• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, son yolculuğuna uğurlandı
Yaşam
Yayınlanma: 07 Temmuz 2026 - 11:36
Güncelleme: 07 Temmuz 2026 - 12:24

DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, Yeniköy Asri Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Yaşam
07 Temmuz 2026 - 11:36
Güncelleme: 07 Temmuz 2026 - 12:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, Yeniköy Asri Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

İstanbul'dan uçakla gece yarısı Diyarbakır'a getirilen Nevin İl için bu sabah Yeniköy Asri Mezarlığı'nda tören düzenlendi. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen ve Üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, DOGÜNKAD Başkanı Özlem Külahçı Tanaman, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Defne Cevher Eyyubi, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kadın örgütleri, STK temsilcileri, çok sayıda iş insanı ve sevenleri katıldı.

Törende DTSO İş Kadınları Meclisi adına konuşan Sevim Vural, İl'in kadın hareketi, sivil toplum ve iş dünyasına bıraktığı mirası anlattı.

Daha sonra konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İl'in Diyarbakır iş dünyası ve kadın hareketi açısından büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Kaya, "Büyük bir değerimizi yitirdik. Özellikle kadınlar en önemli mücadele arkadaşlarından birini kaybetti" ifadelerini kullandı.

Nevin İl'in DTSO tarihinde önemli bir ilke imza attığını vurgulayan Kaya, "143 yıllık Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarihinin ilk kadın meclis başkanıydı. Ancak onu önemli kılan sadece bu unvan değildi. Dört dönemdir odada görev yapan biri olarak söyleyebilirim ki görev süresi boyunca birçok ilke imza attı" dedi.

"53 meclis üyesini tek tek ziyaret etti"

İl'in meclis çalışmalarına verdiği önemi anlatan Kaya, toplantılara katılım konusunda gösterdiği hassasiyete dikkat çekti. Kaya, "Meclis toplantılarımızda hiçbir zaman çoğunluk sorunu yaşanmadı. Katılımla ilgili en küçük bir aksaklık gördüğünde 53 meclis üyemizi tek tek iş yerlerinde ziyaret eder, sorunlarını dinler ve katılımın önündeki engelleri kaldırmak için büyük çaba gösterirdi" diye konuştu.

İş Kadınları Meclisi'nin mimarlarından biri oldu

Kaya, Nevin İl'in 2018 yılında Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da kurulan İş Kadınları Meclisi'nin kuruluşuna öncülük ettiğini belirterek, "Diyarbakır'da kurulduktan sonra çevre illeri kadın arkadaşlarıyla birlikte dolaşarak bu modelin tüm bölgede yaygınlaşması için yoğun emek verdi. Kadınların örgütlenmesi ve karar alma mekanizmalarında daha güçlü temsil edilmesi için büyük mücadele yürüttü" ifadelerini kullandı.

Nevin İl'in uzun süredir mücadele ettiği hastalığına rağmen çalışmalarını aksatmadığını dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

"Bugün aramızdan ayrılmasına neden olan hastalığı o dönemlerde de vardı. Ancak hiçbir zaman bunu bir mazeret olarak görmedi. Gerek meclis yönetiminde gerekse İş Kadınları Meclisi'nin gelişmesi için yürüttüğü çalışmalarda hastalığını öne sürmedi. Arkadaşlarıyla birlikte üretmeye, çalışmaya ve mücadele etmeye devam etti."

Nevin İl'in yaşamını kadınların örgütlenmesine ve sivil toplumun güçlenmesine adadığını belirten Kaya, "Sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi ve iş kadınlarının sivil toplumda daha güçlü yer alması için çok önemli emekler verdi. Hayatının merkezine bu mücadeleyi koydu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Kadınlar tabutu omuzladı

Konuşmaların ardından Nevin İl için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından İl'in tabutu, kadınların omuzlarında dualar eşliğinde mezarlığa taşındı. Defin töreninin ardından İl ailesi ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya taziyeleri kabul etti. Daha sonra törene katılanlar, taziyelerin kabul edileceği Kayapınar ilçesindeki 50 Metre Yol üzerinde bulunan Orfioğlu Vakfı Taziye Evine geçti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Terme'de "Yükselen Türkiye" paneli düzenlenecek
Terme'de "Yükselen Türkiye" paneli düzenlenecek
Servi köyünde asırlık gelenek yaşatılıyor: Dut pekmezi büyük emeklerle hazırlanıyor
Servi köyünde asırlık gelenek yaşatılıyor: Dut pekmezi büyük emeklerle hazırlanıyor
GSB Spor Okulları Safranbolu'da kapılarını açtı
GSB Spor Okulları Safranbolu'da kapılarını açtı
Türkiye Belediyeler Birliğinden Bilecik Belediyesi'ne hibe araç
Türkiye Belediyeler Birliğinden Bilecik Belediyesi'ne hibe araç
Son Haberler
Bakan Güler, Letonyalı ve Kanadalı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Güler, Letonyalı ve Kanadalı mevkidaşlarıyla görüştü
Karasu'da karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmalarına başlandı
Karasu'da karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmalarına başlandı
Yaz ortasında karlı zirvede ayı sürprizi
Yaz ortasında karlı zirvede ayı sürprizi
Kardiyoloji Uzmanı Afşin'den hipertansiyona karşı erken tanı uyarısı
Kardiyoloji Uzmanı Afşin'den hipertansiyona karşı erken tanı...
Terme'de "Yükselen Türkiye" paneli düzenlenecek
Terme'de "Yükselen Türkiye" paneli düzenlenecek
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski NATO Zirvesi için Ankara'da
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski NATO Zirvesi için Ankara'da

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi