• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Elazığ'da 14 asırlık mukabele geleneğini genç hafızlar sürdürüyor
Yaşam
Yayınlanma: 02 Nisan 2023 - 10:47

Elazığ'da 14 asırlık mukabele geleneğini genç hafızlar sürdürüyor

Ramazan ayında gerçekleştirilen 14 asırlık mukabele geleneği, genç hafızlar tarafından sürdürülüyor.

Yaşam
02 Nisan 2023 - 10:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ramazan ayında gerçekleştirilen 14 asırlık mukabele geleneği, genç hafızlar tarafından sürdürülüyor.

Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı olarak okumak anlamına gelen mukabele sünneti, Elazığ'daki camilerde sürdürülüyor. İslam dünyasında 14 asırdır süren mukabele geleneğini, İmam-ı Azam Camii'nde yaşları 11 ile 15 arasında değişen hafızlar sürdürüyor. Her gün öğlen namazı sonrası başlayan mukabelede 4 hafız, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıyor. Genç hafızlardan Kur'an-ı Kerim ve hatim yapmak isteyen vatandaşlar da namazlarını kıldıktan sonra camide mukabeleye katılıyor.

Genç hafızların camiye ayrı güzellik kattığını belirten İmam-ı Azam Camisi İmam Hatibi Şinasi Bay, "14 asırdır devam eden hatmi şerif (mukabele) okuyuşu Peygamber Efendimiz döneminden bu döneme kadar gelmiştir. Camimizde günde üç defa mukabele okunuyor. Allah, emeği geçen kardeşlerimden razı olsun. Burada hafız kardeşlerimiz ezbere Kur'an-ı Kerim okuyorlar. Bu manada hocalarını da takdir ediyoruz. Ramazan-ı Şerif'in İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum" dedi.

Arkadaşları ile birlikte geleneği Ramazan ayı boyunca sürdüreceklerini dile getiren Hafız Abdulkadir Ayvaz, "İki yıldır hafızım. Elazığ Altınçevre Kuran Kursu'nda hafızlık yaptım. Elazığ Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyorum. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif geldi. Biz arkadaşlarımla birlikte her gün öğle namazının ardından burada mukabele okuyoruz. Yaşlı amcalarımız, cemaat gelip bizi dinliyorlar. 4 arkadaşız, her birimiz 5'er sayfa okuyarak bir cüzü tamamlıyoruz. Arkadaşlarımla birlikte Ramazan ayını bu şekilde mukabelemizle birlikte tamamlayacağız" diye konuştu.

65 yaşındaki Esat Aslan ise "Bu camide mukabele yapılıyor. Biz de o güzel çocuklarımızı dinlemek için gelip onları takip ediyoruz. Allah, emeği geçenlerden razı olsun. Özellikle bu çocuklarımız mukabelede bizi çok duygulandırıyor" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sinop'ta 33 köyün içme suyu problemine kalıcı çözüm
Sinop'ta 33 köyün içme suyu problemine kalıcı çözüm
Safranbolu'nun kültürel mirası avrupa üniversitelerinde tanıtıldı
Safranbolu'nun kültürel mirası avrupa üniversitelerinde tanıtıldı
İmzalar Kur'an Kursu için atıldı
İmzalar Kur'an Kursu için atıldı
Van Gölü'nde yüzmek yasaklandı
Van Gölü'nde yüzmek yasaklandı
Son Haberler
Bakan Bolat: "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, küresel siyasetin saygın aktörlerinden biri olmuştur"
Bakan Bolat: "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde...
Bağcılar'da otomobil akaryakıt istasyonundaki markete daldı: 1 yaralı
Bağcılar'da otomobil akaryakıt istasyonundaki markete daldı: 1...
Malatya Yeşilyurt Spor, Ahmet Yağız Mengi'yi renklerine bağladı
Malatya Yeşilyurt Spor, Ahmet Yağız Mengi'yi renklerine bağladı
Aliağa Petkimspor, Yusuf Gündüz'ü renklerine bağladı
Aliağa Petkimspor, Yusuf Gündüz'ü renklerine bağladı
İran'dan Trump'ın NATO Zirvesi'ndeki açıklamalarına sert tepki
İran'dan Trump'ın NATO Zirvesi'ndeki açıklamalarına sert...
Tamire getirilen otomobile kaynak yapmak istedi, dükkanı kül oldu
Tamire getirilen otomobile kaynak yapmak istedi, dükkanı kül oldu

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi