adımlar ele alınmıştır" denildi.

"Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye'deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir"

"Türkiye Cumhuriyeti'nin, bekasına yönelik tehditleri kaynağında engelleme ve imha etme stratejisi çerçevesinde terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmekte olduğunu açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz" denilen açıklamada, "Hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak'ın kuzeyinde 36, Suriye'nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye'deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir. Sınırlarımız içinde yok olma noktasına gelen bölücü terör örgütü, başarılı sınır ötesi operasyonlarımız neticesinde çok ağır kayıplar vermiştir. Terör örgütü, Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştıkça, örgütü yeniden palazlandırma, yeniden canlandırma girişimleri de hız kazanmıştır. Son dönemde hudutlarımız dışında görev yapan birliklerimize yönelik artan terör eylemleri, örgütü semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır. Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir 'teröristan' kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır"

"Meşru müdafaa hakkımız ve ikili anlaşmalar çerçevesinde, nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa arkasında kim olduğuna bakmadan, kalıcı olarak imha etmek temel önceliğimizdir" ifadeleri kullanılan açıklamada, "Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır. Türkiye Yüzyılı hedefimizin önünü kesmek için kurulan tuzaklara maşalık yapanları da onların iplerini ellerinde tutanları da hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dün Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin ailelerinin, yakınlarının, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Saldırıda yaralanan ve tedavileri devam eden askerlerimize Mevla'dan acil şifalar niyaz ediyoruz" denildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir: "Yunanistan, İsrail'in gazıyla bazı çabalarda bulunuyor"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir: "Yunanistan, İsrail'in gazıyla bazı çabalarda bulunuyor"
MHP'li Ersoy: "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedefleri karşısında İsrail telaşlı, bölücüler kaygılıdır"
MHP'li Ersoy: "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedefleri karşısında İsrail telaşlı, bölücüler kaygılıdır"
DEM Parti'de Genel Başkanlığa, Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan seçildi
DEM Parti'de Genel Başkanlığa, Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan seçildi
Boyraz: "Üye yerlerini değiştirerek seçim kazanacaklarını sanıyorlar"
Boyraz: "Üye yerlerini değiştirerek seçim kazanacaklarını sanıyorlar"
Son Haberler
Muhittin Böcek soruşturmasında şu ana kadar 8 mağdur kadın şikayetçi sıfatıyla ifade verdi
Muhittin Böcek soruşturmasında şu ana kadar 8 mağdur kadın şikayetçi...
Aras Nehri kıyısında kimliği belirsiz ceset bulundu
Aras Nehri kıyısında kimliği belirsiz ceset bulundu
Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali 4'üncü gününde de coşkuyla sürdü
Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali 4'üncü gününde de coşkuyla...
Güngören'de otomobil kaldırıma çıktı: 2 yayaya çarptı
Güngören'de otomobil kaldırıma çıktı: 2 yayaya çarptı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir: "Yunanistan, İsrail'in gazıyla bazı çabalarda bulunuyor"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir: "Yunanistan, İsrail'in...
İşkent Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde yangın
İşkent Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde yangın

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi