• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Elbistanlı Gazi: Evlerimizin yapımı tamamlanınca tekrar döneceğiz
Genel
Yayınlanma: 31 Mart 2023 - 10:29

Elbistanlı Gazi: Evlerimizin yapımı tamamlanınca tekrar döneceğiz

Genel
31 Mart 2023 - 10:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elbistanlı Gazi: Evlerimizin yapımı tamamlanınca tekrar döneceğiz

 KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan ilçesinde depremde evleri hasar görünce Aksaray'a gelen gazi Ali Özdemir, ''Haberlerde Cumhurbaşkanımızın nezaretinde ilçemize evlerin temelinin atıldığını görünce çok sevindim. Sonuçta orası bizim memleketimiz. Aksaraylılar bize sahip çıksa da memleket bir başka oluyor. Evlerimizin yapımı tamamlandığında tekrar dönmek istiyoruz'' dedi.

Elbistan'da oturan 1 çocuk babası Ali Özdemir, depremin ardından ailesiyle birlikte Aksaray'a geldi. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 yıl önce teröristlerle çıkan çatışmada yaralanıp, gazi olduğunu belirten Ali Özdemir, "Uzman çavuş olarak Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olaylarda 9 Ocak 2016 tarihindeki operasyonda sol omzumdan teröristlerin keskin nişancı tüfeğiyle yaralandım. 1 yıl GATA'da tedavi gördükten sonra hastane raporuyla emekli oldum. Gazi olduğum içinde devletin tanıdığı hak sonucu, 2018 yılından bu yana Elbistan'da İlçe Tarım Müdürlüğü'nde memur olarak çalışıyordum. İlk depremin yaşandığı saat 04.17'de uyurken şiddetli bir sallantı başladı. Daha sonra yerden farklı bir şekilde vurdu. Ben 30 yaşındayım ve ilk kez böyle bir şey gördüm. 70-80 yaşındaki büyüklerimiz de böyle bir deprem yaşamamışlar. Eşim ve ben hemen 3 yaşındaki çocuğumuzu alıp yatağın yanına çöktük ve artık yıkılacak diye beklemeye başladık. Şiddeti azalınca kaçarak evden çıktık. Arabası olanlar arabaya bindi. Diğerleri de battaniyeye sarılıp beklemeye başladı. Aracımın deposunun dolu olmasının çok faydasını gördük" ifadelerini kullandı.

'İKİNCİ DEPREME, EVDE YAKALANDIM'

İlk depremde sonra ailesiyle birlikte ablasının yaşadığı köye gittiğini ve orada evde ikinci depreme yakalandığını anlatan Özdemir, "Öğle namazı öncesi yemek yedik.  Daha sonra namaza başladım. Secdede oturur vaziyette iken deprem başlayınca beni kanepeye fırlattı. Gerçekten bir felaketti. Ayağa kalkınca sarsıntıdan tekrar yıkılıyorduk. Şiddeti düşünce kendimizi dışarı attık. Köyde kar diz boyundaydı. Daha sonra Elbistan'a varınca yıkımı gördük. Annemin oturduğu bina da yıkılmıştı. Şükür annem eve girmediği için kurtulmuş. Komşularımızı ve amcamızı depremde kaybettik" diye konuştu.

'AKSARAY HALKI BİZİ KUCAKLADI'

Binalar çok hasar aldığı için eve giremediklerini belirten Ali Özdemir, "Bir yakınımızın tavsiyesiyle Aksaray'a geldik ve önce yurda yerleştik. Aksaray halkı bizi kucakladı. Hem kapılarını hem de gönüllerini açtılar. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şubesi başkanı bizimle ilgilenip, yardımcı oldu. Haberlerde Cumhurbaşkanımızın nezaretinde ilçemize evlerin temelinin atıldığını görünce çok sevindim. Sonuçta orası bizim memleketimiz. Aksaraylılar bize sahip çıksa da memleket bir başka oluyor. Evlerimizin yapımı tamamlandığında tekrar dönmek istiyoruz" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Hemzemin geçitteki feci kazada yaralanan sürücü hayatını kaybetti
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Gürcistan'da feci kaza: 7 ölü
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Bakan Fidan, TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheli tutuklandı
Çanakkale'de piyasa değeri 51 milyon TL'lik uyuşturucu ele...
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Kartal Belediyesi'nden deprem bölgesindeki kadınlara yardım eli
Kartal Belediyesi'nden deprem bölgesindeki kadınlara yardım eli

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi