• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Düzce'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel programda 100 kadın çiftçi buluştu
Genel
Yayınlanma: 13 Ekim 2023 - 19:23

Düzce'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel programda 100 kadın çiftçi buluştu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir: - "Tarımsal destekler sayesinde tersine göçlerin olduğunu da görüyoruz"

Genel
13 Ekim 2023 - 19:23
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Düzce'de Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla hazırlanan etkinlikte, devlet desteği ile tarımsal faaliyette bulunan 100 kadın çiftçi bir araya geldi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Beyköy beldesindeki mesire alanında düzenlenen programda kadın çiftçiler, yaptıkları projeler ve tarımsal faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Düzce Valisi Selçuk Aslan, programda yaptığı konuşmada, kadınların üretimin içerisinde olmasının ülke ekonomisine büyük katkı verdiğini söyledi.

İl Müdürü Esra Uzun da her yıl 15 Ekim'de kutlanan Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nün kadının kırsal alanlardaki kritik rolünün takdir edilmesi amacını taşıdığını belirterek, kadınların tarımın görünmez kahramanı olduğunu dile getirdi.

Programa katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğuna dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı desteklerin kadın ve genç çiftçiler için önemine değindi.

42 ilde devam eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) programlarının tüm ülkeye yayılması için çaba gösterdiklerini aktaran Keşir, "Ticaret Bakanlığımızın da kadın kooperatiflerine destekleri sürüyor. Biz kadınların üretime daha profesyonel, daha kurumsal şekilde dahil olmalarını istiyoruz. Kadınlarımıza buradan seslenerek il, ilçe tarım müdürlüklerine gidip yapabilecekleri projeleri sorarak üretime katılsınlar. Kadınlarımız asla yalnız değiller, Türkiye Cumhuriyeti onların ve üretenlerin her zaman yanında." diye konuştu.

Keşir, Türkiye'nin 2022'de kadın girişimcilik hedefinin yüzde 10 olduğunu, bunun bugün yüzde 13'lere ulaştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz büyük bir ülke olacaksak, kadın-erkek birlikte üretimde olduğumuzda büyük ülke olacağız. Tarımsal destekler sayesinde tersine göçlerin olduğunu da görüyoruz. Arıcılık, mantar destekleri gibi desteklerle şehirden eğitimli genç hanımlar bölgelerine, köylerine dönerek üretim yapmaya başladılar. Bunun daha da artması hem kadının üretimdeki yerinin hem de tarımda Türkiye'nin kapasitesinin artması demek."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde bulunuldu
Tarihe tanıklık eden Mustafa Kemal Yürüyüş Yolunda incelemelerde...
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta heyecanı
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta heyecanı
Yaklaşan çay sezonu öncesinde çay fabrikasında yangın tatbikatı
Yaklaşan çay sezonu öncesinde çay fabrikasında yangın tatbikatı
Balyacılardan sezon öncesinde çiftçilere "sap fiyatı" çağrısı
Balyacılardan sezon öncesinde çiftçilere "sap fiyatı" çağrısı
Türkiye nüfusunun yüzde 14,8'ini genç nüfus oluşturdu
Türkiye nüfusunun yüzde 14,8'ini genç nüfus oluşturdu
Muğla'da çıkan orman yangını söndürüldü
Muğla'da çıkan orman yangını söndürüldü

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi