• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Emekli güvenlik görevlisi, duruşma salonunu kana buladı
Asayiş
Yayınlanma: 13 Aralık 2024 - 14:15
Güncelleme: 13 Aralık 2024 - 15:08

Emekli güvenlik görevlisi, duruşma salonunu kana buladı

Bursa'da oğlunun felç kaldığı silahlı kavga olayının davasının görüldüğü duruşma salonuna silah sokan emekli güvenlik görevlisi, olayın sanığı 2 kişiyi öldürdü, 2 jandarma görevlisini de ağır yaraladı.

Asayiş
13 Aralık 2024 - 14:15
Güncelleme: 13 Aralık 2024 - 15:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bursa'da oğlunun felç kaldığı silahlı kavga olayının davasının görüldüğü duruşma salonuna silah sokan emekli güvenlik görevlisi, olayın sanığı 2 kişiyi öldürdü, 2 jandarma görevlisini de ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, 23 Eylül 2023 tarihinde merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ndeki bir eğlence mekanında yaşanan tartışma sonrası 34 GZT7 plakalı Porsche marka araç sürücüsü Mertcan Akça mekana ateş ederek olay yerinden kaçmıştı. Mekanda garson olarak çalışan Tolga Ergün, Yiğit Selçuk ile güvenlik görevlisi olarak çalışan Efendi Doğan yaralandı. Boyun, omuz ve sağ batın kısmından isabet alan Tolga Ergün olaydan sonra felç kalıp bir daha yürüyemedi. Olaydan sonra Porche otomobil ile kaçan Mert Akça, asayiş ekipleri tarafından 29 Ocak 2024'te yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir süre sonra görülen ilk yargılama esnasında baba Köksal Akça da tutuklandı.

İkinci duruşmada salon kana bulandı

Olayın ikinci duruşması bugün Bursa Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya müştekiler, olayın şüphelisi Mert Akça (26) ile babası Köksal Akça (54) ve her iki tarafın sanık ve müşteki avukatları katıldı. Duruşmanın görüldüğü sırada tekerlekli sandalye ile duruşmaya katılan olayın müştekilerinden Tolga Ergün'ün sandalyesinin altından bir anda silah çıkaran babası emekli güvenlik görevlisi Kemal Ergün (52), sanıklar Mert Akça ile babası Köksal Akça'yı başından vurdu. Bu sırada olaya müdahale etmek isteyen Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı personeli 2 jandarma devriye görevlisi Nurettin Yaşar (26) ile Uğur Bulut (26) da başlarına isabet eden kurşunlar ile ağır yaralandı. Silahlı saldırı sonucu tutuklu şahıslar Mert Akça ile babası Köksal Akça hayatlarını kaybederken, ağır yaralı jandarma personeli Nurettin Yaşar Çekirge Devlet Hastanesi'nde, Uğur Bulut ise Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayın şüphelisi emekli polis Kemal Ergün ise silahı ile birlikte emniyet güçlerine teslim oldu. Ağır yaralı 2 jandarma personelinin hayati tehlikelerinin mevcut olduğu bildirildi. Olayla alakalı olarak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma başlatıldı. Duruşma salonunu kana bulayan şüpheli Kemal Ergün'ün kullandığı suç aleti tabancayı oğlunun tekerlekli sandalyesi ile adliyeye getirdiği, oğlu Tolga Ergün'ün sandalyesinin altına zula edip içeriye bu şekilde soktuğu iddia edildi.

Öte yandan, Cumhuriyet Başsavcılığı silahın adliyeye sokulmasıyla ilgili de soruşturma başlattı. Hayati tehlikesi olan askerlerden birinin de Şehir Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Polis ve jandarma olayla ilgili adliye ve hastaneler çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Gözaltına alınan şüpheli emekli güvenlik görevlisi de sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu sergisi
Muazzez Sümer Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yıl sonu...
Alanya'da yaz havası sahilleri doldurdu
Alanya'da yaz havası sahilleri doldurdu
İzmir'de sanat buluşması başladı: 120 galeri, bin 600 sanatçı aynı çatı altında
İzmir'de sanat buluşması başladı: 120 galeri, bin 600 sanatçı...
Iğdır Üniversitesi'nde kitap tahlili etkinliği düzenlendi
Iğdır Üniversitesi'nde kitap tahlili etkinliği düzenlendi
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Aydın'da eczacılar günlerini kutladı
Afyonkarahisarlı kros koşu sporcusundan büyük başarı
Afyonkarahisarlı kros koşu sporcusundan büyük başarı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi