• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. Enerjimiz Eşit Projesi üç yılda üçüncü kez ödüle layık görüldü
Bilim ve Teknoloji
Yayınlanma: 14 Nisan 2023 - 13:21

Enerjimiz Eşit Projesi üç yılda üçüncü kez ödüle layık görüldü

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Enerjimiz Eşit" projesi ile Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü. Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Bu

Bilim ve Teknoloji
14 Nisan 2023 - 13:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği "Enerjimiz Eşit" projesi ile Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'ne layık görüldü. Sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Bu projeyle sektörümüze yönelik önyargıları kırıp, kadınların enerji sektörüne kazandırılmasına katkı sunarak ülkemizin enerjisine enerji katıyoruz" dedi.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini sağlayan OEDAŞ, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki Enerjimiz Eşit projesiyle aldığı ödüllere bir yenisini ekledi. 2021 yılında EBRD'nin düzenlediği Sürdürülebilirlik Ödülleri'nde gümüş madalyaya, 2022 yılında ise T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni'nde Enerjide Örnek Şirket ödülüne layık görülen OEDAŞ bu kez de Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından gerçekleştirilen ödül programında, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci kategorisinde Kadın Dostu Markalar 2023 Farkındalık Ödülü'nü kazandı. Ödül, 24 Mayıs Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek törende takdim edilecek.

"Toplumsal cinsiyet eşitliği temelli bir dönüşüm yaşamalıyız"

2019 yılında hayata geçirdikleri Enerjimiz Eşit projesiyle kadın istihdamının az olduğu enerji sektöründe toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, "Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleri (WEP's) imzacısı şirket olmanın verdiği sorumlulukla önce kendi içimizden başlayarak, sektörümüzde ve etkili olduğumuz her alanda fırsat eşitliğini savunuyor, bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz enerji sektöründe istihdam edilen kadın çalışan oranının düşük olması, sektörün, toplumsal cinsiyet eşitliği temelli bir dönüşüm yaşaması gerektiğini gösteriyor. Biz de içinde bulunduğumuz topluma değer katma vizyonumuz ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanıyoruz. Böylece önyargıları kırıp kadınların enerji sektörüne kazandırılmasına katkı sunarak ülkemizin enerjisine enerji katıyoruz. Bu çalışmalarımızın ödüllerle taçlandırılması da toplumsal cinsiyet eşitliği alanına güçlü bir şekilde eğilmemiz noktasında bizlere güç veriyor" dedi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
GençBizzTech 2026 Türkiye Finali tamamlandı
GençBizzTech 2026 Türkiye Finali tamamlandı
Öğrencilerden askeri saha operasyonlarına otonom müdahale aracı
Öğrencilerden askeri saha operasyonlarına otonom müdahale aracı
Sinop'ta öğrencilere siber farkındalık eğitimi
Sinop'ta öğrencilere siber farkındalık eğitimi
Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda Bilim Rüzgarı: 19 proje görücüye çıktı
Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu'nda Bilim Rüzgarı: 19 proje görücüye çıktı
Son Haberler
Tokat'ta çöp kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Tokat'ta çöp kamyonu ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Eski başkanların ismi komisyondan oy çokluğuyla geçti
Eski başkanların ismi komisyondan oy çokluğuyla geçti
Kütüphane için anlamlı dayanışma etkinliği
Kütüphane için anlamlı dayanışma etkinliği
Duyarsız sürücüler diğer sürücüleri çileden çıkarıyor
Duyarsız sürücüler diğer sürücüleri çileden çıkarıyor
Bilecik'te kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Bilecik'te kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce engelliler muhatap bulamıyordu"
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce engelliler muhatap bulamıyordu"

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi