• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. ERÜ'de "Sürgünün 80. Yılında Ahıska Türkleri" Paneli düzenlendi
Genel
Yayınlanma: 19 Kasım 2024 - 17:33
Güncelleme: 19 Kasım 2024 - 20:56

ERÜ'de "Sürgünün 80. Yılında Ahıska Türkleri" Paneli düzenlendi

Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi, Türk Ocakları Kayseri Şubesi ve Anadolu Azerbaycan Eğitim Kültür Dostluk Derneği tarafından "Sürgünün 80. Yılında Ahıska Türkleri" paneli düzenlendi.

Genel
19 Kasım 2024 - 17:33
Güncelleme: 19 Kasım 2024 - 20:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ERÜ'de "Sürgünün 80. Yılında Ahıska Türkleri" Paneli düzenlendi
Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi, Türk Ocakları Kayseri Şubesi ve Anadolu Azerbaycan Eğitim Kültür Dostluk Derneği tarafından "Sürgünün 80. Yılında Ahıska Türkleri" paneli düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, ERÜ Rektör Yardımcıları M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Kültür Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arzu Cıngır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu, Kayseri Türk Ocağı Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal, Anadolu Azerbaycan Eğitim Kültür Dostluk Derneği Başkanı İsmet Taymuş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve davetliler tarafından "Sürgünün 80. Yılında Ahıska Türkleri" konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilerek gezildi.

Sergi açılışının ardından panele geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan panelin açılışında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Benim hep söylediğim bir şey var, Türk olmak bedel ister, Türk olarak kalmak daha büyük bedel ister. Dünyanın her yerinde Türk olarak kalmak istiyorsanız, can vereceksiniz, kan vereceksiniz, bedel ödeyeceksiniz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında şunları kaydetti: "İnsanın vatan sevgisi, toprak sevgisi hiçbir şeyle değişecek bir duygu değildir. Yani bu sürgünlerin sonuçlarında sizler konum olarak a noktasından b noktasına geçiyor gibi basit cümlelerle bunları ifade edebilirsiniz. Ama oradaki kültürü, tarihi silmek kolay değildir."

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar ise 80 yıl önce yaşanılan sürgünün haksız ve insani olmayan bir sürgün olduğunu söyledi.

Kayseri Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünal da yaptığı konuşmada panelin amacının acı günün hatırlanması ve gelecek nesillere daha düşünceli bir biçimde aktarılması olduğunu belirtti.

ERÜ Edebiyat Fakültesi Öğrencisi Haydar Habiboğlu ise "Biz Ahıskalı gençler olarak, her zaman ve her yerde şunu belirtmek isteriz; Ahıska ezeli ve ebedi Türk'ün yurdudur" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

ERÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Rasim Bayraktar, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Hasanoğlu ve Araştırmacı Yazar Dr. Azad Dedeoğlu Ahıska Sürgünü hakkında katılımcılara bilgi verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları sualtı teknolojisiyle görüntülendi
Geleceğin çevrecileri su altını keşfediyor: Tuzla'da deniz çayırları...
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Antalya'da kontrolden çıkan motosikletin sürücüsü hayatını...
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı"
Bakan Göktaş: "Yapılan atamalarla kamuda görev yapan engelli...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Anne adaylarına normal doğum tavsiyeleri
Kaymakam Güneş için veda yemeği düzenlendi
Kaymakam Güneş için veda yemeği düzenlendi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi