• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Edremitli kadınların ürünleri e-ticaretle dünyaya pazarlanacak
Yaşam
Yayınlanma: 07 Kasım 2023 - 17:41
Güncelleme: 07 Kasım 2023 - 17:42

Edremitli kadınların ürünleri e-ticaretle dünyaya pazarlanacak

Van'ın merkez Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen "e-Ticaret Modül Lansmanı" programı çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaşam
07 Kasım 2023 - 17:41
Güncelleme: 07 Kasım 2023 - 17:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Van'ın merkez Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen "e-Ticaret Modül Lansmanı" programı çok sayıda kadının katılımıyla gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesince hayata geçirdiği ve bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan e-ticaret projesiyle Aile Destek Merkezlerinde kadınlar tarafından üretilen ürünler dünyaya pazarlanacak. Kalkınmada ve güçlü toplumlar oluşturulmasında kadınların öncülüğünü destekleyen Edremit Belediyesi, edremit.com e-ticaret projesinin lansman programını düzenledi. Bu proje sayesinde kadınların Aile Destek Merkezlerinde el emeği göz nuruyla ürettiği ürünler, yurt içi ve yurt dışına pazarlanamaya başlandı.

Programda bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, birkaç yıllık emeğin bugün hasadını aldıklarını belirtti. Başkan Say, "Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de nüfusa oranla en fazla Aile Destek Merkezi Edremit'te vardı. Ancak buralar sadece Edremitli kadınların gidip vakit geçirdiği, dikiş-nakış öğrendiği ama bunu endüstriyel hale getiremedikleri, aile bütçelerine katkıya dönmesi noktasında profesyonel bir çalışma yapamadıkları yerlerdi. 2019'dan önce Edremit Belediye Başkanlığı'nın bir kadın aile müdürlüğü yoktu. Burada özellikle Edremitli kadınlar ve çocuklar var. Bir taraftan çocuklar, ilgili hocalarımız tarafından eğitim alıyor. Müzikten dikiş nakışa, seramikten diğer alanlara kadar onlarca dal var. Ama bunu endüstriyel hale getirecek bir dokunuş yoktu. Aslında hedefimiz çok daha öncesinde bu işe başlamaktı" dedi.

Projenin bölgede bir ilk olma özelliği taşıdığını hatırlatan Say, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan iktidara gelir gelmez Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını kurması ve daha sonra uzantılarında onlarca alanda sosyal devletin nasıl yapılacağını en güzel örneklerini gördük, görüyoruz. Hastanelerden sosyal yardımlara kadar, sosyal politikalara kadar hakikaten gün geçtikçe alan ve kalem sayısı büyüyor. Bu noktada inşallah bundan sonra daha profesyonel Edremit'in bir marka olduğu, ismini de 'Mavi Edremit' koyduk. Artık maviedremit.com bir sitedir. Biz belki Edremit özelinde bir çalışma yaptık ama İpekyolu'ndan, Tuşba'dan, Van'ın neresinden olursa olsun kadın emeğinin olduğu, kadınların talepkar olduğu her alanda onlara alan açtık. Bu site sizin, bizim değil. Bugüne kadar kadın emeği pazarından hiçbir ücret almadık. Yine yöresel ürünler pazarı dediğimiz bir alan açtık. Bölgede de bir ilk. Kadınların ürünlerini sergileyebilecekleri ücretsiz alanlardan biri. Bu noktada da tekrar talepte bulunan tüm kadınlarımıza açık bu alanımız" diye konuştu.

El emeği göz nuruyla ürettikleri ürünlerini artık daha kolay bir şekilde pazarlayabileceklerini ifade eden kadınlar ise projeyi hayata geçiren Edremit Belediyesi Başkanı İsmail Say'a teşekkür etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Kilis'te "Engel Tanımayan Empati Atölyesi" etkinliği düzenlendi
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Velilere dijital çağ ve çocuk gelişimi semineri
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Sinop'ta camiler çocuklarla şenlendi
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Erzurum oto sanayisinden örnek dayanışma: Başkan Emre Akdoğan gönüllere dokundu
Son Haberler
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Denizli'de Türk Mutfağı Haftası hazırlıkları devam ediyor
Obezite ile mücadelede yeni dönem
Obezite ile mücadelede yeni dönem
ABD Hazine Bakanı Bessent: " Çin için boğazın yeniden açılması büyük ölçüde kendi çıkarlarına"
ABD Hazine Bakanı Bessent: " Çin için boğazın yeniden açılması...
Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de denetim
Kurban Bayramı öncesi AŞTİ'de denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Konya'da otogarda Kurban Bayramı öncesi denetim
Kassam Tugayları: Elimizdeki 12 yabancıyı bırakacaktık ancak İsrail engel oldu
Kassam Tugayları: Elimizdeki 12 yabancıyı bırakacaktık ancak İsrail engel oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi