• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Dönüş yolcuğuna geçen gurbetçi aile, Edirne'ye hayran kaldı
Yaşam
Yayınlanma: 28 Temmuz 2023 - 14:26
Güncelleme: 28 Temmuz 2023 - 14:27

Dönüş yolcuğuna geçen gurbetçi aile, Edirne'ye hayran kaldı

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler çalıştıkları ülkelere dönüş yolunda Edirne'ye uğrayarak burada tarihi camileri ve çarşıları dolaşıyor.

Yaşam
28 Temmuz 2023 - 14:26
Güncelleme: 28 Temmuz 2023 - 14:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gurbetçiler çalıştıkları ülkelere dönüş yolunda Edirne'ye uğrayarak burada tarihi camileri ve çarşıları dolaşıyor.

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan gurbetçiler, çalıştıkları ülkelere dönüş yolunda da yine aynı sınır kapısını tercih ediyor. Gurbetçiler sevinçle geldiği Kapıkule'den hüzün ve gözyaşıyla dönmeye başladı. Dönüş yoluna geçen gurbetçiler, yaşadıkları ülkelere dönmeden önce Edirne'ye uğrayarak tarihi noktaları geziyor, yemek yiyor ve alışveriş yapıyor.

İzinlerini memleketi Zonguldak'ta geçiren ve yaşadıkları ülke olan Almanya'ya dönüş için yola çıkan Gülden Bozacı eşi ve kızıyla birlikte Edirne'de konaklayarak çok merak ettikleri Selimiye ve diğer tarihi noktaları keşfe çıktı.

Eski payitaht Edirne'deki Eski Camii'de, Müslümanların kutsal mekanı Kabe'den bir parça olan Rükn-ü Yemani (Kabe taşı)nı da görmeye giden Eliz ailesi, hayranlığını gizleyemedi. Cami ziyareti sonrası giriş noktasında bulunan bağış kutusuna bağışta bulunan minik gurbetçi Eliz Bozacı, örnek davranışı ile takdir topladı.

Minik gurbetçi Eliz Bozacı, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde güvercinleri besleyerek Mimar Sinan Heykeli'nin yanına oturdu ve fotoğraf çektirdi. Kentin tarihi noktalarına hayran kalan gurbetçi aile, Cuma Namazı öncesi Selimiye Camii'ne giderek namaz kılmak istediğini belirtti.

"Selimiye Camii'ni görmeyi çok istedik"

Almanya'dan gelen Gülden Bozacı, "Memleketimiz olan Zonguldak'a gittik. Almanya'ya dönüş yolunda da Edirne'ye uğrayıp gezmek istedik. Edirne'yi çok sevdik tekrardan gelmek istiyoruz. İnşallah seneye daha uzun süre kalmak ve burayı detaylı gezmek isteriz. Tarihi camileri ve eserleri görmek istedik. Selimiye Camii'ni görmeyi çok istedik. Böyle tarihi yerleri yeni yeni keşfettik. Osmanlı torunu olmaktan gurur duyuyorum. Edirne'yi daha önce hiç araştırmadan görmeye ve tanımaya geldik. Cuma'ya denk geldik Selimiye Camii'nde namaz kılmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Osmanlı'yı tekrardan anmak ve eserlerini dünyaya duyurmanın çok güzel olduğunu söyleyen Bozacı, Mimar Sinan gibi bir mimarın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ve diğer yabancı ülkelerin de bilincinde olarak değer vermesini istediklerini aktardı.

Almanya'dan Türkiye'ye doğru yolculukta çok heyecan olduğunu belirten Bozacı, Türk Bayrağı'nın görünce çok duygulandıklarını ve tüylerinin diken diken olduğunu aktardı.

"Edirne'de en çok tarihi yerleri sevdim"

Edirne'de en çok tarihi yerleri sevdiğini söyleyen Eliz Bozacı, Edirne'de hem gezdiklerini hem de alışveriş yaptıklarını belirtti. Edirne'de sineklerin saldırısına uğradıklarını aktaran Bozacı, hayvanları çok sevdiği için caddedeki kuşları beslediğini ifade etti.

Edirne'ye hayran kalan minik gurbetçi Eliz Bozacı, tekrardan gelmek istediğini ve çok heyecanlı olduğunu söyledi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
BEUN'da sağlık kahramanlarına vefa programı
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Bursa'da en özel askerlere renkli kına eğlencesi
Emet'te 20 hacı adayı dualarla uğurlandı
Emet'te 20 hacı adayı dualarla uğurlandı
Başkan Çetinkaya'dan ücretsiz ulaşım ve park vurgusu
Başkan Çetinkaya'dan ücretsiz ulaşım ve park vurgusu
Son Haberler
Pınarhisar protokolü çiftçiyle kahvaltıda buluştu
Pınarhisar protokolü çiftçiyle kahvaltıda buluştu
Püsküllü: "Eczacılar, ilacın güvenli, etkili ve bilinçli kullanımında sağlık sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır"
Püsküllü: "Eczacılar, ilacın güvenli, etkili ve bilinçli kullanımında...
Kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Bakan Kurum, Çinli şirketlerin yöneticileriyle görüştü
Bakan Kurum, Çinli şirketlerin yöneticileriyle görüştü
Selendi'de lodos ve sağanak hayatı felç etti
Selendi'de lodos ve sağanak hayatı felç etti
Arguvanspor'da sezon öncesi moral yemeği
Arguvanspor'da sezon öncesi moral yemeği

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi