• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya turizmine yön verenler Antalya'da buluşacak
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Kasım 2023 - 14:48

Dünya turizmine yön verenler Antalya'da buluşacak

"Turizmin geleceği, geleceğin turizmi" sloganıyla düzenlenecek "13. Uluslararası Resort Turizm Kongresi" 23 Kasım'da başlayacak - AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu: - "Dünya turizminin temsilcilerinin tamamına yakını kongrede bizlerle birlikte olacak. Kongremiz, Türkiye ve dünya turizmi için önemli bir çıktı olacak"

Ekonomi
21 Kasım 2023 - 14:48
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Antalya'da bu yıl "sürdürülebilirlik" temasıyla 13'ncüsü düzenlenen "Uluslararası Resort Turizm Kongresi"nde dünya turizmine yön veren isimler bir araya gelecek.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) ev sahipliğinde, İş Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek kongre, NEST Kongre Merkezi'nde 23 Kasım'da başlayacak.

"Turizmin geleceği, geleceğin turizmi" sloganıyla yapılacak kongrede, seyahat endüstrisinin tüm bileşenleri buluşacak.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Lara bölgesindeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kongrenin uluslararası bir marka konumuna ulaştığını söyledi.

Turizmde sürdürülebilirliğin önemine işaret eden Kavaloğlu, kongrede "Dünyada Çevrimiçi Seyahat Pazarı", "Turizm Ekonomisi", "Sürdürülebilir Turizm", "Havalimanlarının Turizm Gelişimindeki Rolü", "Turizm Kaynak Pazarı Almanya'da Durum", "Turizmde Ürün Çeşitliliği", "Deneyim ve Destinasyon Pazarlamasında Yapay Zeka ve Dijital Platformlar" başta olmak üzere önemli konuların ele alınacağını aktardı.

Etkinliğin canlı yayınlanacağını, dünyanın her köşesinden anlık İngilizce ve Türkçe dinlenebileceğini anlatan Kavaloğlu, Almanya'daki büyük tur operatörünün üst yöneticilerinin de kongrede olacağını dile getirdi.

Kavaloğlu, sağlık, gastronomi, spor ve kongre turizmini de konuşacaklarını, dijitalleşmenin öne çıkacağı panellerin olacağını bildirdi.

Katılımcılara Antalyasız ve Türkiyesiz dünya turizminin olamayacağını ifade edeceklerini belirten Kavaloğlu, "Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Jet2 CEO'su Steve Heapy, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Luigi Cabrini, Booking.com Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Genel Müdürü Carlo Olejniczak, Fraport-TAV Antalya Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Holger Schaefer başta olmak üzere Türkiye'den ve dünyadan turizmde önemli isimler bir araya gelecek. Ana sponsorumuz İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran bizimle olacak." diye konuştu.

En zor dönemlerde bile kongreyi yapmayı başardıklarını hatırlatan Kavaloğlu, binlerce kişinin katılacağını ve canlı yayınları izleyebileceğini söyledi.

- "Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu geçti"

Cumhuriyet'in 100. yılını kutladıklarını vurgulayan Kavaloğlu, "Dünya turizminin temsilcilerinin tamamına yakını kongrede bizlerle birlikte olacak. Kongremiz Türkiye ve dünya turizmi için önemli bir çıktı olacak. Bugün cumhuriyetin erdemleriyle turizm yapabiliyoruz." dedi.

Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu geçtiğini ve 2022'ye göre yüzde 16'lık artış olduğunu kaydeden Kavaloğlu, Rusya'nın ilk sırada yer aldığı bilgisini paylaştı.

Kavaloğlu, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin turizmi etkilediğini, İsrail pazarındaki rezervasyonlarda bir miktar duraklama olduğunu ifade etti.

Turizmde istihdam edilenlerin barınma sorununa da değinen Kavaloğlu, maaşlar ciddi oranda artsa da enflasyonun çok üzerinde kira artışları olduğunu, personelin kaldığı lojmanların yanı sıra turizm konutları inşa etmek gerektiğini sözlerine ekledi.

Kongre, 23 Kasım'da "Cumhuriyet'imizle Yeni Yüzyıl" temasıyla kokteyl, 24 Kasım'da açılış konuşmaları ve oturumlar şeklinde gerçekleştirilecek.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Almatı'dan Gazipaşa-Alanya Havalimanına ilk uçak seferi "su takı" seremonisiyle karşılandı
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Bakan Şimşek: "Nisan'da dış ticaret dengesindeki iyileşmeyle birlikte yıllık cari açığın belirgin şekilde gerilemesini öngörüyoruz"
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Sinop'ta 2 bin adet mersin balığı denize bırakıldı
Son Haberler
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Çocuklar geleneksel oyunlarda kıyasıya yarıştı
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Seyit Onbaşı'nın yazarı öğrencilerle buluştu
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Büyüksümbüller-Ortaköy yolunda sıcak asfalt mesaisi
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Refahiye'de dolu yağışı etkili oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Ayvalık'ta ocakta unutulan yemek paniğe neden oldu
Gaziantep'ten Gazze'ye destek
Gaziantep'ten Gazze'ye destek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi