• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Elbistan ve Kırıkhan'da depremin yaraları sarılıyor 
Genel
Yayınlanma: 09 Mart 2023 - 13:50
Güncelleme: 09 Mart 2023 - 13:50

Elbistan ve Kırıkhan'da depremin yaraları sarılıyor 

Genel
09 Mart 2023 - 13:50
Güncelleme: 09 Mart 2023 - 13:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elbistan ve Kırıkhan'da depremin yaraları sarılıyor 
- Sultanbeyli Belediyesi, ekipleriyle Elbistan ve Kırıkhan'da depremden etkilenen vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Sultanbeyli Arama Kurtarma Timi (SAKUT) AFAD ile koordineli olarak depremin ilk günü bölgeye gönderildi. Arama kurtarma faaliyetleri devam ederken bir yandan da bölge için yardım kampanyası başlatıldı. İlçede bulunan okullar ve belediyeye ait spor salonu yardımların toplanma noktası olurken onlarca tır insani yardım malzemesi koordineli şekilde bölgeye ulaştı. 

AFAD ile koordineli olarak 4 farklı noktada 3 bin kişiye sıcak yemek çıkartılan aşevi, bölge halkının yarasını sarmak için gayret gösteriyor. Ayrıca Sultanbeyli'den Elbistan'a gönüllü olarak berber esnaflar da gitti. SUBESO iş birliğiyle çadır kentlerde görev yapan berberler vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. 

KONTEYNER KENT KURULUYOR

Diğer taraftan Sultanbeyli Belediyesi Hatay Kırıkhan'a da konteyner kent kuruyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan konteyner kent, bölgede halkının barınmasına imkân sağlayacak. Konteyner kentin içerisinde sosyal alan, çocuk oyun alanı, çamaşırhane, kreş, meydan, mescit, aşevi, berber, büfe, sosyal market, revir ve otopark alanı bulunuyor. 

"DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI SARMAK İÇİN BURADAYIZ"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Bütün Türkiye'yi etkileyen bir felaket yaşadık. Bu felakette devletimiz tüm kurumlarıyla, belediyelerimizle, STK'larımızla el ele vererek deprem bölgesinde kardeşlerimizin yaralarını sarmaya geldik. Başta devletimiz olmak üzere tüm kurumlarımıza, vakıflarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inanıyorum ki kısa süre içerisinde yaralarımızı saracağız. Eskisinden daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İnşallah bu depremden hep birlikte dersler çıkartarak bundan sonraki kalıcı konutlarımızı ona göre inşa edeceğiz. Depremde vefat eden canlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, depremzedelerimize hayırlı ve sağlıklı bir yaşam diliyorum" dedi.

"BİZİ GÖNÜLDEN HİSSEDEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Hatay Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Gözlerimiz yardım ararken baktık; aynı anda devletimiz ve devletimizle beraber milletimiz yetişti. Bunlardan bir tanesi de Sultanbeyli'ydi, Belediye Başkanımızdı, oradan gelen destek veren gönüllerimizdi, belediye personelleriydi. O gün bugündür burada kendi ilçelerinde nasıl çalışıyorlarsa aynı şekilde çalıştılar. Ben onun için buradan Kırıkhanlı hemşerilerim adına Sultanbeyli'de yaşayan hemşerilerimize, kardeşlerimize, bizi gönülden hisseden herkese sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu.  

Bölgede koordinatör vali olarak görev yapan Uşak Valisi Turan Ergün de  "Sultanbeyli Belediyemizin altyapısıyla birlikte kurulumuna devam ettiği konteyner kentteyiz. Değerli Belediye Başkanımıza ve Sultanbeylili kardeşlerimize teşekkür ediyorum.  Kırıkhan'da biz de yaraların sarılmasına koordinatör vali olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede geçici olarak kurulan konteyner kente vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Kalıcı konutlar yapılana kadar geçici olarak vatandaşlarımız burada barınacak" diye konuştu. 

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Üniversite öğrencisi yarı çıplak ikinci kattan atladı: Araştırma görevlisi tutuklandı
Üniversite öğrencisi yarı çıplak ikinci kattan atladı: Araştırma...
Malatya'da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Malatya'da fuhuş operasyonu: 4 gözaltı
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kayseri'de imam hatip rüzgarı: 3 bin sporcu, tek yürek
Kendi çileklerini ektiler
Kendi çileklerini ektiler
Beşiktaş'ta Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları tamamlandı
Beşiktaş'ta Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları tamamlandı
Kastamonu Üniversitesi depremzedelere yardım seferberliğini sürdürüyor
Kastamonu Üniversitesi depremzedelere yardım seferberliğini sürdürüyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi