• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Edirne'de düzensiz göçmen hareketliliği yüzde 95 düştü
Asayiş
Yayınlanma: 04 Ocak 2024 - 19:01

Edirne'de düzensiz göçmen hareketliliği yüzde 95 düştü

Edirne'de Valisi Yunus Sezer, 2023 yılında düzensiz göçmen hareketliliğinde yüzde 95 oranında büyük bir azalma olduğunu belirtti.

Asayiş
04 Ocak 2024 - 19:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edirne'de Valisi Yunus Sezer, 2023 yılında düzensiz göçmen hareketliliğinde yüzde 95 oranında büyük bir azalma olduğunu belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer, öncülüğünde düzenlenen 2023 yılı genel değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda konuşan Vali Sezer, il genelinde bulunan 50 kontrol noktasında düzensiz göçmenlerle ilgili önemli adımların atıldığını ve yapılan çalışmalarla geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 95'lik büyük bir azalmanın yaşandığını ifade etti.

"Göçmen kaçakçılığıyla ilgili 293 kilometrelik bir sınırımız var"

"2024 yılı açısından hem de ülkemiz açısından umarım güzel olayların gerçekleştiği bir yıl olur" diyen Vali Sezer, "Bugün arkadaşlarımız ilçe kaymakamlığımızın ve ildeki güvenlik birimi arkadaşlarımızın katıldığı bir toplantı yaptık. 2023 yılında neler olmuş gözden geçirerek, 2024 yılında da neler yapılacağı noktasında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdik. Göçmen kaçakçılığıyla ilgili 293 kilometrelik bir sınırımız var. Bu sınırda da geçişlerinin engellenmesine yönelik olarak, özellikle son 4 aydır yoğun bir çalışma söz konusu oldu. Bu noktada da önemli tedbirler alındı. Sınıra çevre yolu olamayan alanlarda yolların iyileştirilmesi yapıldı. Emniyet, jandarma ve kara kuvvetleri personel sayımızda da burada bir takviye yapıldı. Yaklaşık 50 noktada göçmen kaçakçılığına yönelik olarak tedbirler alındı. 24 saat esasına göre hem karada hem de havada önemli bir denetim mekanizması oluşturuldu. Göç olaylarında 2022 yılına göre yüzde 95'lik bir azalma söz konusudur. Son 4 ayı dikkate aldığımız zaman her ay yüzde 50 azalarak devam eden bir göçmen hareketi görülmektedir" dedi.

"Operasyonlarda 484 araç yakalandı"

Göçmen hareketliliğinde yüzde 95 azalma yaşandığını vurgulayan Vali Sezer, "484 araç operasyonlarda yakalanarak, bu araçların yüzde 90'dan fazlası fiziki müdahale ile durduruldu. Takip edilerek ya da lastiklerine ateş edilerek ve kaza yaparak durduruldu. 100'e yakın göçmen kaçakçılığında kullanılan bot nehirlerde ele geçirildi. Göçmen trafiğini organize eden organizatörlerle ilgili olarak da 663 organizatör yakalandı. Bu sayı geçen yıl 419 iken bu sene 663 organizatör yakalandı. Adli makamlara sevk edildi ve tutuklandı" dedi.

Toplantıya, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, İl Özel İdaresi Vali Yardımcısı Batuhan Ciğerci ve kurum müdürleri katıldı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Trump: "Xi, ABD'yi gerileyen bir ülke olarak görmekte haklıydı"
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Samsun'da yaşlı kadın ırmak kenarında ölü bulundu
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Sinop'ta şehitler için mevlit okutuldu
Sinop'ta şehitler için mevlit okutuldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi