• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Emekli evi üyeleri, beslenme ve yaşlılık psikolojisine yönelik bilgilendirildi
Sağlık
Yayınlanma: 17 Şubat 2024 - 09:52

Emekli evi üyeleri, beslenme ve yaşlılık psikolojisine yönelik bilgilendirildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren emekli evleri üyelerine yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra, sağlık konusunda bilgilendirme seminerleri de devam ediyor.

Sağlık
17 Şubat 2024 - 09:52
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Emekli evi üyeleri, beslenme ve yaşlılık psikolojisine yönelik bilgilendirildi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren emekli evleri üyelerine yönelik sosyal aktivitelerin yanı sıra, sağlık konusunda bilgilendirme seminerleri de devam ediyor.

Tarsus Emekli Evi'nde gerçekleştirilen seminerde, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Diyetisyen Gaye Saban 'Yaşlılıkta beslenme", Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan ise 'Yaşlılık psikolojisi nedir?' konusunda yaş almış vatandaşları bilgilendirdi. Sunumların sonunda uzmanlar yaş almış yurttaşların sorularını da yanıtladı.

"4 gün boyunca verimli bir seminer geçirdik"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görevli Diyetisyen Gaye Saban, 4 gün süren bilgilendirme seminerlerinin son etabının Tarsus'ta gerçekleştiğini söyleyerek, "Bunun öncesinde Mezitli, Yenişehir ve Toroslar Emekli Evi'nde seminerlerimizi verdik. Bahsettiğimiz konular, yaşlılıkta beslenme ve yaşlılık psikolojisi ile ilgiliydi. Bireyler yaşlandıkça ihtiyaçlarını, beslenme biçimleri, metabolizmaları, kronik hastalıklara yatkınlıkları değişime uğruyor. Biz de bu noktada, yaşlılarımıza yardımcı olabileceğimiz konular üzerinde durduk" dedi. Katılımcıların sorularına da yanıt verdiklerini kaydeden Saban, "Belediyemizin bu konuda birçok hizmeti var. Diyetisyen, psikolog, fizyoterapist olarak hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu.

"Yaş almış vatandaşlarımızdan geri dönüşler çok iyiydi"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığında görev yapan Uzman Klinik Psikolog Gizem Özkan da, "Emekli evlerinde yaşlılık psikolojisi üzerine konuştuk. Amacımız, onların hayatında bir farkındalık oluşturmaktı. Çünkü yaş aldıkça insanlar olumlu düşüncelerden çok olumsuz düşüncelere daha çok dayanıyorlar. O yüzden bu düşünceleri 'Nasıl olumluya çevirebiliriz? Hayata pozitif bakma ve stresle baş etme' gibi konulara değindik. Bu noktada yaş almış vatandaşlarımızdan geri dönüşler de çok iyiydi" ifadelerini kullandı.

Emekli Evi üyeleri, verilen hizmetlerden memnun

Tarsus Emekli Evi üyelerinden Hasan Yunus, hizmetlerden çok memnun olduğunu belirterek, "Emekli evinde yapılan hizmetler iyi. Değişik zamanlarda farklı branşlardan doktorlar geliyor ve bizi bilgilendiriyorlar. Biz de faydalanmaya çalışıyoruz. Sosyal aktivite kapsamında gezilerimiz oluyor. O açıdan da memnunuz" dedi.

Tarsus Emekli Evi'nin ilk üyeleri arasında yer alan ve sağlıkla ilgili bilgilendirme toplantılarının çok faydalı olduğunu vurgulayan Hasan Şimşek ise, "Çok yürümekten dolayı zayıflamıştım. Buraya gelen doktor, yürüyüşü azaltmamı söyledi ve çok faydasını gördüm. Bizim gibi herkes gelsin. Ben buraya her gün gelirim" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Iğdır Devlet Hastanesine yeni MR cihazı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Son Haberler
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Bakan Göktaş, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı: "Deprem oldu sandım"
Çorum'da hortumun vurduğu köydeki vatandaş o anları anlattı:...
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı: 1 ağır yaralı
TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptı:...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da Alem.AI Yapay Zeka Merkezi'ni...
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Edirne'de Engelliler Haftası'nda dayanışma buluşması
Nikomedia'nın tarihi tiyatral dans gösterisi ile sahnelenecek
Nikomedia'nın tarihi tiyatral dans gösterisi ile sahnelenecek

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi