• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Haberler
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Dünya
  • Asayiş
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Magazin
  • Spor
  • Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Genel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Eşini öldüren kocaya çifte indirimli 16 yıl 8 ay hapis cezası
Asayiş
Yayınlanma: 10 Kasım 2023 - 15:24
Güncelleme: 10 Kasım 2023 - 15:24

Eşini öldüren kocaya çifte indirimli 16 yıl 8 ay hapis cezası

Asayiş
10 Kasım 2023 - 15:24
Güncelleme: 10 Kasım 2023 - 15:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eşini öldüren kocaya çifte indirimli 16 yıl 8 ay hapis cezası

 DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşi Ummuhan Zerrin Uygun'u (38) çıkan tartışmada eşarbıyla boğup, boğazından bıçaklayarak öldüren Sinan Uygun (41), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, ardından da Uygun'a verdiği bu cezayı 'haksız tahrik' ve 'takdir' indirimi yaparak 16 yıl 8 ay hapse indirdi.

Olay, 24 Ocak'ta Değirmenönü Mahallesi Lozan Caddesi'ndeki apartmanın 2'nci katında meydana geldi. Evde içki içen Sinan Uygun ile 2 çocuğunun annesi, tekstil işçisi olan eşi Ummuhan Zerrin Uygun arasında tartışmaya çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine işsiz olan Sinan Uygun, kendisini aldattığını iddia ettiği eşini eşarpla boğduktan sonra boğazından bıçakladı. Sesleri duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde, Ummuhan Zerrin Uygun'un hayatını kaybettiği belirlendi. Sinan Uygun ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Çiftin, 21 yıl önce kaçarak evlendikleri öğrenilirken, Sinan Uygun hakkında 1 yıl önce de eşinin yüzüne ütü basmaya çalıştığı, Ummuhan Zerrin Uygun'un şikayetçi olması üzerine hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirtildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan Uygun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAHKEMEDE ÇOCUKLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Soruşturmanın ardından Sinan Uygun hakkında 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Denizli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması bugün görüldü. İlk iki duruşmadaki ifadesinde eşinin kendisini aldattığını, aralarında bu nedenle tartışma çıktığını ileri süren sanık Uygun, son savunmasında, "22 yıllık evliydik. Eşim olanları anlattı. Cinnet getirdim. Olayların bu şekilde gelişmesinden dolayı çok üzgünüm. Çocuklarımdan özür diliyorum. Mahkemenin vereceği karara saygı duyuyorum" dedi.

Mahkemede dinlenen bir tanık da Ummuhan Zerrin Uygun ile gönül ilişkisi yaşadıklarını ve birkaç kez buluştuklarını söyledi.

HAKSIZ TAHRİK VE TAKDİR İNDİRİMİ YAPILDI

Sanık ve tanığın dinlenmenin ardından mahkeme heyeti, kararını açıklayıp, sanık Sinan Uygun'u 'eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçu 'haksız tahrik' altında işlediği' gerekçesiyle önce bu cezasında indirim yapılarak 20 yıla düşürüldü. Ardından da 'iyi hali' nedeniyle takdir indirimi de yaparak cezasını toplam 16 yıl 8 ay olarak belirledi.

'İNDİRİM UYGULANMASI KABUL EDİLEMEZ'

Duruşmayı takip eden Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu karara ilişkin sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, "Kadın cinayetlerinde haksız tahrik ve iyi hal indirim hükümlerinin uygulanması kabul edilemez. Hangi sadakat yükümlülüğü, hangi erkeklik gururu yaşam hakkıyla kıyaslanabilir. Sanıklara uygulanan indirim hükümleriyle dolu kararların, şiddet faillerine cesaret vermeye devam edeceği görülmemekte midir? Sadakatsizlik iddiasının yeri aile mahkemeleridir, failin canice işlediği fiillerden dolayı yargılandığı ağır ceza mahkemeleri değildir. Yasa yollarının takipçisi olacağız. Şiddet mağdurunu cezasızlıkla cezalandıran eril yargıyla mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
DHA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Alkollü sürücünün ehliyetine el konulup 25 bin lira ceza kesildi
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Motosiklet otomobile çarptı: 2 yaralı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Üsküdar'da park halindeki üç araç yandı
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Duvar dibine çöken kadın ekipleri harekete geçirdi
Son Haberler
Fenerbahçe, Eyüpspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
Fenerbahçe, Eyüpspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
Siverek'te gelincik tarlaları binlerce kişinin uğrak noktası haline geldi
Siverek'te gelincik tarlaları binlerce kişinin uğrak noktası haline...
BEUN'da Türk-Macar dostluğunu güçlendiren anlamlı buluşma
BEUN'da Türk-Macar dostluğunu güçlendiren anlamlı buluşma
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
BEUN'a "Marmara Kariyer Fuarı 2026"da yoğun ilgi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Kurban Bayramı öncesi fındık fiyatları geriledi
Aydın'da Atatürk için pilav hayrı yapıldı
Aydın'da Atatürk için pilav hayrı yapıldı

Ana Sayfa
Haberler
Ekonomi
Siyaset
Dünya
Asayiş
Sağlık
Yaşam
Magazin
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Nethaber.com.tr "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir. Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Copyright © 2018-2022 Nethaber.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.

Marka Flower Çiçekçi