• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Dünya şampiyonu depremzede Esma Yıldız, ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşuyor
Spor
Yayınlanma: 12 Mart 2023 - 13:09

Dünya şampiyonu depremzede Esma Yıldız, ihtiyaç sahiplerinin yardımlarına koşuyor

Kick Boks Dünya şampiyonu depremzede Esma Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda konaklayan depremzedelere yardım ederek temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Spor
12 Mart 2023 - 13:09
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kick Boks Dünya şampiyonu depremzede Esma Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda konaklayan depremzedelere yardım ederek temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Ankara'ya gelen Kahramanmaraşlı Kick Boks Dünya Şampiyonu Esma Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda bulunan sosyal markette gönüllülük esasıyla çalışarak depremzedelerin temel ihtiyaçları doğrultusunda onlara yardımda bulunuyor. Esma Yıldız, Ankara Çubuk'ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtta konaklayarak depremzedeler için yardımda bulunuyor. Kick Boks sporuyla uğraşan Yıldız'ın dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu ve çok sayıda Türkiye şampiyonluğu bulunuyor.

"Babamın desteğiyle küçük yaşta spora atıldım"

Genç sporcu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilendiğini belirterek depremin 3. gününde Ankara'ya geldiklerini ifade etti. Yıldız, Kick Boks sporuna çok küçük yaşlarda başladığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Kick boksa çok küçük yaşlarda başladım. Babam aynı zamanda milli takım antrenörü. Onun desteğiyle küçük yaşta spora atıldım. Çok sayıda Türkiye şampiyonluğum var. Balkan şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu ve Dünya Kupası'nda şampiyonluklarım var. Her sporcu gibi sıkı çalışmalarla antrenmanlarımı aksatmadan düzenli beslenme ile babamın ve annemin desteği ile başarılarımı bu şekilde elde ettim. Depremin ilk iki günü Kahramanmaraş'taydık, orada akrabalarımızla serada kaldık. Daha sonra Ankara'ya geldik. Burada dayımın evinde iki gün kaldık, sonra Federasyon Başkanı Salim Kayıcı sağ olsun bize burayı ayarladı. 20 gündür de buradayım, burada kalıyorum."

"Sosyal markette insanların ihtiyaçlarını karşılıyoruz"

Depremin ardından Ankara'ya gelerek Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurda yerleştirildiklerini belirten Esma Yıldız, "Burada normal rutin hayatıma tekrardan devam ettim. Burada anons yapıldı, gönüllü olmak isteyen gençlerimiz varsa bize ulaşsın diye. Bende gönüllü olmak istedim, gittim ismimi yazdırdım, bilgilerimi verdim. Birkaç gün sonra da sosyal markette yardıma başladım. İnsanların orada ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gıda, kıyafet ne olursa ihtiyaçlarını karşılayıp yardım ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Burada çocuklara spor yaptırmayı çok istiyorum"

Sporcu olarak burada antrenmanlara devam etmek ve buradaki diğer çocuklara spor yaptırmak istediğini ifade eden Yıldız, "Bir sporcu olarak burada da antrenmanlarıma devam etmek istedim. Önümde turnuvalarım olduğu için hazırlanmam gerek. Burada salon ve malzeme olarak imkan yoktu ama Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürümüz Mustafa Çelik gelmişti. Onunla bizzat görüştüm. O da, 'eksik malzeme ne varsa temin edelim ve size salon açalım' diye teklifte bulundu. Kendisine teşekkür ediyorum, şu an ihtiyaçlarımızı söyledik gelmesini bekliyoruz. Ben burada çocuklara spor yaptırmayı çok istiyorum. Sağlık olarak birçok kişiye dokunmak istiyorum. Bir depremzede olarak bir an önce eski hayatımıza dönmeyi istiyoruz, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Umarım tekrardan başımıza gelmez" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Beşiktaş, Rize'de
Beşiktaş, Rize'de
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Kayserispor seçimli olağanüstü genel kurula gidiyor
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
Şampiyon Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
U17 Avrupa Şampiyonası'nda Delal Kadir'den bronz madalya
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Japon Dışişleri Bakan Yardımcısı, sahra hastanesini ziyaret etti
Japon Dışişleri Bakan Yardımcısı, sahra hastanesini ziyaret etti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi