• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erzurum'da 2. OSB Yönetimi durum değerlendirmesi yaptı
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Ağustos 2023 - 13:43

Erzurum'da 2. OSB Yönetimi durum değerlendirmesi yaptı

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandı.

Ekonomi
27 Ağustos 2023 - 13:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandı.

2. OSB 3'üncü etap sahasında düzenlenen toplantıya; Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın ile 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya katıldı. 2.OSB Müdürü Fırat Karakaya, 3. Etap alanda yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda daha sonra 2. OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği görevini de yürüten Başkan Özakalın da bir konuşma yaptı.

"2. OSB'ye yatırımcı ilgisi var"

Özakalın, Erzurum'da sanayileşmenin önünü açacak en önemli etkenlerin; kentin 6. Teşvik Bölgesine alınması ve 3. Etap alanının genişletilmesi olduğunu vurguladı. İş dünyası temsilcileri olarak her iki konuyla ilgili olarak talep ve beklentilerinin karşılanması için Valilik, Büyükşehir Belediyesi, milletvekilleri ve şehrin siyasi temsilcileriyle birlikte yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten Başkan Özakalın, "2. OSB'ye yoğun ilgi gösteren yatırımcılarımızın arsa taleplerinin kısa vadede karşılanması için 3. Etap alanın mutlaka genişletilmesi gerekiyor. Artık, mevcut alanımızın ön kısmında bulunan askeriyeye ait 1,5 milyon metrekarelik alanın da 3. Etap'a ilave edilmesinin şart olduğunu dile getiriyoruz. Yine 2. OSB'ye yatırımcıların bu ilgisinin orta ve uzun vadede de karşılanması için de yeni bir OSB alanı oluşturulması kaçınılmaz. Bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" diye konuştu.

"GES yatırımı için alanımız var"

Özakalın, 2. OSB'nin, Erzurum-Pasinler Karayolu üzerindeki 1. ve 2. etaplarının bulunduğu 216 hektarlık alana yapılması planlanan GES yatırımıyla ilgili de çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek şunları söyledi; "Yaklaşık 80 milyon dolarlık yatırım ve zamanla 100 MW güce ulaşabilecek bir santral kurulması için oldukça uygun bir alanımız var. Bu yatırım için gerekli sermayeyi de kolektif bir ruhla, yerel yatırımcılarımızın gücüyle bir araya getirme düşüncesindeyiz. İnşallah bu yöndeki girişimlerimiz müspet bir şekilde neticelenip, şehrimiz önemli bir yatırıma kavuşacak."

"El birliğiyle çalışacağız"

Vali Mustafa Çiftçi de konuşmasında, Erzurum'un 6. Teşvik Bölgesi'ne alınması, 3. Etap alanın genişletilmesi, yeni bir OSB alanının oluşturulması ve GES yatırımı için el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Erzurum'un ekonomisini güçlendirecek, sanayileşmesine ivme kazandıracak, üretim, istihdam ve ihracatını artıracak her türlü girişime ve çabaya devlet olarak destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Yıldırım Derin Deniz Sondaj Gemisi ilk görevi için Karadeniz'de
Yıldırım Derin Deniz Sondaj Gemisi ilk görevi için Karadeniz'de
Bayburt'ta 12 milyon liralık küme sera projesi hayata geçiriliyor
Bayburt'ta 12 milyon liralık küme sera projesi hayata geçiriliyor
Son Haberler
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Aliağa'da üçüncü etap damızlık küçükbaş dağıtımı yapıldı
Gemlik'te işgal edilen otopark ve tuvaletlere kaymakamlık müdahalesi
Gemlik'te işgal edilen otopark ve tuvaletlere kaymakamlık müdahalesi
Otomobilin gösterge panelinden gizli kasa çıktı: 3,2 kilogram altın ele geçti
Otomobilin gösterge panelinden gizli kasa çıktı: 3,2 kilogram altın...
Gazeteci Söylemez: "Vurgun yaparken yüzleri kızarmıyor, bari bu açıklamayı yaparken biraz utansınlar"
Gazeteci Söylemez: "Vurgun yaparken yüzleri kızarmıyor, bari...
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan ödül
Şekerbank'ın 'Yerinde Kredi' platformuna The Banker'dan...
Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ne modern aydınlatma
Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ne modern aydınlatma

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi