• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Ergan Kayak Merkezi kayak severlerle dolup taşıyor
Çevre
Yayınlanma: 08 Ocak 2024 - 10:20

Ergan Kayak Merkezi kayak severlerle dolup taşıyor

Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımla ilerleyen, doğal ve tabii güzelliğiyle nadir kayak merkezlerinden birisi olan Ergan Kayak Merkezi, kış mevsiminin iyice kendini hissettirdiği bu günlerde kayak severlerle dolup taşıyor. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan tabelasını görmezseniz Ergan Dağına gelip gezdiğinizde Avrupa'da bir kayak merkezine gitmiş gibisiniz. 6 yaşındaki çocuktan 65 yaşındaki bütün insanlarımızın kendini huzurlu

Çevre
08 Ocak 2024 - 10:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımla ilerleyen, doğal ve tabii güzelliğiyle nadir kayak merkezlerinden birisi olan Ergan Kayak Merkezi, kış mevsiminin iyice kendini hissettirdiği bu günlerde kayak severlerle dolup taşıyor. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan tabelasını görmezseniz Ergan Dağına gelip gezdiğinizde Avrupa'da bir kayak merkezine gitmiş gibisiniz. 6 yaşındaki çocuktan 65 yaşındaki bütün insanlarımızın kendini huzurlu hissedeceği bir yer burası" dedi.

Erzincan'ın yanı sıra civar illerden de çok sayıda vatandaşın akın ettiği Ergan Kayak Merkezinde renkli görüntüler oluştu.

Ergan'da geçtiğimiz 15 aralıkta yeni sezonun başlamasıyla birlikte kayakçılar kayak keyfi yaşıyor. Kayak yapmayanlar ise aileleriyle birlikte Ardıçlı gölü manzarasının tadını çıkardı.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde konuklara, kayağın yanı sıra yamaç paraşütü imkanı da sağlanıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Ergan Dağı, doğal güzellikleri ve göl manzarasıyla ziyaretçilerine pistlerinde 12 kilometre boyunca kayak yapma fırsatı sunuyor. Kapalı gondollarla 2 bin 700 metre yükseklikteki tepeye çıkan kayakçılar, eksi 10 dereceleri bulan soğuk havada Erzincan manzarasına karşı kayak yapmanın keyfini çıkarıyor. Kent merkezine 17 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede ki Ergan Dağı'nda yer alan kayak merkezine gelen kayak severler, özellikle hafta sonu merkeze gelen sporcular ve tatilciler kayak aktivitesinin yanında yamaç paraşütü, müzik eşliğinde halay çekmenin keyfini yaşıyor.

Vali Aydoğdu: "Ergan Dağına gelip gezdiğinizde Avrupa'da bir kayak merkezine gitmiş gibisiniz"

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Erzincan tabelasını görmezseniz Ergan Dağına gelip gezdiğinizde Avrupa'da bir kayak merkezine gitmiş gibisiniz. Bura da 6 yaşındaki çocuktan 65 yaşındaki bütün insanlarımızın kendini huzurlu hissedeceği bir yer burası. İnşallah 1,5 ay içerisinde restoranımız hizmete girecek. 2400 metrelik yerde ikinci etapta pistimizin açılışını yaptık. Orada herkes çok güzel bir şekilde kayabiliyor. Gerçekten inanılmaz bir hava var. 6 yaşındaki çocuğumuzun da 18 yaşındaki gencimizin de mutluluğunu gördük burada. Doğal gölümüz dondu. Yazın burada yüksekten dalış şampiyonları yapmayı planlıyoruz. Bizim burada yapmak istediğimiz civar şehirlerden gelen insanların kendilerini huzurlu bulduğu, iyi hissettikleri bir ortam oluşturmak. Hakikaten bu anlamda da arkadaşlarımız çok fedakarca çalışıyorlar. Ergan Dağı Türkiye'nin parlayan bir yıldızı haline gelecek. Biz misafirperverliğimizle, samimiyetimizle, iyi hizmet sunarak büyükşehirlerle aramızda olan farkı kapatacağız.

Kayağın şöyle bir farkı var. Kayak sizi bütün dünya stresinden kurtarıyor. Kayak yaparken dünyanın gamını, kederini, stresini unutabiliyorsunuz. Ben en çok şuna sevindim. Erzincan'ımız küçük bir şehir olmasına rağmen yukarıda her kesimden herkesin orada olması ve oradaki çocukların mutluluğunu görmeye değer. Üniversite öğrencilerimiz var. Burada oyun oynuyorlar, halay çekiyorlar, kayıyorlar. Bu şehir bu anlamda kayağıyla, güneşiyle, su sporlarıyla, dağcılığıyla Ergan Dağı her yıl üzerine bırakarak, katma değer sağlayarak hem Erzincan'ın parlayan yıldızı olacak hem de Türkiye'nin misafirperverlik anlamında öncü illerinden olacak. Arkadaşlarımızın da burada çok gayretli çalışmaları var. Erzincan'ın güzelliklerini de herkese göstermiş olacağız." diye konuştu.

Vali Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat ve Gençlik Spor Müdürü Volkan Burak Mumcu'ya gayretli çalışmalarından ötürü teşekkür etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdır'da karganın banyo keyfi
Iğdır'da karganın banyo keyfi
Van'da görsel şölen: İnci kefalleri tarihi Horhor Camii'ne konuk oldu
Van'da görsel şölen: İnci kefalleri tarihi Horhor Camii'ne konuk oldu
Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Parklarda her şeyi yeniliyoruz"
Sincan Belediye Başkanı Ercan: "Parklarda her şeyi yeniliyoruz"
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Bir yanda 6 metrelik kar altında mücadele diğer yanda sahillerde yaza hazırlık
Son Haberler
Iğdır'da karganın banyo keyfi
Iğdır'da karganın banyo keyfi
1 tonluk malzemelerin arasında kalan işçi hayatını kaybetti
1 tonluk malzemelerin arasında kalan işçi hayatını kaybetti
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Ruh ve sinir hastalarına masal ile tedavi
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın "Doğunun kızı" adlı romanı çıktı
Bir çocuk gelinin sessiz çığlığı: Gazeteci-yazar Hüseyin Arslan'ın...
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
Denizli Fatih İlkokulu zeka oyunlarında tarih yazdı
İstanbul'da kapkaççı sevgili çift dehşeti kamerada: 2 günde 4 telefon çalan çift yakalandı
İstanbul'da kapkaççı sevgili çift dehşeti kamerada: 2 günde 4 telefon çalan çift yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi