• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Dönence dizi seti Atatürk'ün ziyaret ettiği tarihi liseye konuk oldu
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 12 Eylül 2023 - 13:53

Dönence dizi seti Atatürk'ün ziyaret ettiği tarihi liseye konuk oldu

Kültür-Sanat
12 Eylül 2023 - 13:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dönence dizi seti Atatürk'ün ziyaret ettiği tarihi liseye konuk oldu
– Yapımcılığını D Media, yönetmenliğini Serdar Gözelekli'nin üstlendiği Kanal D'de yayınlanan Dönence dizi ekibi, 13 Eylül Çarşamba günü ekrana gelecek yeni bölümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaret ettiği İzmir'deki tarihi Namık Kemal Lisesi'ne konuk oldu.

Dizide otizmli bir birey olan Gülce'nin sosyal hizmetler kararı ile liseye başladığı sahneler İzmir'in en eski ve köklü kurumlardan biri olan Namık Kemal Lisesi'nde çekildi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 1925-1926 yılları arasında bu okulu ziyaret etmiş, o yıllarda adı İzmir Kız Lisesi olan okulun hatıra defterine "İzmir Kız Lisesi'ni ziyaretimden pek memnun oldum. Müdür hanım ve bay muallimlerin ciddi ve isabetli mesaisinin aşırı suhuletle ve takdirle görülmektedir" yazmıştı.

Başrollerinde Sümeyye Aydoğan ve Caner Topçu'nun yer aldığı Dönence'de Emre Kınay, Atakan Hoşgören, Didem İnselel, Ogün Kaptanoğlu, Ülkü Hilal Çiftçi, Doğan Karakaş, Berfin Ant Nazlı Çetin, Şebnem Doğruer, Mesut Yılmaz, Edanur Gülbudak, Muammer Tali, Umut Kaya gibi başarılı isimler yer alıyor. Dönence dizisi 13 Eylül Çarşamba gününden itibaren her çarşamba yeni bölümü ile ekrana gelecek.

ATATÜRK'ÜN ZİYARET ETTİĞİ LİSENİN TARİHİ

Yapı ilk olarak 1909 yılında Rum Evanjelik Mektebi'ndeki öğrenci sayısının artmasıyla inşa edilmeye karar verilmiş ve çeşitli fonların toplanmasıyla günümüzdeki arsası satın alınmıştır. Bugün Namık Kemal Lisesi olarak kullanılan yapı inşa edilmeye başlansa da Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı nedeniyle çalışma kesintiye uğramıştır. Daha sonra bu çalışma 1919 ve 1922 yılları arasında Yunan yönetimi sırasında yeniden başlatılmıştır. Rötuşları 1922 yazında tamamlansa da Büyük Taarruzun zaferle sonuçlanması ve izleyen mübadele nedeniyle okul yeni binasına hiçbir zaman taşınamadı. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924-25 ders yılından itibaren İzmir Kız Lisesi olarak kullanılan yapı, adı geçen okulun 1937-38 ders yılı başında Karataş'taki eski Erkek Öğretmen Okulu binasına taşınması üzerine Kültür Müdürlüğü tarafından "Fuar günlerinde pansiyon olarak kullanılması" için Fuar Komitesi emrine verilir. Ancak kısa zaman sonra binanın İzmir Erkek Lisesinin ortaokul öğrencileri için şube olarak kullanılmasına karar verilir. 1939 yılı Şubat ayında da İzmir İkinci Erkek Lisesi adıyla yeni bir liseye dönüştürülür. 1942 yılı Mayıs ayında Birinci Erkek Lisesinin adı "Atatürk Lisesi" olurken bu okula "İnönü Lisesi" adı verilir. 16 Mart 1943 tarihinde İsmet İnönü'nün büstü konan ve 1952 yılı Eylül ayında adı "Namık Kemal Lisesi"ne dönüştürülen okulda 14 Mart 1955 tarihinde yeni konferans salonu açılır. 1965 yılı Eylül ayında ortaokul bölümü kaldırılarak mevcut öğrenciler okul bahçesinde inşa edilen Barbaros Ortaokulu'na aktarılır.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
3 Bant Dünya Bilardo Şampiyonası'nda kadınlar kategorisi maçları başladı
3 Bant Dünya Bilardo Şampiyonası'nda kadınlar kategorisi maçları başladı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi