• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Enkazdan 40 saat sonra çıkarılan Aysima, kendisini kurtaran ekiplerle görüştü
Genel
Yayınlanma: 01 Mart 2023 - 19:28

Enkazdan 40 saat sonra çıkarılan Aysima, kendisini kurtaran ekiplerle görüştü

Genel
01 Mart 2023 - 19:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enkazdan 40 saat sonra çıkarılan Aysima, kendisini kurtaran ekiplerle görüştü

KAHARAMANMARAŞ merkezli depremlerde Malatya'da Zorlu Apartmanı'nın enkazından 40 saat sonra çıkarılan Aysima Yılmaz (12), kendisini kurtaran Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleriyle telefonda görüştü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Malatya'da enkaz altında kalanlar için başlatılan çalışmalara katılan Elazığ Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü arama- kurtarma ekipleri, 6 katlı Zorlu Apartmanı'nda Aysima Yılmaz'ı depremin 40'ıncı saatinde enkaz altından kurtardı. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Yılmaz'ın ailesi, Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret ederek ekiplere teşekkürlerini iletti. Daha sonra ekipler Aysima Yılmaz ile telefonla görüştü.

'ALLAH'A HAMDOLSUN SAPASAĞLAM'

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Halil Başgün, depremin ardından Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın talimatıyla kriz merkezine hareket ettiklerini belirterek, "18 kişilik kurtarma ekibi 3 araçla birlikte, bunun dışında da temiz su için bir tane su tankeri Kızılay'ın emrine verilmek şartıyla ekiplerimizi Malatya'ya yönlendirdik. Malatya'da ekiplerimiz ilk saatlerden itibaren büyük bir özveri ile çalıştılar. 28 vatandaşımızı, arkadaşlarımız canlı olarak çıkardı. Malatya'daki ikinci büyük depremde arkadaşlarımız enkazdan canlı çıkarıyorlardı. O enkazdan çıkan arkadaşlarımızdan Aysima'nın ailesi biraz önce geldi, teşekkür etmek için bizleri ziyaret ettiler. Bu arada Aysima'yla canlı olarak görüştük. Allah'a hamdolsun sapasağlam. Gönlümüz arzu eder ki bütün yaralarımız da enkazdan çıkan kardeşlerimiz de sapla sağlam ailelerine kavuşsunlar" dedi.

'KORKMAMASI İÇİN SÜREKLİ ELİNİ TUTTUM'

Elazığ Belediyesi İtfaiye Amiri Atilla Aytekin ise enkaz altındaki Aysima'nın korkmaması için elini tuttuğunu ifade ederek, "Temelli Caddesi Zorlu Apartmanı'nda akşam üzeri Aysima'nın sesini duymaya başladık. Enkazda dinleme yaptıktan sonra kendisinin bayıldığını ve sesini çıkardıktan sonra bütün ekibimizle oraya yöneldik. Televizyon üstüne devrilmişti, ayakları sıkışmıştı. Ona ulaştıktan sonra direkt elini tuttum. 'Aysima nasılsın' dedim. 'Ağabey sadece ayaklarım şu an ağrıyor' dedi. 'Başka bir yerinde bir sıkıntı var mı'? diye sorunca 'yok' dedi. Enkazı ayırmaya başladım. Sürekli elini tutuyordum korkmasın diye. Temiz hava için enkazı komple kaldırdık. Şu anda çok sevinçliyim. Onu en son ambulansa bindirirken 'Seni görmeye geleceğim' dedim. Şu an onunla görüştüğüm için de çok sevinçliyim. Bir çocuğu çıkartırken insan kendi ailesiymiş gibi davranıyor" diye konuştu.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Akdeniz'de 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Ev Yaşamı' paneli düzenlendi
Akdeniz'de 'Özel Gereksinimli Bireyler ve Ev Yaşamı' paneli...
Yüreğir'de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Yüreğir'de kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
Dolandırıcılıktan aranan şahıs yakalandı
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
İçişleri Bakanı Çiftçi Erzurum'da
Kaymakam Dalak'tan üreticiye destek
Kaymakam Dalak'tan üreticiye destek
DTÖ, küresel mal ticareti büyümesinin ilk çeyrekte zayıf kalabileceğini bildirdi
DTÖ, küresel mal ticareti büyümesinin ilk çeyrekte zayıf kalabileceğini bildirdi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi