• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "Enerji Sektörü Acil Durum Tatbikatı" yapıldı
Ekonomi
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 - 16:28

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca "Enerji Sektörü Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Muğla'da orman yangınlarının enerji sektörüne etkilerini gözlemlemek amacıyla tatbikat düzenledi

Ekonomi
31 Ekim 2023 - 16:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Muğla'da orman yangınlarının enerji sektörüne etkilerini gözlemlemek amacıyla tatbikat düzenledi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde kurulan Acil Durum Kriz Yönetim Merkezi'nde kriz yönetimi gerçekleştirilirken orman yangınının sektöre etkilerini azaltacak aksiyonlar alındı.

Bu kapsamda, Elektrik Kaynaklı Acil Durum Kriz Yönetim Kurulu, Bakanlık'ta toplandı. Kurul, Muğla'da meydana gelen orman yangını senaryosu üzerine bir müdahale yönetimi gerçekleştirdi. Müdahale yönetiminde, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), ADM EDAŞ ve Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ'de kurulan kriz merkezleriyle irtibata geçilerek olası bir yangında yapılması gerekenler ele alındı ve eksiklikler tespit edildi.

Bakanlık Acil Durum Kriz Yönetim Stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilen ve 109 personelin katıldığı tatbikatta kamu-özel sektör iş birliği test edildi.

Tatbikat kapsamında oluşturulan senaryoya göre, 31 Ekim 2023'te sabah 09.00'da Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Dereköy-Çakıralan mevkisinde bir orman yangını meydana geldi. Yangın, Bağdamları Mahallesi'nde bulunan Yeniköy Termik Santrali ve Şalt Sahası'na doğru ilerledi. Santral sahasındaki itfaiye ekipleri ve bölge itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Müdahale esnasında TEİAŞ emniyet kaynaklı olarak kesintiler yaptı. Kaybedilen üretim, Atatürk HES ve Akköprü HES'ten telafi edildi. Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ üretimi tamamen durdurdu ve personeli tahliye ederek stok sahasında bulunan kömürün üzerini köpükle kapattı.

ADM EDAŞ da yangından kaynaklı bir noktada meydana gelen iletken kopuğuna müdahale etti, bir alçak bir de yüksek gerilim seviyesindeki kullanıcıların jeneratör vasıtasıyla enerjilendirilmesini sağladı. Senaryoya göre, yangın saat 13.30'da kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları başlatıldı.

Tatbikatta, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim AŞ'nin saha kısmı ve masa kısmı tatbik edildi. TEİAŞ'ın yangın meydana gelen bölgedeki iletim hatlarına müdahalesi videolu bağlantılarla gözlemlendi. Bölgede faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketi ADM EDAŞ'ın yangından etkilenen enerji nakil hatları ile sahada özellikle jeneratörle çalışması elzem bölgelere yönelik aldığı aksiyonlar takip edildi. Orman yangınında ADM EDAŞ'ın personel ve ekipman ihtiyacı göz önünde bulundurularak Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi ile koordinasyon halinde çalışması gözlendi.

Tatbikatın yapıldığı bölgede, 2021 yılında bir orman yangını meydana gelmiş, kontrol altına alınan yangında üretim kaybı yaşanmıştı. Gerçekleştirilen tatbikatta bu yangından sonra alınan önlemler de masaya yatırıldı.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi
Soykırım suçlusu Ratko Mladiç'in ölmek üzere olduğu gerekçesiyle...
Kumlu'da samanlık yangını
Kumlu'da samanlık yangını
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
HBB öğrencileri sınavda sürecinde yalnız bırakmıyor
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Hatay'da Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Başkan Yapar, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay'dan İtalya maçı açıklaması:
A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay'dan İtalya maçı açıklaması:

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi