• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EPDK Başkanı Yılmaz'dan "güvence bedeli" açıklaması:
Ekonomi
Yayınlanma: 25 Şubat 2023 - 09:21

EPDK Başkanı Yılmaz'dan "güvence bedeli" açıklaması:

"OHAL süresi boyunca depremzede vatandaşlarımız güvence bedeli ödemeyecek" - "Aksi davranıp güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşlarımızı mağdur eden şirketler bedelini ağır öder"

Ekonomi
25 Şubat 2023 - 09:21
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşların olağanüstü hal (OHAL) süresi boyunca güvence bedeli ödemeyeceğine yönelik karar alındığını anımsatarak, "Aksi davranıp güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşlarımızı mağdur eden şirketler bedelini ağır öder." ifadelerini kullandı.

EPDK'den yapılan yazılı açıklamada, afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşların, ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın, elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresi boyunca güvence bedeli ödemeyeceğinin geçen hafta karara bağlandığı anımsatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yılmaz, kurum yetkililerinin elektrik ve doğal gaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile toplantı yaparak güvence bedeli konusunda depremzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli uyarıları yaptığını bildirdi.

Ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğini vurgulayan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Asrın felaketinin ardından milletimiz de sektörümüz de büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah yaraları el birliğiyle ve hızla saracağız. Güvence bedeli konusunda da şirketleri çok net bir dille uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz, hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak. Bu konudaki kararımız net ve titizlikle de uygulanmasını istiyoruz. OHAL süresi boyunca depremzede vatandaşlarımız güvence bedeli ödemeyecek. Aksi davranıp güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşlarımızı mağdur eden şirketler bedelini ağır öder."

EPDK'nin aldığı kararın ardından OHAL kararı alınan ve afet bölgesi ilan edilen illerde depremden etkilendiğini e-Devlet platformundan veya herhangi bir nüfus müdürlüğünden alınan tarihçeli yerleşim yeri (ikametgah) belgesi, valilik, kaymakamlık gibi idari birimlerden alınan yazılar, elektrik, su, doğal gaz aboneliklerine ait faturalar ya da faturaların mobil ekran görüntüsü gibi belgelerle gösteren elektrik ve doğal gaz abonelerinden yeni abonelik işlemlerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Depremden önce afet bölgesinde yaklaşık 6 milyon elektrik, 1 milyon 700 bin de doğal gaz abonesi bulunurken, bu aboneler elektrikte meskende asgari 420 lira, doğal gazda ise 1430 lira güvence bedeli ödüyordu.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
STSO Başkan adayı Eken: "Şehit aileleri ve gazilerimiz milletimizin baş tacıdır"
STSO Başkan adayı Eken: "Şehit aileleri ve gazilerimiz milletimizin baş tacıdır"
Başkan Memet Aslan'dan Tahran-Van uçuşlarına tam destek: "Kent ekonomisi, sanayicimiz ve tüccarımız kazanacak"
Başkan Memet Aslan'dan Tahran-Van uçuşlarına tam destek: "Kent ekonomisi, sanayicimiz ve tüccarımız kazanacak"
10 bin 66 üreticinin yüzünü güldüren projede sahada dağıtım takvimi işliyor
10 bin 66 üreticinin yüzünü güldüren projede sahada dağıtım takvimi işliyor
Boyraz'dan ULUSDER'e ziyaret: "Malatya'nın kaybedecek zamanı yok"
Boyraz'dan ULUSDER'e ziyaret: "Malatya'nın kaybedecek zamanı yok"
Son Haberler
Fatih Tekke: "Kritik bir maç kazandık"
Fatih Tekke: "Kritik bir maç kazandık"
Refahiye'de 19. Bal Festivali coşkusu
Refahiye'de 19. Bal Festivali coşkusu
Özhan Pulat: "Futbola dair doğru yaptığımız işler var ama bu doğru yaptığımız işleri arttırmalıyız"
Özhan Pulat: "Futbola dair doğru yaptığımız işler var ama...
Bingöl'deki yangın kontrol altına alındı
Bingöl'deki yangın kontrol altına alındı
Akdeniz Oyunları'nda Doğan Kaya'dan bronz madalya
Akdeniz Oyunları'nda Doğan Kaya'dan bronz madalya
ABD'li model Bella Hadid'den depremzedelere yardım
ABD'li model Bella Hadid'den depremzedelere yardım

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi