• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Düzce'de afetzedeler yeni konutlarına kavuştu
Yaşam
Yayınlanma: 15 Ekim 2024 - 14:45
Güncelleme: 15 Ekim 2024 - 15:34

Düzce'de afetzedeler yeni konutlarına kavuştu

DÜZCE (İHA) – Düzce'de 23 Kasım 2022'deki depremden ve sel afetlerinden etkilenen vatandaşlar yeni konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yaşam
15 Ekim 2024 - 14:45
Güncelleme: 15 Ekim 2024 - 15:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Düzce'de afetzedeler yeni konutlarına kavuştu
DÜZCE (İHA) – Düzce'de 23 Kasım 2022'deki depremden ve sel afetlerinden etkilenen vatandaşlar yeni konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Kentte 23 Kasım'da merkez üssü Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki deprem ile farklı tarihlerde yaşanan sel, taşkın ve heyelanlarda evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapımına başlanan 726 konuttan 469'u tamamlandı. Konutların hak sahiplerine teslimi için Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törene Vali Selçuk Aslan, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Özlü ile protokol üyeleri ve depremde evi ağır hasar alarak yıkılan vatandaşlar katıldı.

"Konutların hepsinin tamamlanması için mücadele veriyoruz"

Törende konuşan Vali Selçuk Aslan, vatandaşların sıcak yuvalarına kavuştuğunu ifade ederek, "Vatandaşlarımızın mutluluğu bizlere de yansıyor. 23 Kasım 2022 depreminde evi hasar görüp yıkılan 590, sel afetlerinden etkilenen ise 136 hak sahibimiz var. Toplamda 726 hak sahibimiz borçlanmalarını yaptı. Konutların hızlı şekilde tamamlanması için mücadele veriyoruz. Bürokratik engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" dedi.

"Afetlere hazır bir şehir imar ediyoruz"

Belediye Başkanı Faruk Özlü, "AFAD'ın yaptığı tespitlere göre, il genelinde 791 hasarlı bina vardı. İhale edilen 726 konuttan 469'u tamamlandı. AFAD'dan verilen bilgiye göre, önümüzdeki yıl mart ayına kadar kalan kısımda tamamlanacak. Bir ülke düşünün yaklaşık 2 yıl içerisinde bir ilde 726 konutu tamamlıyor ve veriyor. Şundan emin olun 6 Şubat depremleri olmasaydı bu konutlar bir yılda teslim edilecekti. Bu gecikmenin sebebi 6 Şubat depreminden sonra ülkemizdeki afet noktasındaki ağırlık merkezinin doğuya yani 11 ile kaymış olmasıdır" diye konuştu.

"Kasım ayı Düzceliler için acılarla dolu bir ay"

12 Kasım 1999 depremini hatırlatan Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ise, "Kasım ayının Düzceliler için çok acı tecrübeleri var. 12 Kasım ve 23 Kasım. Rabbim bir daha bu millete böyle bir afet yaşatmasın. Yeni konutların huzur içinde oturabileceğiniz yerler olmasını diliyorum. Biz her türlü afetle mücadele etmiş bir iliz. Yaralarımızı sarmış, küllerimizden yeniden doğmuş bir iliz. İnşallah acı günleri geride bırakmışızdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından noter huzurunda yapılan kura çekiminde hak sahibi 469 aile yeni yuvalarına kavuştu. Yeni evlerine kavuşan hak sahipleri mutlu olduklarını ifade etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
ETÜ'de dış paydaş çalıştayı düzenlendi
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Turizm Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Türk mutfağı, kültür ve sanatla buluştu
Son Haberler
Sultangazi'de motosiklet hırsızlığı kamerada: Hırsızların bilmediği detay şaşırttı
Sultangazi'de motosiklet hırsızlığı kamerada: Hırsızların...
Vali Zorluoğlu Çermik kitap fuarını ziyaret etti
Vali Zorluoğlu Çermik kitap fuarını ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle...
Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi, köy okulu öğrencilerinin yüzünü güldürdü
Tatvan Mesleki Eğitim Merkezi, köy okulu öğrencilerinin yüzünü...
Tarım işçilerine serinleten ikram
Tarım işçilerine serinleten ikram
Fatih'te 1.5 yıl boyunca iş yerinden yaklaşık 7 kilo altını böyle çaldılar
Fatih'te 1.5 yıl boyunca iş yerinden yaklaşık 7 kilo altını böyle çaldılar

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi