• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Ergan Dağı'nda adrenalin dolu 'göl manzaralı' yamaç paraşütü
Çevre
Yayınlanma: 29 Ocak 2024 - 09:26

Ergan Dağı'nda adrenalin dolu 'göl manzaralı' yamaç paraşütü

Erzincan'daki Ergan Dağı'na gelen baba kız, kayak ile yamaç paraşütünü aynı zamanda yapmanın keyfini yaşadı.

Çevre
29 Ocak 2024 - 09:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erzincan'daki Ergan Dağı'na gelen baba kız, kayak ile yamaç paraşütünü aynı zamanda yapmanın keyfini yaşadı.

Erzincan'da bulunan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde konuklara, kayağın yanı sıra yamaç paraşütü imkanı da sağlanıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Ergan Dağı, doğal güzellikleri ve göl manzarasıyla ziyaretçilerine 4 ayrı pistte 12 kilometre boyunca kayak yapma fırsatı sunuyor. Kapalı gondollarla 2 bin 700 metre yükseklikteki tepeye çıkan yamaç paraşütü sporcuları, eksi 10 dereceleri bulan soğuk havada Erzincan manzarasına karşı uçmanın keyfini çıkarıyor. Kent merkezine 17 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede ki Ergan Dağı'nda yer alan kayak merkezine gelen kayak severler, özellikle hafta sonu merkeze gelen sporcular ve tatilciler kayak aktivitesinin yanında yamaç paraşütü de yapmanın keyfini yaşıyor.

Ergan Dağı'nın 2 bin 700 rakımına yamaç paraşütü ile gelen doğa ve adrenalin tutkunu baba Sedat Cengiz ile kızı Kübra, burada hazırlıklarını tamamlayarak tandem (ikili) yamaç paraşütü ile havalandı. Aynı zamanda hem yamaç paraşütü hem de kayak yapmanın keyfini çıkaran baba kız, aktivitelerini, kaskın üzerinde bulunan aksiyon kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

Göl manzarasına karşı uçmanın eğlenceli ve keyifli olduğunu belirten Kübra Cengiz, "Ergan Dağı'ndayız. Kanadımızı açtık ve uçuşumuzu yaptık. Kar yağmaya da başladı. Hava gayet olması gerektiği gibi. Biz de göl manzarasına karşı uçuşumuzu yaptık. Bayağı eğlenceliydi. Manzaramız süperdi. İnişimiz de gayet iyi oldu. Herkesi Ergan Dağı'na bekliyorum. Kar yağışımız da devam ediyor" dedi.

Doğa ve adrenalin tutkunu Sedat Cengiz ise, "Burası Ergan Dağı Kayak Tesisleri. Doğu'nun incisi, çok güzel bir kayak tesisi. Yerler dolduğu için biz de gökyüzünü şenlendirmek için yamaç paraşütümüzle birlikte havalandık. Uçmak için de çok güzel bir yer. Tesis her yönüyle güzel bir tesis. Haftanın 7 günü zaten burada kayak yapılıyor. Biz de güzel günlerde uçuş için geliyoruz. Hem kayağı hem de yamaç paraşütünü bir arada yapıyoruz. Her iki sporu da burada yapabildiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ağrılı çiftçilere müjde: Yetiştiricilere yüzde 50 hibeli makine ve uygun fiyatlı hayvan ilaçları desteği
Ağrılı çiftçilere müjde: Yetiştiricilere yüzde 50 hibeli makine ve uygun fiyatlı hayvan ilaçları desteği
Selin sürüklediği odunlar denizi kapladı
Selin sürüklediği odunlar denizi kapladı
Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Cide-Doğanyurt yolu ulaşıma açıldı
Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Cide-Doğanyurt yolu ulaşıma açıldı
Ardanuç'ta kızıl akbabaların yavrularını beslediği anlar kamerada
Ardanuç'ta kızıl akbabaların yavrularını beslediği anlar kamerada
Son Haberler
Köyceğizli güreşçiler Türkiye Şampiyonası'ndan 5 madalya ile döndü
Köyceğizli güreşçiler Türkiye Şampiyonası'ndan 5 madalya ile...
Elazığ'da AK kadro, saha çalışmalarını sürdürüyor
Elazığ'da AK kadro, saha çalışmalarını sürdürüyor
Tamir atölyesinde 'halay' molası
Tamir atölyesinde 'halay' molası
Samsun'da Lozan'ın 103. yılında Ata'ya Saygı Koşusu düzenlendi
Samsun'da Lozan'ın 103. yılında Ata'ya Saygı Koşusu düzenlendi
Kağıthane'de eşiyle tartışıp taksiye binen kadından acı haber: Ormanlık alanda cansız bedeni bulundu
Kağıthane'de eşiyle tartışıp taksiye binen kadından acı haber:...
Erciş'te kapalı yollar tek tek açılıyor
Erciş'te kapalı yollar tek tek açılıyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi