• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Enkazdan çıkarılan çift engelli iki çocuğuyla konteyner kentte yaşıyor
Genel
Yayınlanma: 11 Nisan 2023 - 14:35

Enkazdan çıkarılan çift engelli iki çocuğuyla konteyner kentte yaşıyor

Hatay'da depremde yıkılan evlerinin enkazından çocuklarıyla 4 saat sonra kurtarılan Fevzi Fakı: - "Oğlumun tekerlekli sandalyesi enkazda kaldı. Şu anda daha küçük bir tekerlekli sandalyeyle idare ediyoruz" - Ailesiyle konteyner kente yerleşen Nezahat Fakı: - "İkisi de bana muhtaç. Evlerimiz yapılsa gidip otursak daha rahat ederiz"

Genel
11 Nisan 2023 - 14:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
SAVAŞ GÜLER/ANIL KURU - Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da, evleri yıkıldıktan sonra enkazdan çıkarılan çift, hayata zihinsel ve bedensel engelli 2 evladıyla tutunmaya çalışıyor.

Fevzi-Nezahat Fakı çiftinin çocukları yüzde 90 engelli Mehmet Ali (39) ve yüzde 40 engelli Fidan'la (33) yaşadıkları Esenlik Mahallesi'ndeki evleri 6 Şubat'taki ilk depremde yıkıldı.

Depremden yaklaşık 4 saat sonra her ikisi de hem zihinsel hem bedensel engelli çocuklarıyla enkaz altından çıkarılan çift, Büyükdalyan Konteyner Kenti'nde engelli çocuklarıyla acılarını bastırmaya çalışıyor.

- Tekerlekli sandalye enkaz altında kalınca zorlanıyor

Yaşadığı zorlu süreci AA muhabiriyle paylaşan 68 yaşındaki Fevzi Fakı, emekli olduktan sonra krediyle aldıkları evin borcunun iki yıl önce bittiğini söyledi.

Daha rahat bir yaşantı süreceklerini düşünürken depremler nedeniyle evlerinin yıkıldığını aktaran Fakı, "Allah devlete zeval vermesin. Tek isteğim evimize geri dönebilmek. İnşallah o da gerçekleşir. Engelli çocuklarımız var. Zamanımın çoğunu özellikle de oğlum için ayırıyorum." dedi.

Oğlunun en çok sevdiği şeyin tekerlekli sandalyeyle gezmek olduğunu belirten Fakı, "Eşim, günlük temizliğini yapıp yemeğini yedirdikten sonra dışarıya çıkıyoruz. Oğlumun tekerlekli sandalyesi enkazda kaldı. Şu anda daha küçük bir tekerlekli sandalyeyle idare ediyoruz. Bu beni gezdirirken zorluyor." ifadesini kullandı.

Fakı, şeker hastası olduğunu, oğluyla yaptığı yürüyüş sayesinde kullandığı hapları bırakmaya başladığını dile getirdi.

- Memleketlerine geri döndüler

Çocuklarının tüm ihtiyacına yetişmeye çalışan 61 yaşındaki anne Nezahat Fakı ise depremin çok şiddetli olduğunu, çaresizlikten o anda hiçbir şey yapamadıklarını kaydetti.

Sarsıntıların geçmesinin ardından 4 saat kurtarılmayı beklediklerini vurgulayan Fakı, "Kocaeli'de bir hayırseverin evinde bir ay kadar misafir olduk. Çocuklarımız engelli olunca rahat edemedik ve kendi isteğimizle geri döndük. Şimdi buradaki konteyner kentte yaşıyoruz. En güzel yıllarım bu çocuklara bakmakla geçti. İkisi de bana muhtaç. Evlerimiz yapılsa, gidip otursak daha rahat ederiz." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Edremit Belediyesi halk buluşmalarını sürdürüyor
Edremit Belediyesi halk buluşmalarını sürdürüyor
Kampüste DÜFest 2026 heyecanı başladı
Kampüste DÜFest 2026 heyecanı başladı
KUMSmall'da engeller değil yetenekler sahnedeydi
KUMSmall'da engeller değil yetenekler sahnedeydi
Yıldırım düşen çatıda tamirat yapan 2 işçi yaralandı
Yıldırım düşen çatıda tamirat yapan 2 işçi yaralandı
Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için 'Empati Parkuru' kuruldu
Engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için 'Empati Parkuru'...
Polonya'ya giden Ukraynalıların sayısı 11 milyonu geçti
Polonya'ya giden Ukraynalıların sayısı 11 milyonu geçti

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi