• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Esen: "Yerel ve merkezi yönetimlerin uyumuyla Malatya hızla ayağa kalkar"
Ekonomi
Yayınlanma: 25 Kasım 2024 - 16:36
Güncelleme: 25 Kasım 2024 - 17:33

Esen: "Yerel ve merkezi yönetimlerin uyumuyla Malatya hızla ayağa kalkar"

DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, "Yerel yönetimler ile merkezi kurumlar arasındaki uyum eksikliği çalışmaları yavaşlatıyor. Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için hızlı ve koordineli bir yaklaşım şart" dedi.

Ekonomi
25 Kasım 2024 - 16:36
Güncelleme: 25 Kasım 2024 - 17:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Esen: "Yerel ve merkezi yönetimlerin uyumuyla Malatya hızla ayağa kalkar"
DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, "Yerel yönetimler ile merkezi kurumlar arasındaki uyum eksikliği çalışmaları yavaşlatıyor. Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için hızlı ve koordineli bir yaklaşım şart" dedi.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen ve yönetimi, Federasyon Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara'da bir dizi önemli ziyaret gerçekleştirdi. DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen'in öncülüğünde yapılan temaslarda, deprem sonrası Malatya'nın durumu detaylı şekilde ele alındı.

Heyet, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri, Kentsel Dönüşüm ve Milli Emlak Genel Müdürlükleri, TOKİ Başkan Yardımcılığı ve Emlak Daire Başkanlıkları gibi önemli mercilere ziyaretlerde bulundu. Görüşmelerde, Malatya'nın asayiş problemleri, trafik kazaları, yerinde dönüşüm projeleri, TOKİ konutlarındaki eksiklikler ve rezerv alanların değerlendirilmesi gibi kritik konular ele alındı.

Malatya'nın sorunları şifahen ve raporlarla sunuldu

Ziyaretlerde, Kadircan Esen tarafından Malatya'nın deprem sonrası yaşadığı sorunlar hem sözlü hem de yazılı raporlar halinde ilgili makamlara aktarıldı. DAİMFED yönetimi, teknik meselelerin yanı sıra kentin güvenlik ve genel işleyişine dair konularda da bilgilendirmeler yaptı.

"Yerel ve merkezi yönetimler arasında kopukluk var"

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Kadircan Esen, özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ ziyaretlerinde dikkat çeken sorunları gündeme getirdi. Esen, "TOKİ alanlarında sosyal donatı eksiklikleri ciddi bir sorun. Bu çalışmaların yerel yönetimlerle yeterli düzeyde yapılmadığını gördük. Yeni gelişim alanlarının belirlenmesi gibi kritik kararları Ankara'daki bürokratların bilmesi mümkün değil. Bu nedenle, yerel yönetimlerin daha aktif çalışıp merkezi yönetimle uyum içinde olması gerekiyor. Şehrin toparlanma süreci, yerel yönetimlerin etkinliği ve merkezi koordinasyonla hız kazanacaktır" ifadelerine yer verdi.

Federasyonun tam desteği

Esen, alt teknik ekiplerin koordinasyonunun hayati önem taşıdığını vurgularken, şehrin yeniden ayağa kalkması için yerel yönetimlerin ve bakanlıkların daha uyumlu çalışması gerektiğini belirtti. Federasyon yönetimi de bu sürece tam destek verdiklerini ifade etti.

DAİMFED Malatya heyeti, ziyaretlerde Malatya'nın deprem sonrası güvenlik ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere pek çok kritik konuda çözüm önerileri sundu. Ziyaretlerin Malatya'nın yeniden yapılanma sürecine katkı sağlaması bekleniyor.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
MANULAŞ ve SPİLAŞ çalışanlarına 60 bin TL'lik promosyon müjdesi
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
Bursa'da su faturalarına indirim 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
MADO son 1 ayda 8 yeni şube açtı
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Bursa'da su fiyatlarında ciddi indirim
Son Haberler
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Küçükçekmece'de bir otomobil dur ihtarına uymadı: 1 polis yaralandı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
Tekirdağ'da otomobil takla attı: 1 yaralı
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya neden oldu
İnegöl'de direksiyon başında fenalaşan sürücü zincirleme kazaya...
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler sağlık kontrolünden geçirildi
Tepebaşı Belediyesi'ne yönelik operasyonda gözaltında şüpheler...
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de
Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine...
Odunpazarı'ndan kadınlara yüz yogası kişisel gelişim atölyesi
Odunpazarı'ndan kadınlara yüz yogası kişisel gelişim atölyesi

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi