• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DTO tekstil dönüşüm tecrübesini ab ile paylaşıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 13 Mayıs 2026 - 10:23
Güncelleme: 13 Mayıs 2026 - 10:26

DTO tekstil dönüşüm tecrübesini ab ile paylaşıyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), tekstil sektöründe yeşil ve dijital dönüşüm için geliştirilen uluslararası Skills4Circularity Projesi'nin sektörü ve iş dünyasını temsil eden önemli paydaşlarından biri oldu. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli ABİGEM aracılığıyla Denizli'deki ve Türkiye'deki işletmelerin dahil olacağı bu proje ile uluslararası platformda yer alacaklarını

Ekonomi
13 Mayıs 2026 - 10:23
Güncelleme: 13 Mayıs 2026 - 10:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DTO tekstil dönüşüm tecrübesini ab ile paylaşıyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) bünyesinde faaliyet gösteren Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), tekstil sektöründe yeşil ve dijital dönüşüm için geliştirilen uluslararası Skills4Circularity Projesi'nin sektörü ve iş dünyasını temsil eden önemli paydaşlarından biri oldu. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli ABİGEM aracılığıyla Denizli'deki ve Türkiye'deki işletmelerin dahil olacağı bu proje ile uluslararası platformda yer alacaklarını belirterek; "Avrupa döngüsel tekstil yetkinliklerinin inşasında rol alacağız. Tekstil sektöründe dönüşümün bir parçası olan döngüsel tekstilin geleceğine birlikte yön vereceğiz" dedi.

Avrupa tekstil sektöründe döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle insan kaynağı yetiştirmeyi hedefleyen Skills4Circularity Projesi, Türkiye'den Denizli ABİGEM'in de aralarında bulunduğu 21 stratejik ortakla hayata geçiyor. Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı tarafından desteklenen ve tekstil endüstrisinde geri dönüşüm, izlenebilirlik ile sertifikasyon gibi kritik alanlardaki beceri açıklarını kapatmayı amaçlayan proje, İspanya'dan Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) koordinasyonunda 48 ay sürecek bir yolculuğa başladı. Projeye yön vermek üzere Kasım ayında İspanya'da düzenlenen toplantı sonrasında projenin stratejik adımlarının somut çıktılara dönüştürüldüğü ikinci Yüz Yüze Yönlendirme Komitesi Toplantısı, tüm ortakların katılımıyla Ege Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İzmir'de iki gün süren toplantıda, farklı paydaşlarla iş birlikleri güçlendirilerek tekstil sektörünün gelecekte ihtiyaç duyacağı beceriler ve eğitim yaklaşımları ele alındı, sektördeki gelişmeleri takip edecek bir yapı kurmaya yönelik çalışmalar ilerletildi.

Başkan Erdoğan: "Denizli, Avrupa'daki dönüşümün kritik bir halkası"

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli ABİGEM aracılığıyla Avrupa'nın tekstildeki geleceğini şekillendiren bir projede yer aldıklarını belirterek "Tekstil sektörü artık sadece üretmekle ilgili değil, döngüsel ekonomi ve dijitalleşme sürecine girildi. Skills4Circularity Projesi ile de bu anlamda tekstil ekosisteminin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek için stratejik bir eğitim modeli hayata geçiriyoruz. Denizli ABİGEM aracılığıyla, akademik bilgi ile sanayi pratiklerini birleştiren bir köprü kuruyoruz. Odamız bünyesindeki Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz ve kümelenme ağımızla da Avrupa'daki bu büyük dönüşümün aktif bir paydaşı ve kritik bir halkasıyız. Hedefimiz, sürdürülebilir üretimi bir standart haline getirerek küresel rekabet gücümüzü artırmaktır" diye konuştu.

Tekstil sektöründe ihtiyaca özel çözümler

Projeyle, mesleki eğitim ve yükseköğretim sistemlerine entegre edilecek yenilikçi müfredatlar aracılığıyla kapsamlı bir eğitim ekosistemi tasarlanıyor. Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler (MOOC), bölgesel ve uluslararası bootcamp'ler ile hackathon'lar gibi modern araçlarla desteklenen bu yapı, sanayi paydaşları ve akademik kurumlar için pratik ve ihtiyaca özel çözümler sunuyor. Uzun vadede sektör için sürekli beceri analizi yapacak stratejik bir mekanizma geliştirmeyi hedefleyen Skills4Circularity, tekstil dünyasının rekabet gücünü ve dayanıklılığını artırarak sürdürülebilir üretimi Avrupa genelinde bir standart haline getirmeyi amaçlıyor.

Denizli, Avrupa'nın dijital ve yeşil beceri ağına Denizli ABİGEM ile entegre oluyor

Denizli ABİGEM, akademik bilgi ve endüstriyel uygulama arasında stratejik bir köprü kurarak projenin Türkiye ayağında kritik bir sorumluluk üstleniyor. Özellikle Denizli'de ve bölgesindeki Türk tekstil firmalarının bu dönüşüm sürecine dahil edilmesi ve uygulamalı yerel eğitimlerin organize edilmesi gibi faaliyetlerde aktif rol alacak Denizli ABİGEM, Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM) ve Denizli Teknik Tekstil Kümesi (DTTK) ağı ile, projenin sektörel hedeflerine ulaşılmasını sağlarken, Ege Üniversitesi ve Mavi Giyim ile de Türkiye'nin bu uluslararası dönüşümdeki temsil gücünü pekiştiriyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ticaret Bakanlığı'ndan PUTİ marka badminton seti için toplatma kararı
Ticaret Bakanlığı'ndan PUTİ marka badminton seti için toplatma kararı
Ticaret Bakanlığı: "DTÖ panel raporundaki bazı değerlendirmeleri paylaşmıyoruz"
Ticaret Bakanlığı: "DTÖ panel raporundaki bazı değerlendirmeleri paylaşmıyoruz"
TESK Başkanı Palandöken: "Esnafımızın krediye erişimi kolaylaştırılmalı"
TESK Başkanı Palandöken: "Esnafımızın krediye erişimi kolaylaştırılmalı"
Yapay zeka modeli BİLGE hakkında konuşan Bakan Kacır: "BİLGE dil modelimizi yakın zamanda geliştiricilerin kullanımına açacağız"
Yapay zeka modeli BİLGE hakkında konuşan Bakan Kacır: "BİLGE dil modelimizi yakın zamanda geliştiricilerin kullanımına açacağız"
Son Haberler
Elazığ'da otomobille çarpışan motosiklet mağazaya girdi: 1 yaralı
Elazığ'da otomobille çarpışan motosiklet mağazaya girdi: 1 yaralı
Yeniden alevlenen yangın söndürüldü
Yeniden alevlenen yangın söndürüldü
Hazırlık maçı: Alanyaspor: 0 - Pyramids FC: 2
Hazırlık maçı: Alanyaspor: 0 - Pyramids FC: 2
Yalova'da yelkenli tekne alabora oldu, yaşlı adam kurtarıldı
Yalova'da yelkenli tekne alabora oldu, yaşlı adam kurtarıldı
CHP'den istifa eden Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu ve teşkilatlar Yeni Parti'ye katıldı
CHP'den istifa eden Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu ve teşkilatlar...
Tarım ve Orman Bakanlığından dijital tarım hamlesi
Tarım ve Orman Bakanlığından dijital tarım hamlesi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi