• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Eşini 18 bıçak darbesiyle yaralayan sanık için akıl sağlığı raporu istendi
Asayiş
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 - 11:17

Eşini 18 bıçak darbesiyle yaralayan sanık için akıl sağlığı raporu istendi

Asayiş
30 Ekim 2023 - 11:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eşini 18 bıçak darbesiyle yaralayan sanık için akıl sağlığı raporu istendi

KAYSERİ'de boşanma aşamasındaki eşi Fatma Çakır'ı (46) 18 bıçak darbesi ile ağır yaralayan Ahmet Çakır'ın (49) 'iyi hal' indirimi de uygulanan 13 yıl 4 ay hapis cezasına itiraz sonrası yeniden görülen davanın duruşmasında, cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığının tespiti için rapor talep edildi.

Olay, 24 Aralık 2021'de Melikgazi ilçesi İldem Fatih Mahallesi Vatan 1 Sokak'ta meydana geldi. İşe gitmek için evden çıkan Fatma Çakır, 1 yıl önce evlendiği ancak boşanma aşamasında olduğu Ahmet Çakır ile karşılaştı. Çıkan tartışmada Ahmet Çakır, Fatma Çakır'ı 18 bıçak darbesiyle ağır yaraladı. Fatma Çakır, hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Fatma Çakır da 10 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET SONRASI İNDİRİM

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl aralık ayında görülen davanın karar duruşmasında; mahkeme heyeti, Ahmet Çakır'ı 'eşi kasten öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Daha sonra eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza, 16 yıla indirildi. Sanık hakkında 'iyi hal' indirimi de uygulayan heyet, 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmesine ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. Karara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları itiraz etti. Dosya Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. İtiraz dilekçesinde, sanığa 'iyi hal' indiriminin uygulanmaması gerektiği kaydedildi.

'EVLİLİK VAADİYLE DOLANDIRILDIM'

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, itiraz sonrası dosyada inceleme yaptı. İnceleme sonunda dosya ile ilgili duruşma yapılmasına karar verdi. Yeniden görülen davanın duruşmasına, sanık Çakır ile avukatı katıldı. Burada savunma yapan sanık Çakır, "Fatma 3-4 gün yaşlı kişiler ile imam nikahlı yaşıyor, sonra onların ziynet eşyalarını alarak dolandırıyormuş. Bu olayda da beni dolandırdı. Olay günü 100 bin TL istedi, ben 5 bin TL verdim. Bu para da üzerinden çıktı. Evlilik vaadiyle dolandırıldım. O yaralar boğuşma sırasında bıçağın ucunun çizmesiyle oluştu. Öldürme kastım yoktu. Pişmanım, keşke böyle olmasaydı" dedi. Ceza Dairesi, sanık Çakır'ın cezai ehliyetinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'ne sevk edilerek, rapor alınmasına karar verip, duruşmayı erteledi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Pülümür'de şimşekler geceyi aydınlattı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Yaşlı adamı tarlada bıçaklayarak öldüren şüpheli tutuklandı
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Muş İl Özel İdaresi araç filosunu güçlendirdi
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet' dedim ama bırakmadılar"
Tutuklu sanık Murat Kapki: "Konuş çık dediler, her şeye 'evet'...
Kütahya'daki narkotik operasyonlarında yakalanan 63 kişiden 7'si tutuklandı
Kütahya'daki narkotik operasyonlarında yakalanan 63 kişiden 7'si tutuklandı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi