• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi:
Siyaset
Yayınlanma: 13 Temmuz 2023 - 16:57

DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi:

"Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın, İsveç konusunda TBMM'yi işaret etmesi doğru bir manevradır" - "Kişinin bireysel ihtiyacının dışındaki konut ve iş yeri için bir vergi tanımı yapılmalıdır. Galericilerin sıfır araç satışı yasaklanmalıdır"

Siyaset
13 Temmuz 2023 - 16:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsveç'in NATO üyeliği konusunda TBMM'yi işaret etmesinin, doğru bir manevra olduğunu söyledi.

Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsveç'in NATO'ya katılım müzakerelerini anımsatan Aksakal, "PKK/PYD/YPG/FETÖ terör örgütlerini neredeyse evlatlık alan İsveç'in NATO'ya girebilmesi için muhatap kaldığımız yoğun diplomatik baskı, yer yer ekonomik tehditlerle de beslenerek, elimiz zayıflatılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

Önder Aksakal, NATO ve İsveç tarafından hazırlanan taslak yol haritası metninin, Türkiye'nin beklenti ve taleplerinden uzak olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, ABD'nin dostu ve müttefiki olduğunu, ancak Türkiye'nin etrafında ne kadar melanet bir durum varsa hepsinin altından ABD'nin çıktığını ifade eden Aksakal, şunları kaydetti:

"Bu; teröre destekte böyledir, Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerimiz konusunda böyledir, Ege'deki adalar ve kıta sahanlığı konularında Yunanistan'ın yanında yer almasında böyledir, karşı kıyılarımızda dokuz tane askeri üs konuşlandırılmasında böyledir, ekonomik dengelerin tehdit edilmesinde böyledir. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın, İsveç konusunda TBMM'yi işaret etmesi, bizim açımızdan doğru bir manevradır. Lafın özeti, Avrupa Birliği bizim için vazgeçilmez değildir ve hatta NATO da vazgeçilmez olarak değerlendirilmemelidir."

DSP Genel Başkanı Aksakal, memur emeklilerine verilen yüzde 25 zammın, çalışan memurlara verilen artışın gerisinde kalmasının hakça bir sonuç doğurmadığını savunarak, bu yanlışın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden değerlendirilmesinin, en uygun çözüm yöntemi olacağını belirtti.

Yüksek kira artışlarına değinen Aksakal, öncelikle konut ve iş yerlerinin bir yatırım aracı olmaktan çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Konut ve iş yeri niteliğindeki taşınmazlar için ekonomiye kayda değer katkısı olacak düzeyde bir vergilendirme rejimi uygulanmasını isteyen Aksakal, "Bir kişinin üzerinde onlarca, yüzlerce, hatta binlerce konut ve iş yeri mülkiyeti olduğu, artık herkesin bildiği bir gerçek. Kişinin bireysel ihtiyacının dışındaki konut ve iş yeri için ekonomiye etkili düzeyde katkı sağlayacak bir vergi tanımı yapılmalıdır. Konut kredilerinin verilmesinde, kredi alınacak konutta oturma şartı getirilmelidir." ifadesini kullandı.

Aksakal, ikinci el araç piyasasındaki fiyat artışlarına karşı da "Ticari amaçla araç alım satımı ile iştigal eden galericilerin, sıfır araç satışı yasaklanmalıdır. Sıfır araçların, sadece üretici firmaların yetkili bayileri eliyle tüketiciye ulaştırılması sağlanmalı, başka yerde satışına izin verilmemelidir." önerisinde bulundu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
Bahar şenliklerindeki olaylarla ilgili 6 kişi tutuklandı
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
AK Parti İnönü ve Mihalgazi ilçe başkanları değişti
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Belçika Savunma Bakanı Francken: "Geri döneceğiz ve bu dönüş 14 yıl sürmeyecek"
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Adalet Bakanı Gürlek, Karadeniz Bölgesi milletvekilleriyle bir araya geldi
Son Haberler
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
Çin Devlet Başkanı Xi, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail ile işbirliği yapanlar hesap verecek"
İran'dan Netanyahu'nun gizli BAE ziyaretine sert tepki: "İsrail...
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Pina: "Tek hedefimiz finale kalabilmekti"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Ozan Tufan: "Finale çıktığımız için çok mutluyuz"
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli yakalandı
BAÜN'de hububat hasadı yapıldı
BAÜN'de hububat hasadı yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi