• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Dördüncü yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantep'te gerçekleşti
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 08 Temmuz 2023 - 15:10

Dördüncü yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantep'te gerçekleşti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun "Yerel ve Bölgesel Yayıncılar" buluşması Gaziantep'te düzenlendi.

Kültür-Sanat
08 Temmuz 2023 - 15:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun "Yerel ve Bölgesel Yayıncılar" buluşması Gaziantep'te düzenlendi.

RTÜK'ün Yerel ve Bölgesel yayıncılar buluşması Gaziantep'te Şahinbey Belediyesinin ev sahipliğinde Şahinbey Kongre ve Sanat merkezinde başladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetlioğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek'in de aralarında olduğu 13 ilden radyo ve televizyon yöneticileri de katıldı. Düzenlenen programda açılış konuşmalarının ardından RTÜK sunumları gerçekleştirilerek yayıncılar bilgilendirildi.

Deprem bölgesinde görev yapan yayıncıların yanı sıra yerel ve bölgesel yayıncıların sorunları, öneri ve taleplerinin tespiti çerçevesinde gerçekleştirilen programda konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin,"15 Temmuz darbesinden sonra deprem döneminde de hem medyamızın, yerel medyamızın çok başarılı bir sınav verdiğini ve olmazsa olmaz olduğunu bir kere daha gösterdiğini her fırsatta söylüyorum" dedi.

"Yerel yayıncılara destek verilmesini istedik"

Yerel yayıncıların maddi destek alması yönünde kanun çıkarılması için çaba gösterdiklerini ve Yeni dönemde meclisten değerlendirileceğini söyleyen Şahin, "Öncelikli yayınlar yapan yerel yayıncılara destek verilmesini istedik. Bunlar devlet alacaklarının tamamı kanun dışında bir düzenleme yapılarak yapamayacağımız şeyler. Mutlaka kanunda değişiklik yapmamız şart. Mecliste yoğunluk olmasından dolayı veya bu tarafa bakmamaları nedeniyle biz bu kanunu geçiremedik. Yeni Meclis Başkanımız Numan Kurtulmuş yeni döneminde bir hazırlık yaparak yeni dönemde bunun değerlendirilmesi gerektiğini söylediler. Bundan ümitliyiz" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te bulunan yerel yayıncıların maddi destek sorununu TRT'nin yardımı ile Şahinbey Belediyesi ile çözeceklerini aktaran Şahin, "Deprem bölgesinde ki yerel yayıncılarımızın taleplerini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile yapacağım özel görüşmede bu sorunları dile getireceğim. Yerel basına önem veren yerel yöneticilerimizin de desteğiyle deprem bölgesindeki yayıncılarımızın maddi sorunlarını TRT'nin de teknik desteğiyle çözeceğimizi düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

"Şehrimizdeki medya mensuplarımızla uyumlu çalışmalar gerçekleştiriyoruz"

Açılış konuşmalarında deprem bölgesinde gerçekleştirilen projeleri anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Programın Gaziantep'te düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, "Basının önemini biliyor, şehrimizdeki medya mensuplarımızla uyumlu çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Böylesi bir toplantının ilçemizde düzenlenmesi bizleri çok mutlu etti. Basın gerçekten önemli bir güç vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü haber alma hakkını en iyi şekilde yerine getirmesi açısından basın çok önemli bir görev icra ediyor. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki bir saat önceki haberin bile bayatladığı bir süreci geçiriyoruz. Deprem felaketi yaşadık depremde yanıltıcı bilgiler çok hızlı yayıldı. Bunların önlenmesi gerçekten çok önemli. Yerel ve bölgesel basının önemi büyük ve bunların problemlerinin burada tartışılacak olması çözüm üretilecek olması açısından bu toplantının önemi gerçekten büyük" dedi.

"Medya inanılmaz stratejik öneme sahip"

RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetlioğlu, medyanın büyüklüğünü ve önemini belirterek, "Bu bölge yaralı bölge ve deprem felaketini yaşayan bütün yayıncılarımız burada. Biz RTÜK Başkanı ve başkan yardımcılarımızla depremin ilk sabah itibari ile gerekli yardımların tespiti için istişare halinde olduk. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra deprem felaketi de gösterdi ki yerel radyo televizyon yayıncılığı vazgeçilmez ve ülkemizin bekası açısından da inanılmaz stratejik öneme sahip" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
"Sivas Uluslararası Film Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Son Haberler
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
İnegöl'de sağanak yağış hayatı felç etti
İnegöl'de sağanak yağış hayatı felç etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi