• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Emlakçılar 'Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun faydalı olacağı görüşünde
Çevre
Yayınlanma: 28 Kasım 2023 - 09:43

Emlakçılar 'Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun faydalı olacağı görüşünde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunca kabul edilerek yasalaşan Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendiren Eskişehirli emlakçı Özgül Parlak, yasanın Eskişehir'de hayata geçmesinin zaman alacağını ancak yaşam kalitesi açısından iyi olacağını anlattı.

Çevre
28 Kasım 2023 - 09:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Emlakçılar 'Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun faydalı olacağı görüşünde
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunca kabul edilerek yasalaşan Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendiren Eskişehirli emlakçı Özgül Parlak, yasanın Eskişehir'de hayata geçmesinin zaman alacağını ancak yaşam kalitesi açısından iyi olacağını anlattı.

'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek Resmî Gazetede yayımlandı. Söz konusu kanunla birlikte dönüşüm yapılacak binada yer alan hak sahipleri arasında 3'te 2 çoğunluk aranma zorunluluğu kaldırılacak. Dönüşüm kararı hak sahiplerinin salt çoğunluğuyla alınacak. Eskişehirli emlakçı Özgül Parlak, yeni karardan önce binada bulunan kat maliklerinin kentsel dönüşüm için birlik olması gerektiğini hatırlatarak, Eskişehir'de bu kararın uygulanmasının hızlı olacak bir durum olmadığını belirtti. Binalara daha detaylı depreme dayanıklılık testinin yapılması gerektiğine vurgu yapan Parlak, işin maddiyat boyutuna dikkat çekti.

"Bu Eskişehir için hemen olacak bir durum değil, biraz süreye yayılacak"

Yürürlüğe giren söz konusu yeni kararla, binalarda yüzde 50+1 kişi kabul ettiği zaman dönüşüm yapılacağını ifade eden Özgül, belediyelerin kentsel dönüşüm bürolarının görevlendirdiği kişilerin sorumluluğundan bahsetti. Binaların depreme dayanıklılık için testten geçmesinin önemine değinen Parlak, "Önceden apartmandaki kat maliklerinin birlik olması gerekiyordu. Ama yeni kanuna göre, yüzde 50+1 kişi kabul ettiği zaman kentsel dönüşüme gidilebilecek. Fakat Eskişehir'de bu çok çabuk olacak bir durum değil. Bunun hızlandırılması için denetimlerin sadece bakmakla değil eski binaların hepsine deprem dayanıklılık testinin yapılması gerekiyor. Bu da tabi maliyetli bir şey. Kat malikleri açısından da maliyetli. Bu Eskişehir için hemen olacak bir durum değil, biraz süreye yayılacak. Belediyelerin kentsel dönüşüm bürolarının yetkilendirdiği kişilerin binalardan test alması gerekiyor. Bina depreme dayanıklı mı değil mi diye testten geçmesi gerekiyor. Yani sadece test yapmadan bakmakla binanın sağlam olup olmadığı kesinleşemez. Bu işi belediyeler yapıyor" dedi.

"Hem şehrimiz hem de yaşam kalitemiz açısından çok iyi olacak"

Vatandaşlar için kentsel dönüşüm yasasın ekonomik boyutunu değerlendiren Parlak, eski binaların dönüşümünün iyi olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bir tane evi olan insanlar var, emekli olan insanlar var. Bu maliyetli bir proje olduğu için herkes bunu yapamayabilir. Tamamen maddi imkânlara bağlı. Sonuçta devlet bunlar için yardımda bulunuyor. Uygun kredi vermesi gerekiyor. Emekli biri bu krediyi ödeyemez başka bir geliri yoksa. Her şeyden önce insan hayatı çok değerli. Eskişehir 2. derece deprem bölgesi. Deprem gerçeği hep var. İnsanların ölmesini kesinlikle istemiyorum. Bir emlakçı olarak herkesin yeni binalarda oturmasını istiyorum. Eski binaların hepsinin dönüştürülmesi gerçekten çok iyi olacak. Hem şehrimiz hem de yaşam kalitemiz açısından çok iyi olacak. Yenilenen binalar sayesinde can ve mal kaybı da en aza indirilecek. Apartman yöneticilerinin üzerine düşen bu yeni alan kararı kat maliklerine iletmesi, bilgi vermesi, hep beraber düşüncelerini paylaşıp bunu hayata geçirmeleri çok önemli."


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sağanak yağış Şavşat'ta etkili oldu, cadde ve sokaklar suyla doldu
Sağanak yağış Şavşat'ta etkili oldu, cadde ve sokaklar suyla doldu
Manavgat Belediyesi'nden temizlik seferberliği
Manavgat Belediyesi'nden temizlik seferberliği
Kırık Tüneli kazı ve destek çalışmaları yüzde 90, nihai beton çalışmaları ise yüzde 78 oranında tamamlandı
Kırık Tüneli kazı ve destek çalışmaları yüzde 90, nihai beton çalışmaları ise yüzde 78 oranında tamamlandı
Başkan Büyükkılıç: "DSİ-Yeni Sanayi Katlı Kavşağı Kayseri'mize hayırlı, uğurlu olsun"
Başkan Büyükkılıç: "DSİ-Yeni Sanayi Katlı Kavşağı Kayseri'mize hayırlı, uğurlu olsun"
Son Haberler
Yeşilköy'de İSKİ'ye kanalizasyon suyu tepkisi: "Denizde oluşan kirlilik nedeniyle canlılar zarar gördü"
Yeşilköy'de İSKİ'ye kanalizasyon suyu tepkisi: "Denizde...
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın makam aracı kazaya karıştı
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın makam aracı kazaya...
Sağanak yağış Şavşat'ta etkili oldu, cadde ve sokaklar suyla doldu
Sağanak yağış Şavşat'ta etkili oldu, cadde ve sokaklar suyla...
İstanbul Kastamonuspor Başkan Dr. İlker Dilek'ten TFF'ye amatör futbol çağrısı
İstanbul Kastamonuspor Başkan Dr. İlker Dilek'ten TFF'ye amatör...
Sel felaketinde hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Sel felaketinde hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Hamas ile İsrail arasında 4'ncü esir takası tamamlandı
Hamas ile İsrail arasında 4'ncü esir takası tamamlandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi