• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Eğitim gördüğü okulda teknisyen olan Berrin Güçlü'nün 41 yıllık serüveni
Yaşam
Yayınlanma: 02 Ekim 2023 - 10:31
Güncelleme: 02 Ekim 2023 - 10:32

Eğitim gördüğü okulda teknisyen olan Berrin Güçlü'nün 41 yıllık serüveni

Eskişehir'de bir meslek lisesindeki teknisyen Berrin Güçlü'nün 41 yıllık meslek hayatı duyanlara 'maşallah' dedirtti.

Yaşam
02 Ekim 2023 - 10:31
Güncelleme: 02 Ekim 2023 - 10:32
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehir'de bir meslek lisesindeki teknisyen Berrin Güçlü'nün 41 yıllık meslek hayatı duyanlara 'maşallah' dedirtti.

Eskişehir'de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde teknisyen olan Berrin Güçlü, ilkokul eğitimini Eskişehir'de, ortaöğretimini ise Malatya'da tamamladı. Hayatının dönüm noktalarından biri olan babasının görevi sebebiyle tekrar Eskişehir'e dönen Güçlü'nün eğitim serüveni burada da devam ettiği. Cumhuriyet Lisesinde sadece 15 gün eğitim gördükten sonra annesinin isteğiyle Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Bölümüne ağlayarak da olsa kayıt yaptırdı. 1981 yılında Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan Berrin Güçlü, 1985 yılında bakanlığın düzenlediği sınav ve mülakata katıldı. Sınavda gösterdiği başarıyla dikkat çeken Güçlü, aynı yıl, bir zamanlar öğrencisi olduğu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde teknisyen olarak göreve başladı. Okulunda 3 yıl öğrenci olarak eğitim alan Güçlü, 38 yıldır da teknisyen olarak görev yapıyor. Güçlü, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

"38 artı 3 yıl olmak kaydıyla 41 yıldır bu okulda görev yapmaktayım"

Güçlü, annesinin zoruyla da olsa kayıt yaptığını ve başarılı olduğunu şöyle anlattı:

"Lisenin ilk 15 günü Eskişehir Cumhuriyet lisesine kaybolmuştum. Annemin zoruyla meslek lisesine kimya bölümüne istememe rağmen ağlaya ağlaya şu an görev yaptığım okulda lise bire başladım. Daha sonra hiç sevmediğim halde ilk bir yıl, biraz zorlanmama rağmen daha sonra başarılı bir çıkış yaparak çok çalışarak kimyaya ve fiziği sevmemi sağlayan hocalarım sayesinde bu okuldan 1981 yılında mezun oldum. Daha sonra 1985 yılında bakanlığın açmış olduğu tüm Türkiye'de teknisyenlik sınavlarına girdim. Onu kazandım. Sonra mülakata girdim. Mülakat sınavı da kazandıktan sonra 1985 yılında Aralık ayında bu okulda teknisyen olarak göreve başladım. Hâlâ 38 yıl artı 3 yıl olmak kaydıyla 41 yıldır bu okulda görev yapmaktayım. Görevimi çok seviyorum. Öğrencilerle çalışmak, bir şeyler üretmek, katkı sağlamak benim çok hoşuma gidiyor. Görev olarak en kıdemli benim diyebilirim. Bir tane daha öğretmenimiz var. Grafikte ikimiz de 85 yılında başladık. Hani halk dilinde derler ya bu tip çalışan insanlara, arşivlik onun gibiyiz artık biz tüm okulun hemen hemen her şeyini bırakın. Kimyayla ilgili artık neyin nereden girişi çıkışı projesi imarı her şeyini bir bilgi haline, bir kütüphane haline dönüşmüş durumdayım. Şu an öğrencilerimle ilk tanışma evrenimizde, sorduklarında 38 yıldır burada görev yaptığımı, 3 yılda burada okuduğumu söylediğimde çok şaşırıyorlar. 38 yıl yani artık 3 yıl, 41 yıl onlar için o kadar büyük bir dönem ki çok şaşırıyorlar. Biliyorum, onlar da beni çok seviyor. Ben de onları çok seviyorum. Biz 657'ye tabi olduğumuz için 65'e kadar çalışma hakkımız var. Ben şu an 60 yılımı bitirdim, 61 içindeyim. Yani 4 buçuk sene sonra 65 yaşımı doldurduğum da doğal olarak emekli. Hak ediyorum devlet zaten buna izin vermiyor ama sağlığım yerinde olduğu süre içerisinde biraz daha çalışmayı düşünüyorum."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Muş'ta "Engelliler Haftası" etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Vezirköprü'de Engelliler Haftası etkinliği
Son Haberler
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde başarılar diliyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "Başbakan Zeydi'ye bu kritik görevinde...
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Ankara'da kuvvetli rüzgar çöp konteynerini savurdu
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu davanın görülmesine başlandı
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun müşteki olduğu...
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü ceza yedi
Mersin'de trafikte kameralı sıkı denetim: 10 günde bin 413 sürücü...
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli tutuklandı
Çocuk istismarı görüntüleri satın aldığı iddiasıyla 2 şüpheli...
Hırsızlık şüphelisi jandarma ekiplerinden kaçamadı
Hırsızlık şüphelisi jandarma ekiplerinden kaçamadı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi