• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Eksun Gıda Genel Müdür Yardımcısı Yıldız'dan "Tahıl Koridoru Anlaşması"na ilişkin değerlendirme:
Genel
Yayınlanma: 20 Eylül 2023 - 12:41

Eksun Gıda Genel Müdür Yardımcısı Yıldız'dan "Tahıl Koridoru Anlaşması"na ilişkin değerlendirme:

"Türkiye, liderlik yaparak aracılık konumunda 3 kere bu koridorun açılmasını ve korunmasını sağladı. Şu anda ara verildi. Ama çok hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın aracılığıyla bu koridorun açılacağına inanıyoruz"

Genel
20 Eylül 2023 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eksun Gıda Genel Müdür Yardımcısı Sabri Yıldız, Ukrayna'nın tahıl ürünlerinin güvenli şekilde dünya ülkelerine ulaştırılmasına sağlayan Tahıl Koridoru'nun daha önce Türkiye'nin aracılığıyla 3 defa açıldığını belirterek, "Şu anda ara verildi. Ama çok hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın aracılığıyla bu koridorun açılacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldız, Tekirdağ'daki fabrikalarında gazetecilerle bir araya gelerek Eksun Gıda'nın faaliyetleri, AR-GE odaklı çalışmalar ve yenilikçi ürün çeşitliği konularında bilgiler verdi.

Toplantının ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Yıldız, Rusya ve Ukrayna arasından olan savaş nedeniyle Kuzey Afrika ülkelerine buğday ve unun gönderilmesinde sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Tahıl koridorunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleri ile yeniden açılacağına inandıklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Dünyanın kuzeyinde Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ambarı diyebileceğimiz bir noktada, olmasını istemediğimiz bir savaş ile birlikte özellikle Kuzey Afrika ülkelerine buğday ve unun gitmesine çok büyük sekte vuruldu. Türkiye, liderlik yaparak aracılık konumunda 3 kere bu koridorun açılmasının ve korunmasını sağladı.

Şuanda ara verildi. Ama çok hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın aracılığıyla bu koridorun açılacağına inanıyoruz. Türkiye, kendi ihtiyacını karşılıyor fakat üretme kapasiteleri ile özellikle yüzde 70'i Rusya'dan gelen buğday ile beraber kırılıyor, yurt dışına unlarımız ihraç ediliyor ve ihtiyacı olan ülkelere gönderiliyor."

- Eksun Gıda'nın faaliyetleri

Türkiye'nin kendi kendine yetebilen önemli buğday üreticilerinden olduğunu aktaran Sabri Yıldız, ülkenin stratejik konumunun getirdiği avantajla birlikte un üretme kapasitesi olarak kendi ihtiyacından çok fazla bir kurulu güce sahip olduğunu da dile getirdi.

Yıldız, Eksun Gıda'nın Türkiye'nin önemli markalarından olduğunu belirterek bünyelerindeki fabrikalarda günlük 2 bin ton, yıllık 600 bin tona yakın buğday kırma kapasitesi olduğunu kaydetti.

Eksun Gıda'nın performansına da değinen Yıldız, "2023 yılının ilk 6 ayında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 20’lik artışla 52 bin tona ulaşan ihracat hacmimizi yıl sonunda 130 bin ton üzerine çıkartarak aylık 10 bin ortalama ihracat rakamının üzerinde kalmayı hedefliyoruz. İhracat yaptığımız 30'dan fazla ülke arasına, yılın ilk 6 ayında Dubai ve İngiltere’yi de dahil ederek ihracat rotamızı genişletmeye devam ediyoruz." dedi.

Bu yıl buğday hasadında geçen yıla oranla rekoltede yüksek artış olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Yıldız, kuraklığa rağmen dönemsel yüksek seviyeli yağışların rekoltenin artmasında büyük rol oynadığını söyledi.

Yıldız, 2020 yılı itibarıyla bünyelerinde bulunan AR-GE merkezinde farklı unlar ürettiklerini belirterek, "Bunların en başında glütensiz unlar, probiyotik unlar, düşük proteinli ve mor un gibi renkli unlarda üretilmiş olup, halkımızla buluşturulmuştur. Özellikle glütensiz un üretiminde lider olan şirketimiz, bunu glüten intolaransı (alerji) olan tüketicilerimizle kar amacı gütmeden buluşturma noktasında karar almıştır." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik oldu
Ordu'da yedikleri yemek sonrası rahatsızlanan 21 işçi hastanelik...
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Ankara'da fırtına nedeniyle kopan teller taziye çadırına düştü
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü gizli oda bulundu
Tepebaşı operasyonunda gözaltına alınan şüphelinin bahçesine gömülü...
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Emniyet ekipleri sahte istihbaratçıları çökertti
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
Avrupa Taekwondo şampiyonu yine Türkiye
DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2
DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi