• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erbakan: Orta Vadeli Program, enflasyonun ortadan kaldırılmasına vesile olabilecek gibi gözükmüyor
Siyaset
Yayınlanma: 09 Eylül 2023 - 18:39

Erbakan: Orta Vadeli Program, enflasyonun ortadan kaldırılmasına vesile olabilecek gibi gözükmüyor

Siyaset
09 Eylül 2023 - 18:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erbakan: Orta Vadeli Program, enflasyonun ortadan kaldırılmasına vesile olabilecek gibi gözükmüyor

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Orta Vadeli Program'la ilgili değerlendirmede bulunarak, "Dostun en iyisi acı söyleyendir' sözünden hareketle en son açıklanan orta vadeli ekonomik programla ilgili Yeniden Refah Partisi olarak bir değerlendirmede bulunmak istiyorum. Orta Vadeli Program, üzülerek ifade ediyorum ki, maddi sıkıntıların ortadan kaldırılmasına, ekonominin düzeltilmesine, enflasyonun ortadan kaldırılmasına, milletin yükünün hafifletilmesine, dar gelirlinin alım gücünün, refah seviyesinin artırılmasına vesile olabilecek bir program gibi gözükmüyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Erzurum teşkilatının 3'üncü olağan genel kurulunu katıldı. İbrahim Erkal Kültür Merkezi'ndeki kongrede konuşan Erbakan, parti olarak ilk girdikleri 14 Mayıs seçimlerinde yüzde 3'e yakın oy alarak bileklerinin hakkıyla 5 milletvekili çıkardıklarını söyledi. 21 sene aradan sonra milli görüşü yeniden Meclise taşıdıklarını ifade eden Erbakan, "Tıpkı 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2024 seçimlerine de Yeniden Refah Partisi olarak damgamızı vuracağız ve aziz milletimizi özlemiş olduğu o efsane milli görüş belediyecilik anlayışına yeniden kavuşturacağız" diye konuştu.

'VERİLEN SÖZLER TUTULMALIDIR'

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisi olarak ülke, millet, devlet ve yeni neslin geleceği için Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girdiklerini, herhangi bir pazarlık yapmadan bu adımı attıklarını hatırlatan Erbakan, şunları söyledi:

"Milletimiz yaşadığı bütün ekonomik sıkıntılara rağmen enflasyona rağmen geçim derdine rağmen devletinin, ülkesinin, vatanının geleceğini düşündü ve seçimlerde üzerine düşeni yaptı. Cumhur İttifakına destek oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesine vesile oldu. Fakat bunun arkasından görev bizlerde düşüyor. Başta, hükümete iktidara düşüyor. Bütün sıkıntılarına rağmen dişini sıkarak ta olsa ülkesinin, milletinin, geleceği, bekası için tavır alan bu aziz milletimize verilen sözlerin tutulma vaktidir. Bu aziz milletimizin maddi manevi sıkıntılarından kurtarılması için gerekenlerin yapılması vaktidir. Geçim derdinin ortadan kaldırılması enflasyonun, ortadan kaldırılması alım gücünün, refah seviyesinin artırılması, iş imkanları ve istihdamın oluşturulması. Bu adımların acilen atılmasını 85 milyon milletimiz iktidardan ve hükümetten elbette ki beklemektedir."

OVP ELEŞTRİSİ

Konuşmasında geçen günlerde açıklanan Orta Vadeli Programla ilgili değerlendirmede bulunan Erbakan, "Dostun en iyisi acı söyleyendir' sözünden hareketle en son açıklanan orta vadeli ekonomik programla ilgili Yeniden Refah Partisi olarak bir değerlendirmede bulunmak istiyorum. Orta Vadeli Program, üzülerek ifade ediyorum ki, maddi sıkıntıların ortadan kaldırılmasına, ekonominin düzeltilmesine, enflasyonun ortadan kaldırılmasına, milletin yükünün hafifletilmesine, dar gelirlinin alım gücünün, refah seviyesinin artırılmasına vesile olabilecek bir program gibi gözükmüyor. 2022 yılında 143 milyar lira olan bütçe açığının 2023 yılı sonu itibariyle 1 trilyon 633 milyar liraya çıkacağı bu programda öngörüldü. 2024 yılında bütçe açığı 2 trilyon 652 milyar lira olacak deniyor. Denk bütçe yapılmadan borçlanmaya devam ederek, borç faizi ödemekten kurtulamayacağımızı yıllardan beri ifade ediyorum. Orta vadeli program denk bütçe hedefinden çok ama çok uzakta olduğumuzu gösteriyor. Denk bütçenin mutlaka gerçekleştirilmesi, bu açıklardan kurtulmak hayati önem taşımaktadır. Faiz ödemeleri, 2022 yılında 325 milyar lira faz ödemesi, 2023 yılında 663 milyar lira faiz ödemesi. Hani faizden kurtulacaktık. Yüzde 104 artıyor faiz ödemeleri. 2024'te 1 trilyon 277 milyar liraya çıkıyor devletin ödeyeceği faiz miktarı. Bu orta vadeli programa göre önümüzdeki 3 senede devlet 5 trilyon 431 milyar lira borç faizi ödeyecek. Devlet varlıkları satılmaya devam ediyor. 2023 yılında 12 milyar liralık özelleştirme 2024 yılında yüzde 100 artıyor 25 milyar lira oluyor. 2025 yılında 30 milyar, 2026 yılında 35 milyar liralık özelleştirme. Devletin, milletin, kamuya ait olan malların satılması demektir. Borç faizine bunların aktarılması demektir. Orta vadeli program vergi yükünün arttığını gösteriyor. Vergiler astronomik bir şekilde artamaya devam ediyor. 2022 de 2.4 trilyon lira yıllık vergi toplanırken 2026'da 11,5 trilyon lira vergi toplayacağım diyor. Yani 4 senede toplayacağı vergi miktarı 5 misli artıyor" diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan, Erbakan'a anne ve babasıyla birlikte çizilen bir tablosu, partililer de üzerinde ismi bulunan Erzurumspor forması hediye etti. Erbakan, partisinde bugüne kadar görev alan yöneticilere de teşekkür plaketi verdi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Denizli Büyükşehir Akkent Mahallesi'nde sıcak asfalt çalışmalarına başladı
Denizli Büyükşehir Akkent Mahallesi'nde sıcak asfalt çalışmalarına başladı
Minik öğrencinin davetine Başkan Bozkurt'tan anlamlı ziyaret
Minik öğrencinin davetine Başkan Bozkurt'tan anlamlı ziyaret
Bakan Göktaş: "Bu ay toplam 7,12 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık"
Bakan Göktaş: "Bu ay toplam 7,12 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık"
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Bakan Çiftçi, Erzurum'da TÜGVA'nın İhtisas Akademi Programı'na katıldı
Son Haberler
Vali Dr. Erdinç Yılmaz'dan Aile Haftası mesajı
Vali Dr. Erdinç Yılmaz'dan Aile Haftası mesajı
Kültür ve edebiyatın izinde kurulan gönül köprüsü Çameli'de güçlendi
Kültür ve edebiyatın izinde kurulan gönül köprüsü Çameli'de...
Vali Yılmaz: "Eskişehir, Türk havacılık tarihinin kalbidir"
Vali Yılmaz: "Eskişehir, Türk havacılık tarihinin kalbidir"
Gaziantep'te 'Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi
Gaziantep'te 'Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma...
İzmirli sanatçı, uluslararası akordeon festivalinde jüri üyeliği yaptı
İzmirli sanatçı, uluslararası akordeon festivalinde jüri üyeliği...
Ümraniye Belediyesinden toplu sünnet şöleni
Ümraniye Belediyesinden toplu sünnet şöleni

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi