• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. -Esenyurt'ta kontrollü yıkım sırasında bina caddeye çöktü
Genel
Yayınlanma: 25 Aralık 2023 - 19:18

-Esenyurt'ta kontrollü yıkım sırasında bina caddeye çöktü

Genel
25 Aralık 2023 - 19:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
-Esenyurt'ta kontrollü yıkım sırasında bina caddeye çöktü
ESENYURT'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan kontrollü yıkım sırasında bina caddeye çöktü. Çökme anı bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Vatandaşlar yıkım sırasında hiç bir tedbir alınmadığını iddia etti. 

Olay, 14.40 sıralarında Aşık Veysel Mahallesi, Süleyman Demirel Caddesi'nde meydana geldi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında boşaltılan 6 katlı binada yıkım çalışması başladı. İş makinesi tarafından binanın kolonları kırıldı. 6 katlı bina caddeye çöktü. Çökme sırasında çalışmaları cep telefonuyla görüntüleyen vatandaşlar büyük bir tehlike atlattı. Çökmenin ardından olay yerine zabıta ekipleri sevk edildi. Zabıta ekipleri yıkımın yapıldığı noktada güvenlik önlemleri aldı. Kısa süreliğine trafiğe kapatılan cadde yapılan çalışmaların ardından tekrar açıldı. 

"BİLDİRMELERİ LAZIM, BİLDİRME YOK"

Özgür Öztürk, "Sabah saatlerinde yıkıma başladılar. Yan binayı yıktılar. Sonra komşular sıkıntı çıkartmaya başladı. Çünkü ne baret takıyorlardı ne güvenlik önlemi vardı. Komşu beni aradı Avukatım diye bilirim diye düşündü. Geldik buraya yıkım yine devam ediyordu. Ne güvenlik önlemi, ne şerit. Trafik akmaya devam ediyordu. Zabıta geldi, 'bizim yapabileceğimiz bir şey yok' dedi. Zabıtaya bu bina yana yıkılacak dediler, yıkan ekip 'yapacak bir şey yok, biz profesyoneliz, biz şuyuz, biz buyuz' dediler. Zabıta da gelip durumu bize açıkladı. Şerit çekeceğiz dediler, şeridi buraya kadar çektiler, araç trafiği çift yönlü şekilde devam ediyordu. Biz durduk arabaları göndermeye başladık, çünkü biliyorduk burada bir şey olacağını. Arabaları gönderdik 2-3 dakika sonra bina çöktü. Biz buradaydık, ışıklar koptu. Şimdi de ölen yok bir şey olmaz diyorlar. Daha sonra polis geldi, polis 'bizim yapabileceğimiz bir şey yok' dedi. Yıkmadan önce Mülki amire 7 gün önceden haber vermeleri gerekiyor, bildirme yok. 3 gün önceden komşulara bildirmeleri lazım, bildirme yok. Biz başladığı zaman öğrendik. Olay bu. Çalışanlardan biri çökme sırasında zor kurtuldu, gelip dedi ki 'az daha altında kalıyordum.' Arabaları geri gitmeleri için uyarıyorduk, buradan geçmesinler diye. Köpekler, kediler geçiyordu onları yana koyduk. Buraya kadar geleceğini düşünmüyorduk açıkçası" dedi.

"BU KADAR UCUZ MU BİZİM HAYATIMIZ?"

İlknur Genç ise, "Çamaşır asıyordum bir baktım ki toz bulutuyla birlikte apartmanın bir tarafı bizim bahçeye doğru yıkıldı, çok büyük bir şekilde. Orantısız şekilde yıkım yapılıyordu, bilinçli bir şekilde yıkım yapılmıyordu. Çalışanlar ne baret takmıştı, ne yollarda bir güvenlik alınmıştı. O ana kadar insanlar yıkımın olduğu taraftaki kaldırımdan geçiyordu, arabalar gidip geliyordu. Çift katlı otobüsler, tek katlı otobüsler gidip geliyor bu yoldan. Burası çok önemli ana arter bir yol ve bunun önlemi alınmamış. Evet belediyeden yıkım kararı alınmış. Belediye diyor ki 'yıkımı yasal ancak yolu kapattı mı? etti mi? Bunu sağlama yetkim yok' diyor. Bunun için emniyete, valiliğe başvurması gerekiyor. Bu kadar ucuz mu? Bizim hayatımız" diye konuştu.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret eden Çerçioğlu: "Aydın'a yeni eserler kazandıracağız"
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Gazipaşa-Alanya'dan Almatı ve Astana'ya direkt uçuşlar başladı
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Vezirköprü MYO'dan çocuk ihmal ve istismarına karşı farkındalık sergisi
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Ümraniye'de çocuklardan atık malzemelerle renkli tasarımlar
Son Haberler
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Mersin OSB'de hedef 5. bölge
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Köy okulu öğrencilerinden 14 Mayıs Çiftçiler Günü klibi
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Fırtınada devrilen çam ağacı yolu trafiğe kapattı
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
Samsun'da "Liseler Arası İnovasyon Yarışması"
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan çıktı
TEM Otoyolu'nda feci kaza: Hurdaya dönen tırdan burnu bile kanamadan...
Kırıkkale'de yaban hayvanları fotokapana yakalandı
Kırıkkale'de yaban hayvanları fotokapana yakalandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi