• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Erzurum'da ilk ders zili çaldı
Eğitim
Yayınlanma: 11 Eylül 2023 - 13:01

Erzurum'da ilk ders zili çaldı

Erzurum'da 1 bin 353 okulda, 187 bin 838 öğrenci ve 11 bin 763 öğretmenle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

Eğitim
11 Eylül 2023 - 13:01
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erzurum'da 1 bin 353 okulda, 187 bin 838 öğrenci ve 11 bin 763 öğretmenle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı açılışı münasebetiyle Ömer Duygun İlkokulu'nda düzenlenen programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız ve diğer davetliler katıldı.

"Okuyan, araştıran ve sorgulayan bir nesil"

Programın açılış konuşmasını yapan Erzurum Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Yıldız, "Gözlerindeki ışığı ve yüreğindeki coşkusuyla etrafa neşe saçan sevgili öğrenciler, bizim de hikâyemiz bu sıralarda başladı. Bizim anılarımızı süsleyen okul yılları, sizin için bembeyaz bir sayfa şimdi. En güzel başlangıçlar için ziller çalacak, sizler derslere koşacaksınız bir bir. Okuyan, araştıran, sorgulayan ve her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, yaşadığı toprakların rüyasını gören ve bu rüyaya tüm dünyayı ortak eden bireyler olmanız en büyük arzumuzdur. Geleceği sizlerin yapılandıracağına, sizler sayesinde yarınlarımızın bu günümüzden çok daha güzel olacağına yürekten inanıyor; yeni eğitim-öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum." dedi. Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım'da törende bir konuşma yaptı.

"Cumhurbaşkanımız eğitime her zaman destek verdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitimle alakalı hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan uygulama ve projelere destek verdiğini belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı her anlamda tam donanımlı eğitim kurumlarında hazırlanmaları için gayret ediyoruz. Erzurum'da da eğitimle alakalı sorunları en aza indirgeyerek ve başarı çıtasını yükselterek yeni eğitim-öğretim dönemine mutlulukla giriyoruz" dedi.

"Sosyal medyanın eğitim üzerindeki etkisi fazla"

Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum'da bütün sınıflarda eğitimin başladığını ifade ederek, "Temennim ve niyazım odur ki, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizi, göz aydınlığımızı, yavrularımızı geleceği en iyi şekilde hazırlamak, onları daha donanımlı hale getirmek, böylece vatana, millete faydalı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, en büyük dileğimiz ve temennimizdir. Günümüzde eğitimin sadece okullarla sınırlı olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle internetin ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla bunlar da eğitimin birer parçası haline geldiler. Okullarımızın ağırlığı azaldı belki. Ancak yine de okullarımız eğitimin kalbi ve merkezi olmaya devam ediyor. Yine internetin yaygınlaşmasıyla beraber bilgi güvenliği ve elde edilen bilginin kullanımı noktasında da okula, öğretmene tekrar ihtiyacımız olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu manada hepimiz eğitimin ve öğretimin birer parçasıyız. Toplum olarak bu sorumluluk hepimizin omuzlarının üzerinde. Dolayısıyla eğitimi, öğretimi sadece okula, öğretmene, Milli Eğitim camiasına ihale etme şansımız yok. Toplum olarak bundan hepimizin sorumlu olduğunu ifade etmek istiyorum."

"Başarısız öğrenci yoktur takip edilmeyen vardır"

Vali Çiftçi velilere de seslenerek, "Lütfen öğrencilerimizi takip edelim. Çocuklarımız okula devam ediyor mu? Kimlerle arkadaşlık ediyor. Zararlı alışkanlıklar ediniyorlar mı? Bunu mutlaka takip etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla ben şuna inanıyorum. Başarısız öğrenci yoktur takip edilmeyen, yeterince ilgilenilmeyen öğrenci vardır. Eğer velilerimiz öğrencileriyle kadar ilgilenirlerse okullarda aldıkları eğitimler, öğretmenlerimiz, öğrencilerimize gerekli ilgiyi, eğitimi gösterirlerse yoplumda bu konuda üzerine düşeni yaparsa ben geleceğimizin daha aydınlık olacağını, daha güzel olacağını değerlendiriyorum. Bizim öncelikle üzerimize düşen görevlerimiz var. Toplumdan herhangi bir hak talep etmeden üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Ailemiz bizden, öğrencilerimizden iyi bir evlat olmasını, iyi bir evlat olmamızı bekliyorlar. Öğretmenlerimiz iyi bir öğrenci olmamızı bekliyorlar. Devletimiz, milletimiz iyi bir vatandaş, devlete, millete faydalı, iyi birer insan olmamızı bekliyorlar. Dolayısıyla bunların hepsini yerine getirebilmemiz için çok gayret etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çocuklar şiirler okudu, halk oyunu gösterilerini sundular. Bu arada okula yeni başlayan çocuklara büyükleri tarafından çiçek verildi. Daha sonra katılımcılar hep birlikte ilk ders zilini çaldı, sınıfları ziyaret etti.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Aliağa'da güvenli sürüş ve şiddetle mücadele semineri
Aliağa'da güvenli sürüş ve şiddetle mücadele semineri
Kütahya'da ziraat mühendislerine "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" kursu
Kütahya'da ziraat mühendislerine "Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme" kursu
BŞEÜ'de 'Hemşirelik Haftası' coşkusu
BŞEÜ'de 'Hemşirelik Haftası' coşkusu
BŞEÜ'de 'Engelsiz Farkındalık Standı' kuruldu
BŞEÜ'de 'Engelsiz Farkındalık Standı' kuruldu
Son Haberler
Aliağa'da güvenli sürüş ve şiddetle mücadele semineri
Aliağa'da güvenli sürüş ve şiddetle mücadele semineri
Bahar aylarında bekleyen hastalıklara karşı alınacak önlemler
Bahar aylarında bekleyen hastalıklara karşı alınacak önlemler
Tübitak 4006 fuar açılışı muhteşem oldu
Tübitak 4006 fuar açılışı muhteşem oldu
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Turkcell, erişilebilirlik projeleriyle engelli bireylerin yanında
Kütahya Belediyespor'dan Türkiye Boks Şampiyonası'nda çifte başarı
Kütahya Belediyespor'dan Türkiye Boks Şampiyonası'nda çifte...
Gediz'de kamu binaları hızla yükseliyor
Gediz'de kamu binaları hızla yükseliyor

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi