• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Egeli genç araştırmacıların TÜBİTAK başarısı devam ediyor
Eğitim
Yayınlanma: 25 Mart 2024 - 10:39

Egeli genç araştırmacıların TÜBİTAK başarısı devam ediyor

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" ile "2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri" 2023/2 dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesinin 2209-A programına yaptığı 635 başvurunun 416'sı kabul gördü. 2209-B programında ise Ege Üniversitesinin 97 başvurusunun 63'ü desteklenmeye

Eğitim
25 Mart 2024 - 10:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" ile "2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri" 2023/2 dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesinin 2209-A programına yaptığı 635 başvurunun 416'sı kabul gördü. 2209-B programında ise Ege Üniversitesinin 97 başvurusunun 63'ü desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesinin, TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B Programlarında başarı geleneğini sürdürerek bu yıl da zirvede yer aldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "TÜBİTAK- BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri 2023 yılı 2. dönemine yapılan başvurular değerlendirilerek, destek almaya hak kazanan projeler belirlendi. TÜBİTAK- BİDEB 2209-A programında desteklenen başvuru oranında birinci, 2209-B programında ise ikinci üniversite konumundayız. Üniversitemizde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin AR-GE kültürü kazanmaları için oluşturduğumuz bilim üretme ekosisteminin sürdürülebilir bir başarı sağladığını görmekten ziyadesiyle mutluluk duyuyoruz. Üniversitemizde bilimsel araştırma ve proje hazırlama konusunda güncellediğimiz stratejik hedeflerimiz ile ulusal ve uluslararası bilimsel proje süreçlerini kapsayan araştırma ekosisteminin daha da güçlendiğini görüyorum. Bu ve benzer başarılarla, Ege Üniversitesinin, bilim üretme ekosistemi, güçlü araştırma altyapısı ve alanında etkin akademik insan gücü ile Türkiye'nin seçkin yükseköğretim kurumlarından biri konumuna yükseldiğini müşahede ediyoruz" diye konuştu.

"Gençlerimizi geleceğe yön vermeleri için özenle yetiştiriyoruz"

Ege Üniversitesinde proje hazırlamanın bir kültüre dönüştüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, "Öğrencilerimizin projelerini en verimli şekilde hayata geçirmeleri ve gerekli desteği almaları adına kurduğumuz Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezimiz ile EBILTEM ve Ege Teknoparkımız da hocalarımızın danışmanlığında gençlerimize AR-GE kültürü kazandırıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla öğrencilerimizin bilgi ve teknoloji geliştirmeleri, proje hazırlamaları için eğitimler veriyoruz. Genç bilim insanlarımızı geleceğe yön vermeleri adına özenle yetiştiriyoruz. Ege Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 100'üncü ikinci asrını, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu ile bilimin ve akademinin yüzyılı yapmak için çalışmaya, üretmeye, ürettiklerimizi katma değere dönüştürmeye devam edeceğiz. Projesi kabul gören öğrencilerimizi, proje yürütücüsü ve danışman hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin bilim yolunda koşturmasına zemin oluşturarak gerekli motivasyonu sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
Korkuteli Devlet Hastanesinde yangın ve tahliye eğitimi
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ'de Filistin'in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
BARÜ, Türkiye'nin Sosyal Bilimler Festivali "Sosyalfest"te yerini aldı
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Sempozyumu'nda Konuştu
Son Haberler
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
İçişleri Bakanı Çiftçi'den Erzurumspor'a tebrik ziyareti
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sanatın kalbi genç yetenekler için atacak
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Sultangazi'de Engelliler Haftası'na özel etkinlikler
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni inceledi
Bakan Çiftçi, Erzurum'da restorasyonu devam eden Fetih Camii'ni...
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Köpeğe çarpan otomobil karşı şeride geçti: 2 yaralı
Kızkalesi'nde Mart ayında deniz keyfi
Kızkalesi'nde Mart ayında deniz keyfi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi