• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Enerjimiz Eşit Projesi üç yılda üçüncü kez ödüle layık görüldü
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 13:21

Enerjimiz Eşit Projesi üç yılda üçüncü kez ödüle layık görüldü

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Enerjimiz Eşit" projesi ile Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü. Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Bu

Bilim ve Teknoloji
14 Nisan 2023 - 13:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Enerjimiz Eşit" projesi ile Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü. Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Bu projeyle sektörümüze yönelik önyargıları kırıp, kadınların enerji sektörüne kazandırılmasına katkı sunarak ülkemizin enerjisine enerji katıyoruz" dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan OEDAŞ, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki Enerjimiz Eşit projesiyle aldığı ödüllere bir yenisini ekledi. 2021 yılında EBRD'nin düzenlediği Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde gümüş madalyaya, 2022 yılında ise T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde Enerjide Örnek Şirket ödülüne layık görülen OEDAŞ bu kez de Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından gerçekleştirilen ödül programında, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci kategorisinde Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'nü kazandı. Ödül, 24 Mayıs Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek törende takdim edilecek.

"Toplumsal cinsiyet eşitliği temelli bir dönüşüm yaşamalıyız"

2019 yılında hayata geçirdikleri Enerjimiz Eşit projesiyle kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri (WEP's) imzacısı şirket olmanın verdiği sorumlulukla önce kendi içimizden başlayarak, sektörümüzde ve etkili olduğumuz her alanda fırsat eşitliğini savunuyor, bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz enerji sektöründe istihdam edilen kadın çalışan oranının düşük olması, sektörün, toplumsal cinsiyet eşitliği temelli bir dönüşüm yaşaması gerektiğini gösteriyor. Biz de içinde bulunduğumuz topluma değer katma vizyonumuz ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanıyoruz. Böylece önyargıları kırıp kadınların enerji sektörüne kazandırılmasına katkı sunarak ülkemizin enerjisine enerji katıyoruz. Bu çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması da toplumsal cinsiyet eşitliği alanına güçlü bir şekilde eğilmemiz noktasında bizlere güç veriyor" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dronlarla 29 kaçak trafo ve anız yakanlar tespit edildi
Dronlarla 29 kaçak trafo ve anız yakanlar tespit edildi
ASELSAN'dan 40 milyon dolarlık üretim ve test yatırımı
ASELSAN'dan 40 milyon dolarlık üretim ve test yatırımı
Vali Musa Işın'dan Ulu Camii'nin dijital rehber sistemini hazırlayan eğitimcilere tebrik
Vali Musa Işın'dan Ulu Camii'nin dijital rehber sistemini hazırlayan eğitimcilere tebrik
Bilim Samsun'la Griden Yeşile Projesi başladı
Bilim Samsun'la Griden Yeşile Projesi başladı
Son Haberler
Bitlis'te derede kaybolan 13 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
Bitlis'te derede kaybolan 13 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları...
Bakan Göktaş: "Bugün, 11 bin 22 çocuğumuz koruyucu ailelerinin yanında sevgiyle büyüyor"
Bakan Göktaş: "Bugün, 11 bin 22 çocuğumuz koruyucu ailelerinin...
Tramvay hattına düşen dal seferleri aksattı
Tramvay hattına düşen dal seferleri aksattı
İçişleri Bakanlığı, 11 ildeki 362 uyuşturucu tacirine yakalama kararı verildiğini bildirdi
İçişleri Bakanlığı, 11 ildeki 362 uyuşturucu tacirine yakalama...
Ardahan ovasında yiyecek arayan tilki görüntülendi
Ardahan ovasında yiyecek arayan tilki görüntülendi
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce engelliler muhatap bulamıyordu"
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce engelliler muhatap bulamıyordu"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi