• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Erciyes'te 2 bin 650 metre yükseklikte meteor yağmuru
Genel
Yayınlanma: 13 Ağustos 2023 - 00:43

Erciyes'te 2 bin 650 metre yükseklikte meteor yağmuru

Genel
13 Ağustos 2023 - 00:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erciyes'te 2 bin 650 metre yükseklikte meteor yağmuru

KAYSERİ'de gökyüzü tutkunları, meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmurunu Erciyes Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğinde izledi.

Kayseri Bilim Merkezi ile Erciyes A.Ş. tarafından Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapıda düzenlenen etkinlikte, gökyüzü tutkunları bir araya geldi. Işık kirliliğinden uzakta gökyüzünü gözlemleyen katılımcılar, teleferiklerle Erciyes'in 2 bin 650 metre yüksekliğine çıktı. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri minderlere yatarak, Perseid meteor yağmurunu izledi. Kayseri Bilim Merkezi'ndeki yetkililer, alana kurdukları ekranda vatandaşlara samanyolu, gezegen ve yıldızlar hakkında bilgiler verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, "Muhteşem bir yaz akşamındayız. Gördüğünüz gibi montlarla duruyoruz. Çünkü Erciyes Hacılar Kapıda 2 bin 650 metre rakımdayız. Bugün burada binlerce Kayserili ve şehir dışından gelenler Perseid meteor yağmurunu izlemeye geldiler. Perseid meteor yağmurunu da artık geleneksel hale getirdik. Erciyes A.Ş.'miz ve bilim merkezimizle beraber burada her sene organizasyon yapıyoruz ve insanları davet ediyoruz. Her sene olduğu gibi bugün yine binlerce insan geldi sağ olsunlar. Hala gelmeye çalışıyorlar. Aşağıda araç kuyrukları oluştu. Her sene temmuz ayında Perseid yağmuru başlıyor ve 9-14 Ağustos arasında pik yapıyor. Bugün ayın 12'si ve pik yaptığı günlerden biri. Gökyüzü bugün çok güzel ve açık. Saatte 60 ila 100 adet meteor görebileceğiz" dedi.

'DANİELA MATA DA BUGÜN BİZİMLE BERABER'

Etkinlikte birçok faaliyetin gerçekleştiğini aktaran Elcuman, "Burada bilim merkezinden uzmanlarımız var. Onlar yalnız perseid yağmurunu anlatmıyorlar aynı zamanda astronomi ile ilgili bilgiler veriyorlar. Gençler çok heyecanlı ve çok meraklılar. Yalnızca Perseid yağmurunu değil takım yıldızlarını hatta gökyüzünden bazen geçen uluslararası uzay istasyonu ve çeşitli uyduları da gösteriyorlar. Çeşitli yarışmalar yapıyoruz. Onlara ödüller veriyoruz. Dünyanın en popüler astronomi dergilerinden biri olan Astronomy Magazine yazarı Daniela Mata da bugün bizimle beraber. Geçen seneki faaliyetlerimizi görmüş. Amerika'da da bir arkadaşımız görüntüleri gösterince heyecanlanmışlar. Bunu kendi sayfalarına taşımak istemişler. Bugün burada o da gözlemde beraberiz. Sağ olsun oda ortamı çok beğendi. İnşallah burayı, Amerika'ya gittiği zaman o dergide yazacak" ifadelerini kullandı. 
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Van'da görsel şölen: İnci kefalleri tarihi Horhor Camii'ne konuk oldu
Van'da görsel şölen: İnci kefalleri tarihi Horhor Camii'ne...
Efeler'de 3 gün sürecek kahve ve müzik şöleni başlıyor
Efeler'de 3 gün sürecek kahve ve müzik şöleni başlıyor
Denizli'den 201 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı
Denizli'den 201 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Muhtarların TBMM ve Anıtkabir ziyaretinde duygu dolu anlar
Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Parklarda her şeyi yeniliyoruz"
Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Parklarda her şeyi yeniliyoruz"
Pendikspor-Hatayspor maçının ardından
Pendikspor-Hatayspor maçının ardından

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi