• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EGİAD Think Tank, Girişimcilik Raporu verilerini paylaştı
Ekonomi
Yayınlanma: 17 Nisan 2023 - 19:37
Güncelleme: 17 Nisan 2023 - 19:40

EGİAD Think Tank, Girişimcilik Raporu verilerini paylaştı

İzmir ve Ege Bölgesi'nde bir iş örgütü tarafından kurularak "İlk Düşünce Kuruluşu" ünvanını alan, faaliyetlerine 19 Mayıs 2019'da Milli Mücadele'nin başlangıcının 100. yılına ithaf ederek başlayan EGİAD Think Tank, Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanan İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu ile önemli bir gündem oluşturdu. İlk raporunu "EGİAD Çin Raporu-Kuşak, Yol ve Saat Kulesi" başlığı ile kamuoyu ile paylaşan EGİAD, ikinci raporunu da

Ekonomi
17 Nisan 2023 - 19:37
Güncelleme: 17 Nisan 2023 - 19:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İzmir ve Ege Bölgesi'nde bir iş örgütü tarafından kurularak "İlk Düşünce Kuruluşu" ünvanını alan, faaliyetlerine 19 Mayıs 2019'da Milli Mücadele'nin başlangıcının 100. yılına ithaf ederek başlayan EGİAD Think Tank, Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanan İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu ile önemli bir gündem oluşturdu. İlk raporunu "EGİAD Çin Raporu-Kuşak, Yol ve Saat Kulesi" başlığı ile kamuoyu ile paylaşan EGİAD, ikinci raporunu da "İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu" başlığıyla yayınladı.

EGİAD Think Tank çalışmaları çerçevesinde hazırlanan 'İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu' basın toplantısıyla kamuoyuna sunuldu. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki raporun sunumunu gerçekleştirdi. EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, toplantının açılış konuşmasında kamu, özel sektör ve STK'ların ilgisinin girişimcilik alanına kaydığını vurguladı. "Güncel rakamları vermek gerekirse bugüne kadar 30 girişime yaklaşık 3,5 milyon dolar yatırım yapmıştır" bilgisini veren Yelkenbiçer, "Girişimciler tarafından yeni işler kurulması ülkemizi güvenli ve refah bir geleceğe taşıyacak en önemli unsurlardan biri. Fakat Türk toplumunun girişimci olarak yetişebileceği, 21. yüzyıl yetkinlikleriyle dolu bir eğitim alması, araştırma, geliştirme ve hayat boyu öğrenme imkanları bulabilmesi, girişimci bakış açısının ve girişimcilik davranışlarının özendirildiği bir ülke olmamız da bizi daha da güvenli ve daha da refah bir geleceğe taşıyacaktır. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken de hukukun üstünlüğünün tesis edildiği bir ortamda girişimcilerimizle ülkemiz yenilikçi teknolojilere imza atacak, yeşil dönüşümü tamamlayacak, dijital dönüşümde ve bilimsel gelişmede öncü olacak, beyin göçünün önüne geçecek, refahı daha adil dağıtacak, toplumdaki tüm eşitsizlikleri ortadan kaldıracak. Biz buna yürekten inanıyoruz. Dilerim ki, İzmir Girişimcilik Araştırma Raporumuz bölgemize ve şehrimize faydası olacak adımların atılmasına, hayalimiz ve hedefimiz olan İzmir'in dünyanın önde gelen girişimcilik merkezlerinden birisi haline gelmesine vesile olur" açıklamasında bulundu.

"İzmir'in yüzde 38'i iş kurmayı düşünmüyor"

Toplam bin 42 katılımcı ile hazırlanan İzmir Girişimcilik Raporu'nun sonuçlarını sunan Can Selçuki, "İzmir'in yüzde 38'inin yeni bir iş kurmayı düşünmediği ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 30'u 3 yıl içerisinde yeni iş kurmayı hedeflerken, yüzde 12'sinin ise bir işi devretmiş ya da kapatmış olduğu ifade edildi. Her 10 katılımcıdan 8'i yeni bir iş kurmanın bir yıl öncesine kıyasla daha zor olduğunu düşünürken, İzmir'de iş kurmanın kolay olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 26'da kaldı" dedi.

"Bürokratik prosedürler zaman alıcı"

Yatırımcıların teknolojik start-up girişimlerinin finansman imkanlarından haberdar olmakla birlikte, bu imkanlara bir takım eleştirileri olduğunu dile getiren Selçuki, "İzmir'de yatırımcıların belirli sektörlere odaklanıp diğerlerini ihmal ettiği, devlet desteklerinin sektör özelinde ihtiyaçlara hitap etmediği yönünde yorumlar yapıldı. Devlet fonları özelinde en sık yapılan eleştiri ise harcanan efor, maliyet ve elde edilen destek arasındaki orantısızlık oldu. Pek çok kişi ise bürokratik prosedürlerin zaman alıcı ve karmaşık olduğundan yakındı" değerlendirmesinde bulundu.

Önümüzdeki üç ay içerisinde 'İzmir'de iş kurmak için iyi fırsatlar olacak' sorusuna katılımcıların yüzde 56'sından "Katılmıyorum" cevabı alındığına vurgu yapan Selçuki, "Gelecek beş yılda finansmana erişimin kolaylığı hakkında beklentiniz nedir?' sorusuna ise yüzde 36 ile 'Daha zor olacak' cevabı verilmiştir. Teknolojik start-up girişimcileri, İzmir'deki ekosistemi çoğu zaman tümüyle yeterli değerlendirmezken, özellikle ekosistemi uzun süredir tanıyan ve İzmir'de girişimcilik faaliyetlerini sürdürenler, İzmir'in zaman içerisindeki gelişimine vurgu yapmaktadır. Bazı katılımcılar İzmir'in yeni bir girişimci merkezi olma yolunda büyük bir potansiyel taşıdığına değinmişidir" dedi.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısına EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer'in yanında EGİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve EGİAD üyeleri katılım gösterdi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tera'nın Proje GYF'sine yatırımcı ilgisi
Tera'nın Proje GYF'sine yatırımcı ilgisi
Garanti BBVA'ya 3 ödül birden
Garanti BBVA'ya 3 ödül birden
Başkan Seçer: "Üretemeyen toplum bağımsızlığını yitirir"
Başkan Seçer: "Üretemeyen toplum bağımsızlığını yitirir"
Aydın'da 4 ayda konut satışları yüzde 4 arttı
Aydın'da 4 ayda konut satışları yüzde 4 arttı
Son Haberler
Rus turistlerin Samsun'a olan ilgisi sürüyor: Astoria Grande Samsun'da
Rus turistlerin Samsun'a olan ilgisi sürüyor: Astoria Grande Samsun'da
Marmaris'te gözlükçü kurşunlamasının şüphelileri adliyeye sevk edildi
Marmaris'te gözlükçü kurşunlamasının şüphelileri adliyeye...
MTK Koleji'nden eğitime yeni yatırım: Modern Anaokulu hizmete giriyor
MTK Koleji'nden eğitime yeni yatırım: Modern Anaokulu hizmete giriyor
Özel ihtiyaç gençler için temsili askerlik heyecanı
Özel ihtiyaç gençler için temsili askerlik heyecanı
Aydın'da Gençlik Haftası, çelenk töreniyle başladı
Aydın'da Gençlik Haftası, çelenk töreniyle başladı
Bandırmaspor - Sakaryaspor: 3-2
Bandırmaspor - Sakaryaspor: 3-2

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi