• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Enrico Macias Çeşme Festivali kapsamında konseri verdi  
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 22 Eylül 2023 - 12:21
Güncelleme: 22 Eylül 2023 - 12:21

Enrico Macias Çeşme Festivali kapsamında konseri verdi  

Kültür-Sanat
22 Eylül 2023 - 12:21
Güncelleme: 22 Eylül 2023 - 12:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enrico Macias Çeşme Festivali kapsamında konseri verdi  
- ÇEŞME Festivali, Enrico Macias'ın verdiği konserle başladı. Macias'ı izlemeye gelen yüzbinler sanatçıyı ayakta alkışladı. Ünlü Fransız sanatçı konser sonunda Ajda Pekkan'ın 'Hoşgör Sen' şarkısının bir bölümünü de Türkçe söylemesi uzun süre alkış aldı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, konserin sonunda ünlü sanatçıya teşekkür çiçeğini oğlu Nazım Çetin Oran'la birlikte takdim etti.

Bu yıl 21-24 Eylül tarihleri arasında 'Akdeniz' temasıyla düzenlenen Çeşme Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Festival kapsasında Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias sahne aldı. Çeşmelilere performansıyla müzik ziyafeti yaşatan ünlü sanatçıyı dinlemeye gelenler arasında Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, eşi Nuriş Oran, oğlu Nazım Çetin Oran ve şarkıcı Cem Adrian da vardı. Ünlü Fransız sanatçı konser sonunda Ajda Pekkan'ın 'Hoşgör Sen' şarkısının bir bölümünü de Türkçe söylemesi büyük alkış aldı.  

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR ÇEŞME'DE BULUŞACAK

Enrico Macias'ın muhteşem performansıyla başlayan konserler, bugün saat 19.00'da ismini, Makedonya ve Bulgaristan'da, telli çalgılardan oluşan 'küçük fasıl heyeti' anlamına gelen 'Calgija' kelimesinden alan ve Balkan kökleri ile yaşadıkları coğrafyayı müzikle bir araya getiren Çalgiya İzmir'in Aya Haralambos Kültür Merkezi'ndeki eşsiz nameleri ile devam edecek. Saat 21.30'da ise Caz ve Akdeniz müziğinin efsanelerinden biri Tunus asıllı Fransız şarkıcı Dany Brillant, Çeşme Amfi'de sahne alacak.

23 Eylül Cumartesi, saat 19.30'da Arap ve Akdeniz ezgilerini, modern caz ile klasik müzik etkilerini ustaca birleştiren, Lübnan doğumlu Rabih Abou-Khalil, Çeşme Meydan'da herkesi büyüleyecek. Aynı gün saat 21.30'da duygusal sözleri, güçlü sesiyle Ege, müziğin ritmiyle kalpleri coşturacak. Festivalimizin son günü 24 Eylül Pazar, saat 19.00'da Rumca, Türkçe, Ladino ve Arapça notaların dansıyla İzmirli grup Salut de Smyrne Aya Haralambos'ta sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin son günü ise saat 21.30'da bir döneme adını yazdıran Gypsy Kings'in devamı olan, Flamenko gitarları ve etkileyici vokalleriyle dünyayı peşinden sürükleyen Chico & the Gypsies Çeşme Amfi'de muhteşem bir kapanış yapacak.

"AMACIMIZ ÇEŞME'DEN BARIŞ MESAJI VERMEK"

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, konserdeki konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:

"Festivallerin efsanesi Çeşme Festivalinin açılış gecesinde Enrico Macias'ı misafir ettik. Akdeniz'in bir efsanesi Cezayir asıllı Fransız şarkıcı tamamı dolu bir amfitiyatro da Çeşme ailemize ve misafirlerimize unutulmaz, muhteşem bir akşam yaşattı. Bu akşam da Tunus asıllı Fransız şarkıcı Dany Brillant ile birlikte olacağız." 

 


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Akyazı'da 5 bin öğrenci tiyatro ile buluşuyor
Uluslararası öğrencilerden Çameli'ye kültür ziyareti
Uluslararası öğrencilerden Çameli'ye kültür ziyareti
Son Haberler
Isparta'da sağanak etkili oldu
Isparta'da sağanak etkili oldu
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Kilis'te "3. Uluslararası Mercidabık Kongresi"
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Çay içmeye geldiler, fren yerine gaza basınca gözlükçüye daldılar
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı
Batman'da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı...
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Burhaniyeli avcılar Bahar Bayramında buluştu
Kastamonu'da UNESCO sevinci: 657 yıllık Mahmutbey Camii ziyaretçilerini bekliyor
Kastamonu'da UNESCO sevinci: 657 yıllık Mahmutbey Camii ziyaretçilerini bekliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi